English

Italská hasicí letadla Canadair CL-415, která zasahovala ve čtvrtek v Česku,...

Deník N

Italská hasicí letadla Canadair CL-415, která zasahovala ve čtvrtek v Česku, jsou nyní nasazena proti požárům na východě Itálie. Region Furlánsko-Julské Benátky čelí několika významným ohniskům u hranic se Slovinskem. (České noviny)

More from Deník N

Aug 24

Čeští hasiči se dnes zapojili do hašení požárů v Řecku. Vrtulník...

Deník N / Česko

Čeští hasiči se dnes zapojili do hašení požárů v Řecku. Vrtulník Black Hawk zasahoval ve střední části Řecka, kde oheň mimo jiné ohrozil vzácný klášter svatého Lukáše, který je na seznamu UNESCO. Do terénu vyrazili hasiči na severovýchodě…

Jun 16

Letecká společnost Uzbekistan Airways dostane do flotily dvě česká letadla...

denikn.cz

Letecká společnost Uzbekistan Airways dostane do flotily dvě česká letadla L-410, která vyrábí továrna v Kunovicích. O dohodě informovala společnost Omnipol, která českého výrobce vlastní.

May 19

Hasiči dnes ráno ukončili zásah v Českém Švýcarsku. Silnice z Hřenska na...

Deník N

Hasiči dnes ráno ukončili zásah v Českém Švýcarsku. Silnice z Hřenska na Meznou je volná, turisté opět mohou po cestě od Tří pramenů k Pravčické bráně, řekl ČTK mluvčí národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov. Policie dnes uvedla, že z…

May 15

Osmifinále mezinárodního mistrovství Itálie znamená konec pro dvě české tenistky....

Deník N

Osmifinále mezinárodního mistrovství Itálie znamená konec pro dvě české tenistky. Bouzková prohrála s Ruskou Kudermetovou 2:6, 2:6 a Vondroušová vypadla s Rybakinou hrající za Kazachstán 3:6, 3:6. Večer hraje zbývající Češka Muchová. (WTA)

Aug 8

Jezero Milada, kde letadla nabírala vodu pro hašení požáru v Českém...

Deník N

Jezero Milada, kde letadla nabírala vodu pro hašení požáru v Českém Švýcarsku, je ode dneška opět přístupné veřejnosti. Zavřené bylo 11 dnů. (ČTK)

Aug 7

Letouny Canadair z Itálie se v pondělí brzy ráno vrací do své...

Deník N

Letouny Canadair z Itálie se v pondělí brzy ráno vrací do své domoviny. Speciály poprvé přiletěly pomáhat s hašením rozsáhlého požáru v Českém Švýcarsku minulý týden ve čtvrtek, den na to se nečekaně vrátily do Itálie, kde také vypukl…

Aug 5

Italská letadla Canadair by se během hodiny měla zapojit do...

Deník N

Italská letadla Canadair by se během hodiny měla zapojit do hašení požáru v Českém Švýcarsku. Informoval o tom mluvčí hasičů Martin Kavka. Během dopoledne ještě pomáhala švédská letadla Air Tractor. „Pokud nebudou potřeba jinde, tak tady…

Aug 5

Kolem poledne se do Česka vrátí dva italské letouny Canadair,...

Deník N

Kolem poledne se do Česka vrátí dva italské letouny Canadair, aby pomohly s hašením požáru v Českém Švýcarsku. Nahradí švédská letadla Air Tractor, která během dneška odletí. (HZS ČR)

Aug 1

K hašení požáru v Českém Švýcarsku dnes přijíždí dalších 150 hasičů s technikou, řekl...

Deník N

K hašení požáru v Českém Švýcarsku dnes přijíždí dalších 150 hasičů s technikou, řekl šéf ústeckých hasičů Vyskočil. Hasiči potřebují častěji střídat. (ČTK)

Jul 31

Mlha znemožňuje letecké hašení lesního požáru u Hřenska. Letadla a...

Deník N

Mlha znemožňuje letecké hašení lesního požáru u Hřenska. Letadla a vrtulníky budou moci podle mluvčího hasičů odstartovat, až opadne. V národním parku České Švýcarsko hoří les už osmý den. (ČTK)

Jul 30

Při zásahu u Hřenska byl zraněn profesionální hasič. K úrazu...

Deník N

Při zásahu u Hřenska byl zraněn profesionální hasič. K úrazu došlo při pádu stromu. Požárníka z lesa transportovali v podvěsu, poté byl převezen do nemocnice. (HZS ČR)

Jul 29

Italská hasicí letadla Canadair CL-415, která zasahovala ve čtvrtek v Česku,...

Deník N

Italská hasicí letadla Canadair CL-415, která zasahovala ve čtvrtek v Česku, jsou nyní nasazena proti požárům na východě Itálie. Region Furlánsko-Julské Benátky čelí několika významným ohniskům u hranic se Slovinskem. (České noviny)

Jul 29

Dvě švédská letadla Air Tractor vyletěla hasit lesní požár v Českém...

Deník N

Dvě švédská letadla Air Tractor vyletěla hasit lesní požár v Českém Švýcarsku. Do tuzemska přiletěla krátce po poledni. (HZS ČR)

Jul 29

Do Česka přiletěla dvě letadla ze Švédska, která pomohou s...

Deník N

Do Česka přiletěla dvě letadla ze Švédska, která pomohou s hašením požáru v Českém Švýcarsku.

Jul 28

Dvě italská letadla Canadair se zítra ráno vracejí do Itálie,...

Deník N

Dvě italská letadla Canadair se zítra ráno vracejí do Itálie, kde jsou potřeba k hašení požárů. Informoval o tom ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček. ČR jedná o zapůjčení letadel se Španělskem a Švédskem. Rozhodnutí o…

Jul 27

Hasiči přinášejí přímý přenos ze zásahu při požáru u Hřenska....

Deník N

Hasiči přinášejí přímý přenos ze zásahu při požáru u Hřenska. Oheň tam hoří už čtvrtým dnem.

Jul 27

Dvě letadla s velkokapacitními nádržemi dnes přiletí z Itálie do pražských Vodochod....

Deník N

Dvě letadla s velkokapacitními nádržemi dnes přiletí z Itálie do pražských Vodochod. Ode dneška nebo od zítřka budou pomáhat s hašením požáru v Českém Švýcarsku. (ČTK)

Jul 26

Slovensko, Polsko a Itálie pomohou Česku s leteckým hašením požáru u Hřenska. „Aktuálně...

denikn.cz

Slovensko, Polsko a Itálie pomohou Česku s leteckým hašením požáru u Hřenska. „Aktuálně potřebujeme na místě vzhledem k hustému leteckému provozu techniku, která pojme co největší množství vody,“ píše Hasičský záchranný sbor ČR.

Jul 24

Hašení lesního požáru u Hřenska pokračovalo i večer. Zásahu se...

Deník N

Hašení lesního požáru u Hřenska pokračovalo i večer. Zásahu se vedle hašičů a policie účastní i armáda, která zveřejnila záběry z letu jejího vrtulníku k požářišti. (AČR)

Mar 14

Česko-italská rodina ze severu Itálie: „Důležité je respektovat nařízení úřadů....

denikn.cz

Česko-italská rodina ze severu Itálie: „Důležité je respektovat nařízení úřadů. První dny po vyhlášení červené zóny byly pláže úplně přecpané. Tak se nákaza roznesla po celé Itálii. To stejné zřejmě nastane i v Česku. Když řeknou lidem, ať…