English

Pětina středoškoláků, kteří uprchli do Česka z Ukrajiny, se v červnu neúčastnila...

Deník N

Pětina středoškoláků, kteří uprchli do Česka z Ukrajiny, se v červnu neúčastnila výuky, mezi žáky základních škol se jich neučilo 13 procent, zjistil průzkum. (ČTK)

More from Deník N

Jul 8

Prezident Petr Pavel označil ruský útok na dětskou nemocnici v Kyjevě...

Deník N

Prezident Petr Pavel označil ruský útok na dětskou nemocnici v Kyjevě a ukrajinská města za neomluvitelný. Napsal to na síti X před odletem na summit NATO ve Washingtonu. „Útok na ty nejzranitelnější je neomluvitelný. Právě odlétám na…

Feb 24

Polský prezident Andrzej Duda dnes ujistil Kyjev o podpoře Ukrajiny, která...

Deník N

Polský prezident Andrzej Duda dnes ujistil Kyjev o podpoře Ukrajiny, která už dva roky čelí ruské agresi. Současně varoval, že v nebezpečné době je nezbytné posilovat armádu, uvedly tiskové agentury. „Nemůžeme zůstat nečinní, a proto…

Feb 21

Prezident Petr Pavel se v pátek na Hradě setká s uprchlíky z Ukrajiny....

Deník N

Prezident Petr Pavel se v pátek na Hradě setká s uprchlíky z Ukrajiny. Zúčastní se také debaty k druhému výročí ruské invaze na Ukrajinu, v sobotu navštíví shromáždění na Staroměstském náměstí v Praze. „Smyslem setkání na Pražském hradě je…

Jan 2

Při ruském útoku na Kyjev bylo zraněno nejméně 12 lidí. Na...

Deník N

Při ruském útoku na Kyjev bylo zraněno nejméně 12 lidí. Na Telegramu o tom informoval starosta města Vitalij Kličko.

Apr 30

Prezident Petr Pavel ukončil oficiální návštěvu Ukrajiny. Do země čelící...

Deník N

Prezident Petr Pavel ukončil oficiální návštěvu Ukrajiny. Do země čelící ruské agresi přicestoval spolu se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, navštívil Kyjev, Dnipro, Buču či Boroďanku a setkal se s prezidentem Zelenským.

Apr 29

Prezident Petr Pavel dnes pokračuje v návštěvě Ukrajiny. Jeho program na...

Deník N

Prezident Petr Pavel dnes pokračuje v návštěvě Ukrajiny. Jeho program na dnešní den však z bezpečnostních důvodů nebyl zveřejněn. (ČTK)

Apr 28

V Kyjevě skončil letecký poplach, prezident Petr Pavel podle zpravodaje ČTK...

Deník N / Svět

V Kyjevě skončil letecký poplach, prezident Petr Pavel podle zpravodaje ČTK dokončil v hotelovém krytu jednání s krymskými Tatary a z úkrytu odešel.

Apr 28

Kvůli leteckému poplachu v Kyjevě se český prezident Petr Pavel a jeho...

Deník N / Česko

Kvůli leteckému poplachu v Kyjevě se český prezident Petr Pavel a jeho slovenská kolegyně Zuzana Čaputová odebrali do krytu. Informoval o tom zpravodaj ČTK z místa. Ukrajinské úřady odpoledne vyhlásily varování před rizikem vzdušných útoků…

Apr 28

Pavel po schůzce se Zelenským: Členství Ukrajiny v EU a NATO pro nás není otázkou jestli, ale kdy

Deník N

Prezident Pavel se setkal se svým ukrajinským protějškem Zelenským. Řekl, že bude prosazovat, aby přístupové rozhovory Ukrajiny s EU začaly do konce roku. „Členství Ukrajiny v EU a NATO pro nás není otázkou jestli, ale kdy,“ napsal.

Apr 22

Prezident Petr Pavel má nejméně čtyři varianty, jak bude přistupovat...

