English

Pokud si Musk rozmyslí nákup Twitteru, miliarda dolarů odstupného nemusí stačit

Deník N

Miliardář Elon Musk oznámil, že odkládá nákup sociální sítě Twitter. Podle některých indicií na převzetí ve skutečnosti nemá peníze. Odstoupit od dohody ale nemusí být tak jednoduché.

More from Deník N

Jul 23

Elon Musk prohlásil, že plánuje změnit logo sociální sítě Twitter....

Deník N

Elon Musk prohlásil, že plánuje změnit logo sociální sítě Twitter. Místo charakteristického ptáka se změní na „X“. Změna by mohla nastat už v pondělí. Musk tuto platformu loni koupil za za 44 miliard dolarů. V sérii příspěvků na svém účtu…

May 12

Elon Musk končí jako výkonný ředitel sociální sítě Twitter. Oznámil...

Deník N

Elon Musk končí jako výkonný ředitel sociální sítě Twitter. Oznámil to na svém twitterovém účtu. Údajně by ho ve funkci mohla vystřídat manažerka mediální společnosti NBCUniversal Linda Yaccarinoová. K výměně by mělo dojít za zhruba šest…

Apr 12

Elon Musk ve středu oznámil, že sociální síť Twitter má...

Deník N

Elon Musk ve středu oznámil, že sociální síť Twitter má zhruba 1 500 zaměstnanců. Když se společnosti v říjnu ujal, pracovalo v ní necelých osm tisíc lidí. Musk také napsal, že se Twitteru vrátila většina inzerentů. Díky těmto faktorům je…

Apr 4

Majitel Twitteru Elon Musk změnil logo své sociální sítě. Od...

Deník N

Majitel Twitteru Elon Musk změnil logo své sociální sítě. Od včerejšího dne se místo typického ptačího loga objevuje pes známý díky memu doge i kryptoměně Dogecoin. Musk změnu ohlásil na svém účtu pomocí obrázkového vtipu. Hodnota…

Jan 7

Společnost Twitter, kterou vlastní miliardář Elon Musk, propouští další zaměstnance....

Deník N

Společnost Twitter, kterou vlastní miliardář Elon Musk, propouští další zaměstnance. Z kanceláří v Singapuru a Dublinu bylo propuštěno nejméně dvanáct lidí zodpovědných za moderování obsahu. (Bloomberg)

Dec 20

Majitel Twitteru Elon Musk oznámil, že sociální síť omezí hlasování...

Deník N / Svět

Majitel Twitteru Elon Musk oznámil, že sociální síť omezí hlasování o politických záležitostech na Twitteru na uživatele, kteří si předplácí službu Twitter Blue. Záměr nechat hlasovat pouze uživatele, kteří platí každý měsíc za modrý…

Dec 19

Miliardář Elon Musk odvolal zákaz odkazování na jiné sociální sítě...

Deník N

Miliardář Elon Musk odvolal zákaz odkazování na jiné sociální sítě na Twitteru. Stalo se tak krátce poté, co Muskova společnost zákaz vydala, píše Lupa. Musk nyní pořádá anketu, zda má odstoupit z čela společnosti, 57 % hlasů zatím je pro.

Nov 11

Od té doby, co Elon Musk koupil síť Twitter, na...

Deník N

Od té doby, co Elon Musk koupil síť Twitter, na ní prudce vzrostly případy rasistických nadávek, a to i přes ujištění platformy, že omezila nenávistné aktivity, uvedla ve čtvrtek skupina pro digitální občanská práva. (AP)

Nov 10

Miliardář a nový majitel Twitteru Elon Musk řekl zaměstnancům, že nemůže...

Deník N

Miliardář a nový majitel Twitteru Elon Musk řekl zaměstnancům, že nemůže vyloučit bankrot firmy. Společnost minulý týden zahájila propouštění. (Reuters)

Nov 7

Podnikatel a nový majitel sociální sítě Twitter Elon Musk doporučil Američanům,...

