English

Ministři obrany EU na neformálním setkání v Praze proberou budoucnost mise...

Deník N

Ministři obrany EU na neformálním setkání v Praze proberou budoucnost mise v Mali, pomoc Ukrajině či společné nákupy vojenského vybavení. (ČTK)

More from Deník N

Jun 17

Lídři zemí budou na neformálním jednání Evropské rady hovořit o výsledcích...

Deník N / Česko

Lídři zemí budou na neformálním jednání Evropské rady hovořit o výsledcích voleb, směřování EU i o personálních záležitostech, řekl premiér Fiala.

May 25

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze apelovat na zvýšení podpory pro zadržování ruského imperialismu, uvedl v reakci na útok v Charkově. (ČTK)

Nov 2

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v pondělí v Praze setká se svým...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v pondělí v Praze setká se svým novým slovenským protějškem Jurajem Blanárem, chtějí si potvrdit spojenectví. (ČTK)

Oct 9

Ministr zahraničí Jan Lipavský je v kontaktu s ministryní obrany Janou Černochovou,...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský je v kontaktu s ministryní obrany Janou Černochovou, s variantou samostatného repatriačního letu z Izraele do Česka počítají jako se záložní, sdělil mluvčí ministerstva zahraničí. ČTK)

Jun 9

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v Praze setkal se svým vietnamským...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v Praze setkal se svým vietnamským protějškem Bui Thanh Sonem. Projednávali například povýšení vztahů na úroveň strategického partnerství, zprovoznění přímé letecké linky nebo spolupráci v obranném…

Apr 28

Podle ministra zahraničí Lipavského je v zájmu Česka, aby Evropská...

Deník N / Česko

Podle ministra zahraničí Lipavského je v zájmu Česka, aby Evropská unie zvolila ostražitější přístup vůči Číně a přiblížila se k postoji Spojených států. Evropské země musí být lépe připravené na to, že na ně Peking bude vyvíjet nátlak…

Sep 8

Americký ministr obrany Lloyd Austin po jednání kontaktní skupiny k Ukrajině...

Deník N / Svět

Americký ministr obrany Lloyd Austin po jednání kontaktní skupiny k Ukrajině poděkoval Česku, Polsku a Slovensku za pomoc Kyjevu s obranou proti ruské invazi. (ČTK)

Sep 2

Součástí jednání ministrů zdravotnictví EU ve středu v Praze bude schůzka...

Deník N

Součástí jednání ministrů zdravotnictví EU ve středu v Praze bude schůzka s výrobci covidových vakcín. Očekává se změna smluv a dohoda nad budoucími. (ČTK)

Aug 31

Ministři zahraničí členských zemí Evropské unie se dnes při neformálním...

Deník N

Ministři zahraničí členských zemí Evropské unie se dnes při neformálním jednání v Praze shodli na pozastavení dohody usnadňující vydávání víz ruským turistům. Na tiskové konferenci to oznámili šéf unijní diplomacie Josep Borrell a český…

Aug 30

Ministři zahraničí EU budou zítra na neformální radě v Praze řešit...

Deník N

Ministři zahraničí EU budou zítra na neformální radě v Praze řešit možný zákaz turistických víz pro Rusy v celé Unii. Hostitel Jan Lipavský (Piráti) v rozhovoru vysvětluje, na čem by se minitři mohli shodnout.

Aug 30

Ministři obrany zemí EU se dnes v Praze shodli na potřebě...

Deník N

Ministři obrany zemí EU se dnes v Praze shodli na potřebě připravit výcvikovou misi pro ukrajinské vojáky, řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. (ČTK)

Aug 30

Nejdůležitějším tématem jednání ministrů obrany EU bude podpora Ukrajiny proti...

Deník N

Nejdůležitějším tématem jednání ministrů obrany EU bude podpora Ukrajiny proti ruské agresi dodávkami zbraní a výcvikem, řekla ministryně obrany Jana Černochová. (ČTK)

Aug 29

Šéf diplomacie Jan Lipavský bude v Praze hostit ministry zahraničí EU....

Deník N

Šéf diplomacie Jan Lipavský bude v Praze hostit ministry zahraničí EU. Na prestižní akci chce debatovat o změně dlouhodobé strategie vůči režimu Vladimira Putina i možném plošném zákazu turistických víz pro Rusy.

Aug 28

Ministři zahraničí zemí EU se na jednání v Praze dohodnou...

Deník N

Ministři zahraničí zemí EU se na jednání v Praze dohodnou na zmražení dohody z roku 2007, která usnadňuje vydávání víz ruským turistům. O zmražení budou jednat ministři tento týden. Z odkazem na vlastní zdroje to uvedly Financial Times. Ke…

Aug 27

Ministři zahraničí členských zemí EU na neformálním summitu v Praze budou...

Deník N / Česko

Ministři zahraničí členských zemí EU na neformálním summitu v Praze budou diskutovat o ruské agresi i vztazích s Afrikou. Velkým tématem bude i vydávání ruských víz. Jaké jsou hlavní argumenty pro a proti v potenciálně výbušné debatě jsme…

Aug 24

Ministři obrany EU na neformálním setkání v Praze proberou budoucnost mise...

Deník N

Ministři obrany EU na neformálním setkání v Praze proberou budoucnost mise v Mali, pomoc Ukrajině či společné nákupy vojenského vybavení. (ČTK)

Jul 18

Ministr zahraničí Jan Lipavský chce v Praze se svými protějšky z EU...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský chce v Praze se svými protějšky z EU jednat o změně unijní politiky vůči Rusku. „Musíme reagovat na Rusko, které vede válku u našich hranic,“ řekl v Bruselu novinářům. Deníku N pak popsal, co by chtěl změnit.

May 14

V Berlíně začíná dvoudenní neformální jednání ministrů zahraničí zemí Severoatlantické...

Deník N

V Berlíně začíná dvoudenní neformální jednání ministrů zahraničí zemí Severoatlantické aliance, tématem schůzky bude ruská invaze na Ukrajinu. Česko bude zastupovat šéf diplomacie Jan Lipavský. Pozváni jsou i ministři zahraničí Švédska a…

Mar 26

Podle ministra zahraničí Lipavského se do českého předsednictví v Radě EU...

Deník N

Podle ministra zahraničí Lipavského se do českého předsednictví v Radě EU víc promítne téma Ukrajiny: rekonstrukce země po ruské invazi, podpora ukrajinských evropských aspirací. Ministr také věří, že se v EU podaří pokrýt náklady na pomoc…

Dec 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se šéfem rakouské diplomacie a bývalým kancléřem Alexanderem Schallenbergem. Projednají vzájemné vztahy či evropská témata. (ČTK)