English

Další úder Moskvě? Po USA zvažuje odvetu i EU

Brusel/Kyjev - Po USA zvažuje možnost dalšího zpřísnění sankcí proti Rusku i EU. Předseda Evropské rady a polský expremiér Donald Tusk o tom chce začít jednat v pondělí.

More from eurozpravy.cz

Feb 23

Lídři zemí EU se ve čtvrtek mimořádně sejdou v Bruselu kvůli Rusku

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie proberou ve čtvrtek napětí na Ukrajině na mimořádném summitu v Bruselu. Oznámil to dnes předseda Evropské rady Charles Michel.

Mar 19

Blinken přiletí do Bruselu, bude jednat s lídry EU a NATO

Šéf americké diplomacie Antony Blinken se příští týden v Bruselu setká se svými protějšky ze zemí NATO a s vrchními představiteli Evropské unie, oznámilo dnes americké ministerstvo zahraničí. Schůzky mají poskytnout příležitost k…

Dec 10

Evropští lídři se shodli na dalším prodloužení sankcí vůči Rusku

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes na summitu v Bruselu jednomyslně shodli na dalším prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku o půl roku. Oznámil to mluvčí předsedy Evropské rady Charlese Michela. Podle unijních lídrů…

Jan 14

Dodržování práv občanů EU? Británie bude pod dozorem Bruselu

Evropská komise (EK) bude pozorně sledovat, zda po brexitu Británie dodržuje všechny závazky v oblasti práv unijních občanů. Poslance Evropského parlamentu o tom dnes na plenárním zasedání ve Štrasburku ujistila předsedkyně EK Ursula von…

Jun 21

Fiasko v Bruselu: Lídři se na obsazení funkcí v EU neshodli

EuroZprávy.cz

Šéfům států a vlád zemí Evropské unie se v noci na dnešek nepodařilo vyřešit složitou otázku nového obsazení klíčových funkcí v evropských institucích, v první řadě nového předsedy Evropské komise. Předseda vrcholných unijních schůzek…

Jun 21

Status usedlíka? Británie zveřejnila podmínky pro občany EU a kritizovala Brusel

Londýn - Británie slibuje občanům zemí EU, kteří po brexitu budou v zemi chtít nadále žít, jednoduchý proces získání statusu usedlíka. Ministerstvo vnitra odhaduje, že v Británii bude mít nárok požádat o status 3,2 až 3,8 milionu unijních…

Dec 21

EU opět prodloužila hospodářské sankce vůči Rusku

Brusel/Moskva - Členské země EU prodloužily do 31. července 2018 hospodářské sankce vůči Rusku. Poprvé byly uvaleny v roce 2014 v souvislosti s postupem Moskvy v ukrajinské krizi.

Dec 14

Země EU se shodly na dalším prodloužení sankcí vůči Rusku

Brusel - V otázce prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku je Evropská unie jednotná. Večer to na twitteru uvedl šéf unijních schůzek Donald Tusk.

Nov 24

Mayová v Bruselu: EU a Británie musí rozhovory o brexitu posunout společně

Brusel - Na dnešní summit EU a zemí Východního partnerství přijela do Bruselu také britská premiérka Theresa Mayová. Prohlásila, že Londýn a Evropská unie musí udělat společný krok a posunout jednání o brexitu do další fáze.

Jun 28

EU prodloužila hospodářské sankce vůči Rusku

Brusel - Rada Evropské unie dnes prodloužila protiruské sankce, budou platit nejméně do konce ledna 2018. Toto embargo je reakcí na neplnění podmínek minských dohod. Před pár dny byly uvaleny ještě sankce kvůli anexi ukrajinského Krymu.

Dec 2

Porošenko vyzval EU k prodloužení sankcí vůči Rusku

Varšava - Ukrajinský prezident Petro Porošenko během dnešního jednání ve Varšavě vyzval Evropskou unii k prodloužení protiruských sankcí.

Jun 29

Brexit: Cameron jednal v Bruselu, EU chce rychlý odchod Británie

Brusel - Britský premiér David Cameron má za sebou pravděpodobně poslední summit Evropské unie. Přijel tam projednávat další kroky Londýna potom, co si Britové minulý týden v referendu odhlasovali vstoupení z EU.

Jun 27

Polsko proti lídrům EU: Británie by neměla být nucena k rychlému odchodu z EU

Varšava - Polský ministr zahraničí Witold Waszczykowski se dnes v Praze setká s kolegy z visegrádské čtyřky a šéfy francouzské a německé diplomacie. Před odletem do Česka unedl, že by Británie neměla být nucena k co nejrychlejšímu odchodu…

Jun 24

BREXIT drama: Británie odchází z EU, proti Bruselu bylo 17,4 milionu voličů

EuroZprávy.cz

Londýn - Velká Británie se stala první zemí, která odchází z Evropské unie. Podle konečných výsledků zvítězili zastánci brexitu poměrem 51,9 ku 48,1 procenta.

Jun 21

Velvyslanci EU se shodli na prodloužení sankcí vůči Rusku

Brusel - Velvyslanci zemí EU se shodli na prodloužení protiruských sankcí do konce ledna příštího roku. Hospodářské embargo Brusel spojuje s tím, jak jsou plněny mírové dohody z Minska.

Jun 12

Odchod Británie z EU by podle expertů potěšil Rusko

Praha - Případný odchod Velké Británie z EU by potěšil Rusko, protože by oslabil postavení evropské osmadvacítky.

Mar 22

Mogheriniová se rozplakala na konferenci k dění v Bruselu. Lídři EU vydali společné prohlášení

Brusel - Bruselské sídlo Evropské unie vydalo jménem celé osmadvacítky v reakci na dnešní útoky prohlášení. V něm nejvyšší představitelé států a vlád 28 zemí EU označili atentáty v Bruselu za útok na evropskou demokratickou a otevřenou…

Mar 18

Mezi lídry EU je vůle dokončit dohodu s Tureckem, hlásí Sobotka z Bruselu

Brusel - Na summitu EU vrcholí rokování o dohodě, která by měla umožnit vracet běžence z Řecka do Turecka, a zastavit tak migrační proud. Podle českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) je mezi unijními lídry cítit vůle jednání dokončit.

Jan 18

Duda v Bruselu: Polsko si přeje setrvání Británie v Evropské unii

Brusel - Polský prezident Andrzej Duda jednal dnes v Bruselu a na programu bylo hned několik témat, mezi nimi i "brexit". Varšava si přeje, aby Velká Británie v Evropské unii zůstala.

Oct 13

Sobotka jednal s předsedou vlády Albánie o hospodářské spolupráci i rozšiřování EU

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka se v úterý setkal s předsedou vlády Albánské republiky Edim Ramou. Společně jednali především o přípravě Albánie na členství v Evropské unii a rozšiřování EU v regionu západního Balkánu, hospodářské…