English

USA dodají Ukrajině raketové systémy HIMARS a systémy protivzdušné obrany...

Deník N

USA dodají Ukrajině raketové systémy HIMARS a systémy protivzdušné obrany Patriot v rámci balíčku v hodnotě 40 miliard dolarů. Ten v minulých dnech schválil Kongres a podepsal prezident Joe Biden. (RepublicWorld)

More from Deník N

Mar 23

Americký prezident Joe Biden podepsal výdajový balík za 1,2 bilionu dolarů,...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden podepsal výdajový balík za 1,2 bilionu dolarů, umožňující další fungování federálních úřadů. Více než polovině amerických federálních úřadů, včetně klíčových ministerstev, jinak hrozilo, že budou muset přerušit…

Feb 8

Americký prezident Joe Biden si podle nové zprávy z vyšetřování...

Deník N

Americký prezident Joe Biden si podle nové zprávy z vyšetřování úmyslně ponechal tajné dokumenty o americké válce v Afghánistánu a dalších záležitostech týkajících se národní bezpečnosti poté, co opustil úřad viceprezidenta v roce 2017,…

Sep 21

Americký prezident Joe Biden představí nový balík vojenské pomoci Ukrajině,...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden představí nový balík vojenské pomoci Ukrajině, oznámil podle Reuters bezpečnostní poradce Bílého domu. (ČTK)

Feb 20

Nový balík pomoci Ukrajině zahrnuje munici do raketometů HIMARS a střely...

Deník N

Nový balík pomoci Ukrajině zahrnuje munici do raketometů HIMARS a střely Javelin, jeho hodnota činí 460 milionů amerických dolarů, uvedlo ministerstvo obrany USA. (ČTK)

Feb 20

Americký prezident Joe Biden řekl, že Ukrajina dostane nový balík...

Deník N

Americký prezident Joe Biden řekl, že Ukrajina dostane nový balík vojenské pomoci v hodnotě 500 milionů dolarů (přes 11 miliard korun). „Munice pro HIMARS, další Javeliny, letecké radary na ochranu vzdušného prostoru Ukrajiny,“ vyjmenoval,…

Sep 2

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na...

Deník N

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na pomoc Ukrajině. Na další naléhavé výdaje chce přes 35 miliard dolarů. (ČTK)

Jul 8

Americký prezident Joe Biden podepsal nařízení, jehož cílem je podpořit...

Deník N

Americký prezident Joe Biden podepsal nařízení, jehož cílem je podpořit právo na potrat. Žádá ministerstvo spravedlnosti, aby udělalo vše pro to, aby dotčené ženy ochránilo. Reaguje tak na verdikt Nejvyššího soudu, který federální právo na…

May 21

Americký prezident Joe Biden podepsal pomoc Ukrajině za 40 miliard dolarů....

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden podepsal pomoc Ukrajině za 40 miliard dolarů. Je to největší balík americké zahraniční pomoci za posledních alespoň 20 let. (ČTK)

Dec 21

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového psa, a to štěně německého ovčáka jménem Commander. V lednu do Bílého domu přibude také kočka, kterou si přála Bidenova manželka Jill. (AP)

Oct 24

Americký prezident Joe Biden se v pátek setká ve Vatikánu...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se v pátek setká ve Vatikánu s papežem Františkem. Bude to jeho první setkání s hlavou katolické církve od nástupu do Bílého domu. Jako viceprezident papeže navštívil se sestrou Valerií v 2013. (Washington Post)

Oct 22

Americký prezident Joe Biden dnes se svým francouzským protějškem Emmanuelem...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden dnes se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem telefonicky hovořil o snahách posílit evropskou obranu. Jednali také o bezpečnostní spolupráci v Sahelu a indicko-tichomořském regionu. (Reuters)

Sep 27

Americký prezident Joe Biden dnes ve Washingtonu dostane v 19...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden dnes ve Washingtonu dostane v 19 SEČ třetí dávku vakcíny proti covidu-19. 78letý Biden spadá do kategorie starších 65 let, kteří mají v USA nově spolu s ohroženými lidmi právo na třetí, podpůrnou dávku. (Bílý…

Sep 1

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Biden jej podle plánu ujistí, že USA uznávají suverenitu Ukrajiny, a oznámí pomoc 60 milionů dolarů na ochranu země. (NBC)

Aug 18

Zatímco americký prezident Joe Biden a jeho poradci na veřejnosti na...

denikn.cz

Zatímco americký prezident Joe Biden a jeho poradci na veřejnosti na začátku léta prezentovali rychlý kolaps afghánské armády jako nepravděpodobný, tajné služby ve svých zprávách před tímto vývojem varovaly a podávaly čím dál pochmurnější…

Aug 16

Americký prezident Joe Biden na dnes nemá naplánovaná žádná veřejná...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden na dnes nemá naplánovaná žádná veřejná vystoupení. Nadále zůstává v prezidentském letovisku Camp David, odkud se má do Bílého domu podle plánu vrátit ve středu. Není známo, zda či kdy promluví k situaci v…

Apr 23

Americký prezident Joe Biden v červnu na své první zahraniční cestě...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden v červnu na své první zahraniční cestě navštíví britský Cornwall, kde se zúčastní summitu skupiny G7. Poté odcestuje na summit NATO v Bruselu. (CNN)

Feb 23

Americký prezident Joe Biden se během prvního měsíce ve funkci...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se během prvního měsíce ve funkci ve svých vyjádřeních držel faktů více než jeho předchůdce Donald Trump v kterékoli části jeho mandátu. V dnešní analýze to uvádí televize CNN, podle níž však Biden nemá zcela…

Feb 8

Pokud se splní, co si Joe Biden předsevzal, budou americké...

denikn.cz

Pokud se splní, co si Joe Biden předsevzal, budou americké domácnosti v roce 2035 fungovat výrazně jinak než dnes. Všechny přístroje budou poháněny na elektřinu z větru nebo ze slunce a auta na benzin či naftu budou nanejvýše v muzeích.

Aug 11

Demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden si za viceprezidentku...

denikn.cz

Demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden si za viceprezidentku vybral právničku Kamalu Harrisovou. Jde o první nebělošskou ženu na kandidátce jedné ze dvou hlavních stran do amerických prezidentských voleb. (CNN)

Aug 9

Prezidentský kandidát amerických demokratů Joe Biden už ví, kdo bude...

denikn.cz

Prezidentský kandidát amerických demokratů Joe Biden už ví, kdo bude jeho viceprezidentka. Řekl to reportérovi stanice Fox News, když kolem něj v roušce projížděl na kole. „Už ano,“ odpověděl mu na otázku, zda už si vybral. Koho ale neřekl.