English

Počty uprchlíků z Ukrajiny cestujících po železnici do Česka po třech...

Deník N

Počty uprchlíků z Ukrajiny cestujících po železnici do Česka po třech měsících války na Ukrajině klesly na zhruba desetinu množství z prvních týdnů v únorů a březnu. Celkově jde o 5000 až 7000 lidí, přibližně stejný počet z Česka naopak…

More from Deník N

Mar 20

Počet obyvatel Česka během loňského roku stoupl ze zhruba 10,83 milionu...

Deník N / Česko

Počet obyvatel Česka během loňského roku stoupl ze zhruba 10,83 milionu na 10,90 milionu. Nárůst však zajistila jen migrace. Počet narozených dětí totiž znovu meziročně klesl, a bylo jich tak nejméně za posledních 22 let. Oznámil to dnes…

Oct 21

Přibližně 700 000 lidí z odhadovaného počtu 1,1 milionu obyvatel severní části Pásma Gazy...

Deník N / Svět

Přibližně 700 000 lidí z odhadovaného počtu 1,1 milionu obyvatel severní části Pásma Gazy se v posledních dnech přesunulo na jih oblasti, řekl serveru The Times of Israel (Tol) nejmenovaný představitel izraelské armády. Dodal, že několik…

Mar 21

Počet obyvatel Česka se loni zvýšil zhruba o 16 700 na 10,533 milionu lidí....

denikn.cz

Počet obyvatel Česka se loni zvýšil zhruba o 16 700 na 10,533 milionu lidí. Vliv na to měla jen migrace. Přistěhovalo se 57 000 lidí, naopak se jich vystěhovalo 20 000. Statistika obyvatel nezahrnuje osoby, kterým byla udělena dočasná…

Nov 15

Počet obyvatel Země dnes podle odhadů OSN překročil osm miliard....

Deník N

Počet obyvatel Země dnes podle odhadů OSN překročil osm miliard. Relativní meziroční tempo růstu obyvatelstva klesá, už je pod jedním procentem. Odhaduje se, že maximálního počtu obyvatel – mezi deseti a jedenácti miliardami – dosáhne…

Dec 28

Řecko zažívá strmý vzestup počtu lidí nakažených koronavirem. Ministr zdravotnictví...

denikn.cz

Řecko zažívá strmý vzestup počtu lidí nakažených koronavirem. Ministr zdravotnictví Thanos Plevris varoval, že čísla nejspíš dál výrazně porostou. V pondělí úřady informovaly, že za 24 hodin přibylo více než 9000 případů infekce, nejvíce…

Jul 12

V Česku začíná počet vakcín převažovat nad množstvím zájemců a očkování se...

denikn.cz

V Česku začíná počet vakcín převažovat nad množstvím zájemců a očkování se blíží limitům ochoty. Ptali jsme se těch, kteří dosud očkovaní nejsou, na jejich argumenty a co by je dokázalo přesvědčit.

May 21

Počet lidí nakažených koronavirem od začátku pandemie překročil v Indii 26 milionů....

denikn.cz

Počet lidí nakažených koronavirem od začátku pandemie překročil v Indii 26 milionů. Za posledních 24 hodin zaregistrovalo indické ministerstvo zdravotnictví 259 551 nových případů infekce. Denní počet úmrtí pacientů s nemocí covid-19…

May 21

Česko je podle počtu nových případů covidu na obyvatele za...

denikn.cz

Česko je podle počtu nových případů covidu na obyvatele za 14 dní na šestnáctém místě v rámci Evropské unie. Drží se tam od minulého týdne. Nejvíce případů má nyní Švédsko, druhá je Litva. (ČT24)

May 8

V Česku nadále klesá počet nakažených koronavirem na 100 tisíc obyvatel. K pátku...

denikn.cz

V Česku nadále klesá počet nakažených koronavirem na 100 tisíc obyvatel. K pátku jich bylo evidováno 106, o šest méně než předchozí den. Jde o klíčový parametr pro rozvolňování. Klesá také počet hospitalizovaných a lidí v těžkém stavu. (MZ)