Deník N

Podnikatel a nový majitel sociální sítě Twitter Elon Musk doporučil Američanům, aby ve volbách do Kongresu hlasovali pro republikánské kandidáty. Podpoří tak podle něj dělbu moci, protože prezident Joe Biden je demokrat. (Reuters)

Oct 31

Miliardář Elon Musk se stal jediným ředitelem Twitteru. Sociální síť...

Deník N

Miliardář Elon Musk se stal jediným ředitelem Twitteru. Sociální síť minulý týden koupil za 44 miliard dolarů. (Reuters)

Oct 28

Miliardář Elon Musk po převzetí kontroly nad společností Twitter propustil...

Deník N

Miliardář Elon Musk po převzetí kontroly nad společností Twitter propustil její vedoucí pracovníky. Výkonný ředitel Parag Agrawal a finanční šéf Ned Segal byli v době uzavření dohody v ústředí společnosti v San Franciscu a byli vyvedeni…

Aug 23

Miliardář Elon Musk prostřednictvím právníků požádal spoluzakladatele Twitteru Jacka Dorseyho...

denikn.cz

Miliardář Elon Musk prostřednictvím právníků požádal spoluzakladatele Twitteru Jacka Dorseyho o dokumenty týkající se Muskovy dubnové dohody o koupi Twitteru. Musk v červenci od dohody odstoupil. Obě strany na sebe podaly žaloby a nyní se…

Jul 13

Proč chce vedení sociální sítě Twitter soudně vymáhat, aby miliardář...

Deník N

Proč chce vedení sociální sítě Twitter soudně vymáhat, aby miliardář Elon Musk dokončil dohodnutý nákup této společnosti? Aktuální vývoj vysvětlujeme v otázkách a odpovědích.

Jul 9

Elon Musk chce odstoupit od koupě sociální sítě Twitter. K té...

Deník N

Elon Musk chce odstoupit od koupě sociální sítě Twitter. K té se ale zavázal, a to včetně pokuty ve výši jedné miliardy dolarů, pokud si transakci rozmyslí. Připomínáme, proč mu ale ani ta miliarda dolarů odstupného nemusí stačit.

May 13

Kurz akcií společnosti Twitter padá poté, co miliardář Elon Musk...

Deník N / Svět

Kurz akcií společnosti Twitter padá poté, co miliardář Elon Musk dočasně pozastavil nákup této sociální sítě. Kurz se propadl asi o pětinu v porovnání se čtvrteční uzavírací cenou na úroveň okolo 37 dolarů. (E15)

May 4

Budoucí majitel Twitteru Elon Musk řekl, že by Twitter do...

Deník N

Budoucí majitel Twitteru Elon Musk řekl, že by Twitter do budoucna mohl být pro komerční a vládní účely dostupný za „nepatrný“ poplatek. Je to součást jeho plánu, jak zvýšit zisky společnosti. (Reuters)

Apr 30

Nový majitel Twitteru, miliardář Elon Musk, vyvolal pozdvižení tweetem, v...

denikn.cz

Nový majitel Twitteru, miliardář Elon Musk, vyvolal pozdvižení tweetem, v němž žádá stažení antidepresiva Wellbutrin z trhu. Lék podle něj vyvolává potřeby sebevraždy. Tomu se ale brání jeho uživatelé, z nichž mnozí namítají, že jim naopak…

Apr 11

Miliardář Elon Musk nenastoupí do představenstva společnosti Twitter. V té minulý...

Deník N / Svět

Miliardář Elon Musk nenastoupí do představenstva společnosti Twitter. V té minulý týden koupil podíl 9,2 procenta a stal se tak jejím největším akcionářem. Twitter prý bude otevřený Muskovým nápadům. (BBC)

Apr 4

Podnikatel Elon Musk získal téměř desetiprocentní podíl v sociální síti Twitter....

Deník N / Svět

Podnikatel Elon Musk získal téměř desetiprocentní podíl v sociální síti Twitter. Akcie společnosti v reakci na informaci prudce vzrostly. Sám Musk Twitter aktivně používá, jeho účet je mezi deseti nejsledovanějšími. (CNBC)