English

Mlejnek musí skončit. Pokud to Rakušan včas nepochopí, skončí taky

Deník N / Česko

Komentář Jana Moláčka: Před vypuknutím nynější aféry šéfa civilní rozvědky nebyl důvod k pochybnostem ohledně ministra vnitra Víta Rakušana. Výzvy k jeho odstoupení byly sice pochopitelnou součástí opozičních rituálů, ale současně neměly…

More from Deník N / Česko

Jan 30

Premiéra Petra Fialu překvapila slova ministra Víta Rakušana o údajné přípravě...

Deník N / Česko

Premiéra Petra Fialu překvapila slova ministra Víta Rakušana o údajné přípravě vyplacení minoritních akcionářů firmy ČEZ. „Jsem rád, že svoje slova vysvětlil,“ napsal Fiala na síti X. „Zjevně si v zápalu diskuse neuvědomil, jak velkou…

Sep 1

Pointa N: Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek rezignoval na svůj post....

Deník N

Pointa N: Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek rezignoval na svůj post. Opozice má ale právo vládu dále kritizovat. A to minimálně do chvíle, než si kabinet uvědomí, jak velkým problémem ceny energií jsou.

Aug 31

Končící šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek podle informací Deníku N jednal...

denikn.cz

Končící šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek podle informací Deníku N jednal den před svou rezignací na Hradě. S kým se sešel, není jasné. Prezident Miloš Zeman, který je zákonným adresátem zpráv od tajných služeb, v tu dobu na Hradě nebyl.

Aug 31

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil rozhodnutí šéfa civilní rozvědky Petra...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil rozhodnutí šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka odstoupit. „Očekávám, že jeho krok povede ke zklidnění situace v oblasti, která je pro bezpečnost ČR důležitá,“ uvedl Fiala.

Aug 31

Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek rezignuje na funkci. Potvrdil to...

Deník N

Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek rezignuje na funkci. Potvrdil to serveru Lidovky.cz. Část poslanců vyzvala k jeho výměně kvůli stykům s podnikatelem Michalem Redlem, který čelí obvinění v korupční kauze Dozimetr. Aféra kolem Mlejnka je…

Aug 25

Po bezpečnostním výboru se kauzou kolem šéfa civilní rozvědky Mlejnka...

Deník N

Po bezpečnostním výboru se kauzou kolem šéfa civilní rozvědky Mlejnka začala zabývat sněmovní komise pro kontrolu ÚZSI. Jedná v uzavřeném režimu. (ČTK)

Aug 25

Sněmovní bezpečnostní výbor nepřímo podpořil Petra Mlejnka v čele civilní rozvědky....

Deník N / Česko

Sněmovní bezpečnostní výbor nepřímo podpořil Petra Mlejnka v čele civilní rozvědky. Hlasy koaličních poslanců se v dnešním usnesení postavil za dřívější vyjádření členů vlády, podle nichž kabinet neshledal důvody odvolání Mlejnka. Poslanci…

Aug 25

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i ředitel rozvědky Petr Mlejnek...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i ředitel rozvědky Petr Mlejnek přišli na jednání výboru pro bezpečnost vysvětlovat schůzky ředitele rozvědky se stíhaným podnikatelem Michalem Redlem a jeho prošetřování údajného vynášení informací.…

Aug 17

Vláda dnes obdržela informaci, že ředitel civilní rozvědky Petr Mlejnek...

Deník N

Vláda dnes obdržela informaci, že ředitel civilní rozvědky Petr Mlejnek sehrál pozitivní roli při objasňování korupční kauzy Dozimetr. Na tiskové konferenci po zasedání kabinetu, kterého se zúčastnil i šéf Úřadu pro zahraniční styky a…

Aug 17

Vláda nenašla důvody k odvolání šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka. Řekl...

Deník N

Vláda nenašla důvody k odvolání šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka. Řekl to ministr Vít Rakušan. Mlejnek minimálně od roku 2012 udržoval pravidelné kontakty s Michalem Redlem, který je nyní ve vazbě kvůli kauze Dozimetr. Své kontakty už…

Aug 16

Premiér Petr Fiala se bude s ministrem vnitra Vítem Rakušanem radit...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se bude s ministrem vnitra Vítem Rakušanem radit o tom, jak řešit situaci se šéfem ÚZSI Petrem Mlejnkem. Hlavním cílem je, aby se zpravodajské služby těšily důvěře. (ČTK)

Aug 16

Ministr vnitra Vít Rakušan zopakoval, že šéf ÚZSI Petr Mlejnek...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan zopakoval, že šéf ÚZSI Petr Mlejnek má jeho důvěru. Postup při výběru byl řádný, z bezpečnostní komunity nepřišly žádné varovné signály, tvrdí Rakušan. (ČTK)

Aug 12

Nejvyšší prověrku ředitele rozvědky Mlejnka dělají jeho podřízení. Ministr Rakušan...

Deník N

Nejvyšší prověrku ředitele rozvědky Mlejnka dělají jeho podřízení. Ministr Rakušan v tom problém nevidí. Bývalí ředitelé zpravodajských služeb kvůli tomu však mají o šetření pochybnosti, přestože lidé, kteří prověrku dělají, jsou formálně…

Aug 10

O schůzkách šéfa rozvědky s Redlem jsme nevěděli, říkají ministři. Fiala chce mluvit s Rakušanem

Deník N

Ředitel rozvědky Petr Mlejnek se opakovaně scházel s Michalem Redlem – hlavou skupiny, která podle policie mimo jiné ovlivňovala zakázky v pražském dopravním podniku.

Aug 10

Nový šéf civilní rozvědky ÚZSI Petr Mlejnek minimálně od roku...

Deník N

Nový šéf civilní rozvědky ÚZSI Petr Mlejnek minimálně od roku 2012 udržoval pravidelné kontakty s Michalem Redlem, který je nyní ve vazbě kvůli kauze Dozimetr. Své kontakty už musel vysvětlovat policii. (Seznam Zprávy)

Aug 5

Premiér Petr Fiala požádal ministra vnitra Rakušana a ředitele GIBS Dragouna...

Deník N

Premiér Petr Fiala požádal ministra vnitra Rakušana a ředitele GIBS Dragouna o důkladné prošetření všech okolností chování policistů na Babišových mítincích.

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan na společné tiskové...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan na společné tiskové konferenci poděkovali hasičům, záchranářům a celé IZS za zásah proti požáru u Hřenska. Podekovali také lidem, kteří se museli kvůli ohni evakuovat.

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan přijeli na místo...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan přijeli na místo zásahu hasičů v Českém Švýcarsku. (ČT24)

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan jedou do Hřenska....

Deník N

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan jedou do Hřenska. Chtějí se seznámit se situací na místě požáru. Informoval o tom mluvčí vlády. (ČTK)

Jan 3

Ministr vnitra Vít Rakušan se s končícím policejním prezidentem Janem Švejdarem...

denikn.cz

Ministr vnitra Vít Rakušan se s končícím policejním prezidentem Janem Švejdarem dohodl na spolupráci. V příštích týdnech budou řešit hlavní problémy policie. (ČTK)