English

V Česku udeří zvečera velmi silné bouřky, hrozí povodně. O víkendu bude parno

CNN Prima NEWS

Vydatné páteční bouřky doprovodí opět velmi vysoké teploty přesahující 30 °C. Přeháňky neustoupí ani o víkendu, měly by se ale týkat jen malé části českého území. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

More from CNN Prima NEWS

Jun 18

Česko čekají tropické dny. Teploměr ukáže až 32 stupňů, udeřit mohou silné bouřky

CNN Prima NEWS / Sport

Počasí v následujících dnech přinese vysoké teploty. Ty se budou pohybovat od 26 do 32 °C. Vyskytnou se přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné. Před víkendem ale přijde ochlazení, a to na 20 až 24 °C.

May 31

Záběry extrémního počasí v Česku: Bouřky a déšť doprovodil podivný jev, mohlo jít o trombu

cnn.iprima.cz

Bouřky a déšť nadále postupují Českem. Obyvatelé středočeských Tuklat na obloze zpozorovali neobvyklý výjev. Pravděpodobně se jedná o trombu.

May 30

RADAR: V Česku hrozí silné bouřky i povodně. Podívejte se, kde čekat přívalový déšť

O víkendu Česko zasáhnou silné deště. Meteorologové již od pátku na západě Čech předpovídají vysoké úhrny srážek a varují před rozvodněním řek. Ve východní a severovýchodní části země hrozí bouřky doprovázené přívalovými dešti, kdy během…

May 17

Po chladných dnech nás čeká teplotní šok, meteorologové předpovídají i 26 stupňů Celsia

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se v týdnu bude postupně oteplovat. O víkendu teploty dosáhnou i 26 °C, uvedli meteorologové v předpovědi. Začátek dalšího týdne by mohl být ještě teplejší.

May 9

Užijte si slunné počasí, vystřídají ho bouřky a déšť. Meteorologové varují i před mrazíky

Zatímco v úterý ještě Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá jasnou až polojasnou oblohu, v následujících dnech bude přibývat oblačnosti. Chybět nebudou bouřky ani déšť. Meteorologové navíc varují před přízemními mrazíky, ty…

Apr 24

RADAR: Česko zasáhl déšť, ženou se i bouřky. Podívejte se, jak bude u vás

CNN Prima NEWS

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha a přeháňky, které v některých oblastech mohou být i sněhové. Od úterý navíc začnou nejvyšší teploty klesat a v noci může i mrznout.

Jul 10

Česko čeká teplotní šok, meteorologové předpovídají i 34 °C. Tropy doprovodí bouřky

Zatímco poslední dny připomínaly spíše podzimní počasí, do České republiky už opět míří tropická vedra. Ta však budou doprovázena občasnými přeháňkami i bouřkami. Až 34 °C předpovídá Český hydrometeorologický ústav v závěru příštího týdne.

Jun 17

Česko čekají tropická vedra i silné bouřky. Mohou padnout i rekordy, říká meteorolog

Denní teploty v Česku budou o víkendu dosahovat až 35 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorolog Josef Hanzlík z ČHMÚ ve vysílání CNN Prima NEWS upozornil, že jde o mimořádně vysoké teploty vzhledem…

Jun 11

Česko čeká slunečný víkend, bude až 29 °C. Místy ale mohou udeřit bouřky

Česko čeká další slunečný víkend. Teploty by podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) měly dosahovat až 29 °C. Meteorologové ale varují před ojedinělými přeháňkami, na některých místech dokonce před bouřkami.

Jun 5

Déšť i bouřky Česko neminou, teploty dosáhnou až 26 °C. Kdy nás čeká lehké ochlazení?

Poslední víkendový den dosáhnout teploty až 26 °C, v průběhu týdne se ale lehce ochladí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude počasí doprovázeno přeháňkami i bouřkami.

May 1

Teploty v Česku vystoupají k 20 stupňům Celsia. Meteorologové očekávají i bouřky

První májový den bude lehce zamračený, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá oblačno až zataženo, ojediněle se objeví i přeháňky. Denní teploty dosáhnou ale i 19 °C. Podobné počasí se bude v Česku držet i v následujících dnech.

Apr 21

Česko čeká aprílový závěr týdne: Teplé počasí doprovodí déšť a bouřky

V Česku vydrží aprílové počasí i o víkendu, v neděli se ojediněle může objevit i bouřka. Noční teploty v následujících dnech zůstanou už nad nulou, přes den se v pátek a v sobotu vyšplhají k 17 °C, neděle pak bude o něco málo chladnější.…

Aug 22

Česko opět zasáhnou bouřky a vydatný déšť. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali pro polovinu území České republiky varování před silnými bouřkami a vytrvalým deštěm. Teplota se bude pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia. Vát bude slabý vítr, který může v bouřkách zesilovat.

Aug 2

Déšť a bouřky zasáhnou Česko. Chladný bude podle meteorologů celý týden

Českou republiku následující týden nečeká příliš optimistická předpověď počasí. Na většině území mají být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) přeháňky, déšť a bouřky. Podobné počasí má vydržet celý týden.

Jul 31

Letní víkend Česko nečeká. Sobotní teplé počasí vystřídá déšť a silné bouřky

CNN Prima NEWS

Češi si v sobotu užijí poslední teplejší den. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) hlásí během dne polojasno a teploty kolem 25 °C, na některých místech pak vystoupají až na 28 °C. Ráno se mohou vyskytnou přeháňky a ojediněle i bouřky. V…

Jul 27

Déšť a bouřky Česko neopustí. Meteorologové varují před povodněmi

Česko stále bojuje s intenzivními dešti a bouřkami. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu před povodněmi. Po většinu týdne bude ale počasí polojasné. Ve čtvrtek na některých místech republiky teploty dosáhnou až 31 °C.

Jun 29

Hrozí další ničivé bouřky, varují meteorologové. Do Česka mohou dorazit už večer

CNN Prima NEWS

Teploty na území Česka budou v úterý různé. Zatímco v západních částech dosáhnou 24 °C, na východě vyšplhají i na 34 °C. Večer a v noci se objeví silné bouřky, které budou doprovázeny přívalovými dešti s lokálními úhrny kolem 50 mm,…

May 13

Déšť, bouřky a povodně. Na sluníčko na pár dní zapomeňte, vzkazují meteorologové

CNN Prima NEWS

Česko čeká další zamračený a deštivý den. Navíc platí výstraha meteorologů před silnými bouřkami a povodněmi. Kromě úbytku srážek se ráz počasí až do konce týdne příliš nezmění. Více sluníčka zřejmě přinese až začátek nového týdne.

May 12

Meteorologové varují: Česko zasáhnou silné bouřky a vydatný déšť. Hrozí i povodně

CNN Prima NEWS

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upřesnil výstrahu před silnými bouřkami s vydatným deštěm, které Česko zasáhnou ve středu odpoledne. Na jihozápadě Čech čekají meteorologové úhrny kolem 50 milimetrů, na severovýchodě 40 milimetrů.…

Dec 29

Počasí dál trápí Česko. Čeká nás náledí i déšť se sněhem, varují meteorologové

cnn.iprima.cz

V úterý bude polojasno až oblačno a přes den se teploty vyšplhají až na sedm stupňů. Na západě Čech a jihu Moravy hrozí náledí. Na východě republiky má pršet ve vyšších polohách se objeví smíšené srážky. V noci na středu klesnou teploty k…