Deník N

Prezident Petr Pavel má nejméně čtyři varianty, jak bude přistupovat k udílení milostí, popsal jeho poradce Jan Kysela. Pavel se bude rozhodovat podle vznikající právní analýzy a chystané schůzky s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem.

Mar 17

Prezident Pavel ocenil v polské televizi rozhodnutí Varšavy a Bratislavy předat Kyjevu...

Deník N

Prezident Pavel ocenil v polské televizi rozhodnutí Varšavy a Bratislavy předat Kyjevu své stíhačky MiG-29: pro Ukrajinu je to nejlepší letadlo, míní. (ČTK)

Jan 29

Zvolený prezident Pavel poděkoval hlavě Ukrajiny Zelenskému za gratulaci a pozvání...

Deník N / Česko

Zvolený prezident Pavel poděkoval hlavě Ukrajiny Zelenskému za gratulaci a pozvání k návštěvě Kyjeva. „Během našeho dnešního telefonátu jsem ho ujistil, že se Ukrajina může i nadále spolehnout na podporu České republiky,“ napsal ve tweetu.

Jan 20

Kandidát na prezidenta Pavel vyzval na setkání v Brně lidi, aby...

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Pavel vyzval na setkání v Brně lidi, aby se nenechali odradit a zastrašit a přišli k druhému kolu prezidentských voleb.

Jan 2

Summit Ukrajiny s EU se bude konat tentokrát v Kyjevě, a to 3. února....

Deník N

Summit Ukrajiny s EU se bude konat tentokrát v Kyjevě, a to 3. února. Dohodl se na tom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyen. Ukrajina loni získala status země-kandidáta na členství v…

Jul 18

Pětina středoškoláků, kteří uprchli do Česka z Ukrajiny, se v červnu neúčastnila...

Deník N

Pětina středoškoláků, kteří uprchli do Česka z Ukrajiny, se v červnu neúčastnila výuky, mezi žáky základních škol se jich neučilo 13 procent, zjistil průzkum. (ČTK)

Jan 17

Bývalý prezident Ukrajiny Petro Porošenko přiletěl z Varšavy do Kyjeva, kde...

denikn.cz

Bývalý prezident Ukrajiny Petro Porošenko přiletěl z Varšavy do Kyjeva, kde se má dnes zúčastnit soudního jednání ve věci vlastizrady, ze které je obviněn. Před letištěm ho čekal dav příznivců a novinářů, ke kterým promlouvá. (NV)

Jan 4

Loni zemřelo v Česku na drahách 205 lidí, což bylo nejméně za...

denikn.cz

Loni zemřelo v Česku na drahách 205 lidí, což bylo nejméně za posledních 19 let. Meziročně bylo v roce 2021 mrtvých na železnici, metru a lanových, trolejbusových i tramvajových drahách o 16 procent méně. Vyplývá to z údajů Drážní inspekce…

May 30

Pětina z lidí, kteří si v USA loni koupili střelnou zbraň, si...

denikn.cz

Pětina z lidí, kteří si v USA loni koupili střelnou zbraň, si ji pořídila poprvé v životě. Polovina nově kupujících byly ženy, pětina Afroameričané a pětina Hispánci. Počet držitelů zbraní stoupl od 2016 o sedm procent na 17 milionů lidí. …

Apr 8

Ruský prezident Putin obvinil Kyjev z vojenských provokací na východě Ukrajiny,...

denikn.cz

Ruský prezident Putin obvinil Kyjev z vojenských provokací na východě Ukrajiny, řekl to během telefonického rozhovoru s německou kancléřkou Merkelovou. Mluvili spolu také o situace uvězněného opozičníka Navalného. (Reuters)

Apr 11

V Česku trpí psychickými problémy až pětina lidí. Pro ně může...

denikn.cz

V Česku trpí psychickými problémy až pětina lidí. Pro ně může mít sociální izolace těžší důsledky. „Nejistota, v níž teď žijeme všichni, se dotýká i lidí s psychickými potížemi. Něco takového jsme ještě nezažili,“ říká šéf českých…