English

Evropská unie definitivně schválila šestý balík sankcí proti Rusku včetně...

Deník N

Evropská unie definitivně schválila šestý balík sankcí proti Rusku včetně částečného zákazu dovozu ropy. Týkají se i největší banky Sberbank či tří televizí. (ČTK)

More from Deník N

Feb 23

Členské státy EU definitivně schválily třináctý balík sankcí proti Rusku,...

Deník N

Členské státy EU definitivně schválily třináctý balík sankcí proti Rusku, který obsahuje seznam 106 jednotlivců a 88 institucí či firem. Sankce jsou zaměřeny proti režimu prezidenta Vladimira Putina a proti těm, kdo ho podporují v jeho…

Feb 21

Zástupci zemí EU odsouhlasili nový balík sankcí proti Rusku, který...

Deník N / Svět

Zástupci zemí EU odsouhlasili nový balík sankcí proti Rusku, který zahrnuje jména dvou stovek lidí či firem. ČTK to potvrdily diplomatické zdroje.

Feb 19

Maďarsko nebude vetovat nový balík sankcí EU proti Rusku, uvedl...

Deník N

Maďarsko nebude vetovat nový balík sankcí EU proti Rusku, uvedl Szijjártó. Z balíku podle něj vypadly body odporující maďarským zájmům. (ČTK)

Jun 23

Moskva v reakci na jedenáctý balík sankcí proti Rusku, který dnes...

Deník N

Moskva v reakci na jedenáctý balík sankcí proti Rusku, který dnes přijala Evropská unie, rozšířila seznam lidí, kteří nesmějí cestovat na ruské území. Oznámilo to ruské ministerstvo zahraničí. Na seznamu jsou podle ministerstva…

Jun 23

Státy Evropské unie formálně schválily jedenáctý balík sankcí proti Rusku....

Deník N

Státy Evropské unie formálně schválily jedenáctý balík sankcí proti Rusku. Mimo jiné zakazuje přístup do EU lodím obcházejícím embargo na ruskou ropu. (ČTK)

Feb 25

EU oficiálně schválila další, už desátý balík sankcí proti Rusku...

Deník N

EU oficiálně schválila další, už desátý balík sankcí proti Rusku kvůli jeho vpádu na Ukrajinu. Nová opatření zasáhnou banky i export technologií.

Jun 3

Šestý balík sankcí EU proti Rusku vstoupil v platnost. Na sankční...

Deník N

Šestý balík sankcí EU proti Rusku vstoupil v platnost. Na sankční seznam přibyla údajná Putinova přítelkyně či hlavní depozitář cenných papírů. (ČTK)

Jun 3

Evropská unie definitivně schválila šestý balík sankcí proti Rusku včetně...

Deník N

Evropská unie definitivně schválila šestý balík sankcí proti Rusku včetně částečného zákazu dovozu ropy. Týkají se i největší banky Sberbank či tří televizí. (ČTK)

May 31

Výjimka z embarga na dovoz ropy z Ruska ze summitu Evropské unie...

Deník N

Výjimka z embarga na dovoz ropy z Ruska ze summitu Evropské unie zajistí Česku stabilní dodávky ropy i dost času pro zajištění cest, uvedl provozovatel ropovodu. (ČTK)

Apr 30

Unijní lídři řeší další balík sankcí proti Rusku. Uvalení embarga...

Deník N / Svět

Unijní lídři řeší další balík sankcí proti Rusku. Uvalení embarga na dovoz dalších fosilních paliv zůstává nejisté. Část veřejnosti po něm volá, politici se ale obávají, že ekonomický otřes v EU může u Evropanů oslabit podporu Ukrajiny.

Apr 5

Evropská unie už má připravený další balík sankcí vůči Rusku....

Deník N

Evropská unie už má připravený další balík sankcí vůči Rusku. Na zavedení nejtvrdších hospodářských omezení se ale státy sedmadvacítky nejspíš ještě neshodnou.

Mar 30

Evropská unie připravuje další balík sankcí proti Rusku. Má dopadnout...

Deník N

Evropská unie připravuje další balík sankcí proti Rusku. Má dopadnout na další banky, rodiny ruských oligarchů a měl by zpřísnit využívání kryptoměn k obcházení stávajících finančních omezení. (Wall Street Journal)

Mar 15

V Evropské unii začal platit čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zasáhl...

Deník N / Svět

V Evropské unii začal platit čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zasáhl Abramoviče a dalších deset oligarchů. Týká se také vývozu luxusního zboží a dovozu oceli. (ČTK)

Mar 15

Evropská unie přijala čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zmrazila majetek...

Deník N / Svět

Evropská unie přijala čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zmrazila majetek oligarchů v čele s Abramovičem, zakázala vývoz luxusu či investice do energetiky. Oznámila to Rada EU. Podobu sankcí dohodli zástupci členských zemí včera. Unijní země…

Mar 14

Státy Evropské unie schválily čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zakáže...

Deník N / Svět

Státy Evropské unie schválily čtvrtý balík sankcí proti Rusku. Zakáže vývoz luxusního zboží či komponent pro energetiku stejně jako dovoz oceli. (ČTK)

Mar 8

Evropská komise připravila nový balík sankcí proti Rusku a Bělorusku kvůli...

Deník N / Svět

Evropská komise připravila nový balík sankcí proti Rusku a Bělorusku kvůli invazi na Ukrajinu. Zasáhnout má kromě ruských oligarchů a politiků také tři běloruské banky. (Reuters)

Feb 25

Státy EU schválily druhý balík sankcí proti Rusku, zmrazily majetek...

Deník N / Svět

Státy EU schválily druhý balík sankcí proti Rusku, zmrazily majetek Putina a Lavrova. Po jednání s kolegy to uvedl lotyšský ministr zahraničí. (ČTK)

Feb 23

Státy EU definitivně schválily balík sankcí proti Rusku. Týkají se...

denikn.cz

Státy EU definitivně schválily balík sankcí proti Rusku. Týkají se desítek činitelů a oligarchů, tří stovek poslanců či několika bank a firem. Oznámila to Rada EU v tiskové zprávě. Na sankčním seznamu nově figuruje 27 politiků, armádních…

Feb 23

Velvyslanci zemí EU schválili balík sankcí proti Rusku dohodnutý v pondělí....

denikn.cz

Velvyslanci zemí EU schválili balík sankcí proti Rusku dohodnutý v pondělí. Na sankčním seznamu je ministr obrany Šojgu či velké banky. O sankcích proti Rusku jsme psali zde.(ČTK)

Jan 21

Evropský parlament vyzval státy EU k přijetí sankcí proti Rusku za...

denikn.cz

Evropský parlament vyzval státy EU k přijetí sankcí proti Rusku za zatčení Alexeje Navalného. V rezoluci schválené většinou 518 hlasů europoslanci mimo jiné žádá okamžité zastavení výstavby plynovodu Nord Stream 2. Evropský parlament dále…