English

V další dodávce zbraní, které Spojené státy pošlou bránící se Ukrajině,...

Deník N

V další dodávce zbraní, které Spojené státy pošlou bránící se Ukrajině, bude také raketový systém HIMARS, který dokáže přesně zasáhnout cíle vzdálené až 80 km. Oznámil to dnes v prohlášení americký prezident Joe Biden. O systému HIMARS…

More from Deník N

Apr 14

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že Spojené státy stojí za...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že Spojené státy stojí za Izraelem. Ve Washingtonu se setkal s národním bezpečnostním týmem.

Mar 6

Ve Spojených státech vrcholí tzv. superúterý. Prezident Joe Biden i exprezident Donald...

Deník N

Ve Spojených státech vrcholí tzv. superúterý. Prezident Joe Biden i exprezident Donald Trump vyhráli skoro vše, co mohli. Nikki Haley získala jeden stát a potvrdila tím, že umí oslovit liberálnější voliče. Finále prezidentských voleb je…

Oct 29

Prezident Spojených států Joe Biden dnes bude mluvit s izraelským premiérem...

Deník N

Prezident Spojených států Joe Biden dnes bude mluvit s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, oznámil poradce pro národní bezpečnost Spojených států Jake Sullivan. Zdůraznil, že dál probíhají jednání o rukojmích, které Hamás zajal.…

Oct 7

Spojené státy stojí na straně Izraele, řekl americký prezident Joe...

Deník N / Svět

Spojené státy stojí na straně Izraele, řekl americký prezident Joe Biden. Izrael má podle něj právo bránit sebe i svoje lidi. USA se zkontaktovaly se spojenci, aby se ujistily, že země má, co potřebuje, a může pokračovat v obraně, dodal.…

Sep 19

Pandemie covidu-19 ve Spojených státech skončila, řekl prezident Joe Biden....

Deník N

Pandemie covidu-19 ve Spojených státech skončila, řekl prezident Joe Biden. USA ale mají stále s virem problém a je třeba dále pracovat, upozornil. (ČTK)

Aug 3

Prezident Spojených států Joe Biden dnes navrhl amerického investora Bijana...

Deník N

Prezident Spojených států Joe Biden dnes navrhl amerického investora Bijana Sabeta na post velvyslance v České republice. Spolu s dalšími jmény nominovaných na velvyslanecké posty v jiných zemích to v prohlášení oznámil Bílý dům. Nominace…

Jul 19

Americký prezident Joe Biden plánuje pro celé Spojené státy vyhlásit...

Deník N

Americký prezident Joe Biden plánuje pro celé Spojené státy vyhlásit stav klimatické nouze, uvádí dnes s odvoláním na trojici informovaných zdrojů deník The Washington Post (WP). Oznámení by podle něj mohlo přijít už tento týden. Krok by…

May 6

Spojené státy poskytnou Ukrajině další vojenskou pomoc, oznámil prezident Joe...

Deník N

Spojené státy poskytnou Ukrajině další vojenskou pomoc, oznámil prezident Joe Biden. Součástí bude dělostřelecká munice, radary a další. Hodnota zaslané pomoci má být 150 milionů dolarů. (Reuters)

Apr 6

Spojené státy americké pošlou na Ukrajinu protitankové rakety Javelin v ceně...

Deník N

Spojené státy americké pošlou na Ukrajinu protitankové rakety Javelin v ceně 100 milionů dolarů. Jedná se celkem o šestou dodávku zbraní na Ukrajinu. (BBC)

Mar 27

Americký prezident Biden oznámil, že Spojené státy přijmou 100 tisíc ukrajinských...

Deník N

Americký prezident Biden oznámil, že Spojené státy přijmou 100 tisíc ukrajinských uprchlíků. „Všechny světové demokracie mají povinnost pomáhat,“ uvedl Biden v rámci své cesty do Polska. Právě sem míří nejvíce lidí z napadené Ukrajiny.

Mar 2

Americký prezident Joe Biden připustil možnost, že by Spojené státy...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden připustil možnost, že by Spojené státy mohly zakázat dodávky ruské ropy a plynu. Na otázku novinářů odpověděl, že „nic není vyloučeno“. (Reuters)

Feb 24

Americký prezident Biden prohlásil, že Spojené státy a jejich spojenci odpoví...

denikn.cz

Americký prezident Biden prohlásil, že Spojené státy a jejich spojenci odpoví na ruskou agresi jednotně a rozhodně. Svět podle něj požene Rusko k odpovědnosti. Napsal to na Twitteru.

Dec 8

Prezident Spojených států Joe Biden vyloučil, že by USA na...

denikn.cz

Prezident Spojených států Joe Biden vyloučil, že by USA na Ukrajinu v případě ruské invaze vyslaly vojáky. Moskvě naopak pohrozil uvalením dalších sankcí. Včera to řekl v online rozhovoru ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. (CNN)

Nov 1

Americký prezident Joe Biden se omluvil za odstoupení Spojených států...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se omluvil za odstoupení Spojených států od pařížské klimatické dohody pod Trumpovou administrativou. USA chtějí jít v boji s klimatickou změnou příkladem, řekl na konferenci v Glasgow. (AFP)

Jun 19

Spojené státy pošlou Tchaj-wanu více vakcín. Jejich dodávky americká administrativa...

denikn.cz

Spojené státy pošlou Tchaj-wanu více vakcín. Jejich dodávky americká administrativa ztrojnásobila na 2,5 milionu dávek. (Reuters)

May 25

Prezidenti Ruska a Spojených států Vladimir Putin a Joe Biden se setkají...

denikn.cz

Prezidenti Ruska a Spojených států Vladimir Putin a Joe Biden se setkají 16. června v Ženevě. Podle tiskových agentur to oznámily Kreml i Bílý dům. Podle agentury TASS Kreml označil za hlavní témata dvoustranné vztahy, strategickou…

Jan 21

Prezident Spojených států Joe Biden podepsal exekutivní příkazy, které mají...

denikn.cz

Prezident Spojených států Joe Biden podepsal exekutivní příkazy, které mají pomoci zmírnit epidemii covidu-19. Navýšit se má kapacita testování, urychlit očkování nebo zlepšit sdílení dat o vývoji pandemie koronaviru. (CNN)

Dec 11

Nově zvolený prezident Spojených států Joe Biden oznámil, že hodlá...

denikn.cz

Nově zvolený prezident Spojených států Joe Biden oznámil, že hodlá jmenovat bývalého generála Lloyda Austina ministrem obrany. Vyvolal tím ale obavy, že zbytečně rozmělňuje hranici mezi politikou a armádou.

Oct 2

Demokratický kandidát na prezidenta Spojených států Joe Biden popřál Donaldu...

denikn.cz

Demokratický kandidát na prezidenta Spojených států Joe Biden popřál Donaldu Trumpovi a první dámě Melanii Trumpové rychlé zotavení. „Ať Bůh ochrání první rodinu a každou rodinu, která se s tímto virem potýká. Toto není otázka politiky. Je…

Oct 2

Kdo povede Spojené státy, pokud bude americký prezident hospitalizován? Jak...

denikn.cz

Kdo povede Spojené státy, pokud bude americký prezident hospitalizován? Jak nákaza Donalda Trumpa ovlivní volby? Reportérka Jana Ciglerová popisuje scénáře, které mohou v zemi nastat.