Jan 16

Česká republika je dle podílu nakažených koronavirem na počet obyvatel...

denikn.cz

Česká republika je dle podílu nakažených koronavirem na počet obyvatel za posledních 14 dní v EU na prvním místě, podle počtu úmrtí čtvrtá za Litvou, Slovinskem a Slovenskem. (ČT24)

Oct 11

V Kanadě, kde žije 36 milionů lidí, počet nakažených překonává dosavadní rekordy....

denikn.cz

V Kanadě, kde žije 36 milionů lidí, počet nakažených překonává dosavadní rekordy. V pátek přibylo 2558 nových případů covidu-19, což byl dosud nejvyšší denní nárůst. Byť se v sobotu růst zpomalil, premiér Trudeau zpřísní opatření. (CTV)

Oct 8

Denní nárůst nakažených koronavirem v Česku k počtu obyvatel je...

denikn.cz

Denní nárůst nakažených koronavirem v Česku k počtu obyvatel je desetkrát vyšší než v Německu. (ČTK)

Sep 18

Počet lidí nakažených koronavirem v Česku rekordně stoupá. Vědců, ekonomů i podnikatelů...

denikn.cz

Počet lidí nakažených koronavirem v Česku rekordně stoupá. Vědců, ekonomů i podnikatelů jsme se ptali na to, co se dalo udělat lépe a co by se mělo udělat teď.

Sep 3

Brazílie má nejvíce nově zjištěných nakažených na milion obyvatel za...

denikn.cz

Brazílie má nejvíce nově zjištěných nakažených na milion obyvatel za posledních sedm dní. Za ní jsou Španělsko a Spojené státy. K dalším zemím, kde roste počet případů, patří Francie, Itálie i sousední Německo. (NY Times)

Jun 28

V Česku přibyl rekordní počet nakažených koronavirem. Nejde o druhou vlnu pandemie, uklidňuje ministr Vojtěch

Deník N / Česko

V sobotu byl v Česku zaznamenán nejvyšší poměr pozitivně testovaných na covid-19 na počet provedených testů. Nemocní tvořili 13,96 % ze všech 1 862 otestovaných v daný den. Jde tak o nejvyšší podíl od 10. března. Nově přibylo 260 případů.

May 17

Poměr počtu nakažených na počet obyvatel je v USA nejvyšší na...

denikn.cz

Poměr počtu nakažených na počet obyvatel je v USA nejvyšší na světě. Zatímco Američané tvoří pouze 4,25 procenta světové populace, nakažených jich je 32 procent a zemřelo 28 procent ze všech obětí. (Worldometers)

May 5

Počet potvrzených nakažených v Česku dnes vzrostl na 7878, 254 lidí v souvislosti...

denikn.cz

Počet potvrzených nakažených v Česku dnes vzrostl na 7878, 254 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo. 3999 lidí se z nákazy uzdravilo. (MZ ČR)

Apr 27

Počet potvrzených nakažených ve Spojených státech překonal milion lidí. Na...

denikn.cz

Počet potvrzených nakažených ve Spojených státech překonal milion lidí. Na covid-19 tam zatím zemřelo přes 56 tisíc lidí. USA jsou oficiálně nejvíc postiženou zemí z celého světa, o práci kvůli koronaviru přišlo přes 26 milionů lidí. …

Apr 14

V Česku vzrostl počet potvrzených nakažených koronavirem na 6101, 161 lidí...

denikn.cz

V Česku vzrostl počet potvrzených nakažených koronavirem na 6101, 161 lidí nemoci covid-19 podlehlo, což je o 14 víc než ráno. Uzdravilo se již 642 lidí. (MZ ČR)

Mar 28

Počet nově nakažených koronavirem vzrostl v Česku za den o 373 lidí. Jde...

denikn.cz

Počet nově nakažených koronavirem vzrostl v Česku za den o 373 lidí. Jde o zatím nejvyšší denní nárůst. Celkem je v Česku 2422 potvrzených případů, zdravotníci provedli přes 36 tisíc testů. (Ministerstvo zdravotnictví)