English

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na...

Deník N

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na pomoc Ukrajině. Na další naléhavé výdaje chce přes 35 miliard dolarů. (ČTK)

More from Deník N

Oct 18

Americký prezident Joe Biden po jednání s izraelskou vládou v...

Deník N

Americký prezident Joe Biden po jednání s izraelskou vládou v Tel Avivu zdůraznil, že za tragédii v nemocnici v Gaze může „ten druhý tým“. Podle svých slov vycházel nikoli z izraelských, ale amerických informací, které mu předal Pentagon.

Oct 2

Americký prezident Joe Biden naléhal na republikány v Kongresu, aby podpořili...

Deník N

Americký prezident Joe Biden naléhal na republikány v Kongresu, aby podpořili návrh zákona o poskytnutí větší pomoci Ukrajině. Zároveň řekl, že je „nemocný a unavený“ z politického bránění, které málem vedlo k zastavení vlády. (Reuters)

Aug 10

Americký prezident Biden žádá Kongres o dalších 20 miliard dolarů na podporu...

Deník N

Americký prezident Biden žádá Kongres o dalších 20 miliard dolarů na podporu Ukrajiny, z toho 13 miliard na vojenskou pomoc, uvádí podle médií dopis Bílého domu. (ČTK)

May 4

Americký prezident Joe Biden se dnes zúčastnil jednání se šéfy...

Deník N

Americký prezident Joe Biden se dnes zúčastnil jednání se šéfy technologických firem Google, Microsoft a OpenAI, které bylo věnováno rizikům umělé inteligence. Viceprezidentka Kamala Harris přítomným ředitelům technologických gigantů řekla…

Feb 8

Americký prezident Joe Biden přednesl v Kongresu výroční Zprávu o stavu Unie...

Deník N

Americký prezident Joe Biden přednesl v Kongresu výroční Zprávu o stavu Unie za častého pokřikování republikánských zákonodárců. Ty se mu v jednu chvíli podařilo chytit do argumentační pasti. Je to začátek kampaně za znovuzvolení?

Nov 8

Americký prezident Joe Biden bude sčítání voleb do amerického Kongresu...

Deník N

Americký prezident Joe Biden bude sčítání voleb do amerického Kongresu sledovat v Bílém domě a neočekává se, že se dnes objeví na veřejnosti. Podle jeho mluvčí učiní prohlášení ve středu. Informuje o tom agentura AP. Vedle nového složení…

Oct 11

Americký prezident Joe Biden hodlá ve spolupráci s Kongresem přehodnotit vztahy...

Deník N

Americký prezident Joe Biden hodlá ve spolupráci s Kongresem přehodnotit vztahy se Saúdskou Arábií. Jde o reakci na nedávné rozhodnutí Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a jejích spojenců v OPEC+ snížit produkci ropy o dva miliony…

Sep 2

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na...

Deník N

Americký prezident Joe Biden požádá Kongres o schválení 11,7 miliardy dolarů na pomoc Ukrajině. Na další naléhavé výdaje chce přes 35 miliard dolarů. (ČTK)

Jun 22

Americký prezident Joe Biden vyzve Kongres, aby na tři měsíce...

Deník N

Americký prezident Joe Biden vyzve Kongres, aby na tři měsíce zrušil daň z pohonných hmot. Důvodem jsou prudce rostoucí ceny. (AFP)

May 21

Americký prezident Joe Biden podepsal pomoc Ukrajině za 40 miliard dolarů....

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden podepsal pomoc Ukrajině za 40 miliard dolarů. Je to největší balík americké zahraniční pomoci za posledních alespoň 20 let. (ČTK)

Apr 28

Americký prezident Joe Biden požádal Kongres o vyčlenění dalších v přepočtu 771 miliard...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden požádal Kongres o vyčlenění dalších v přepočtu 771 miliard korun na pomoc Ukrajině. Kyjevu chce dát také zmrazené finance ruských oligarchů.(ČT24)

Mar 3

Americký prezident Joe Biden žádá Kongres, aby schválil pomoc Ukrajině...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden žádá Kongres, aby schválil pomoc Ukrajině ve výši 32 miliard dolarů. Peníze by měly být použity na boj se vznikající humanitární krizí v zemi a na obranu Ukrajiny uprostřed probíhající války s Ruskem, píše…

Mar 2

Americký prezident Joe Biden přednesl v Kongresu Zprávu o stavu unie, podpořil...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden přednesl v Kongresu Zprávu o stavu unie, podpořil Ukrajinu a ocenil jednotnou reakci spojenců. Připravujeme podrobný přehled. (Bílý dům)

Mar 1

Americký prezident Joe Biden dnes v Kongresu přednese každoroční Zprávu...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden dnes v Kongresu přednese každoroční Zprávu o stavu unie. Do Washingtonu se kvůli tomu sjíždí takzvaný Konvoj svobody, v rámci kterého chtějí řidiči kamionů protestovat proti covidovým opatřením. Přímý přenos od…

Feb 24

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké...

denikn.cz

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké rady národní bezpečnosti. Poradci se sešli v takzvané Situační místnosti, kde projednají další sankce vůči Rusku. Poté se Biden připojí na jednání lídrů G7. (Bílý dům)

Dec 21

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového psa, a to štěně německého ovčáka jménem Commander. V lednu do Bílého domu přibude také kočka, kterou si přála Bidenova manželka Jill. (AP)

Sep 1

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Biden jej podle plánu ujistí, že USA uznávají suverenitu Ukrajiny, a oznámí pomoc 60 milionů dolarů na ochranu země. (NBC)

Jun 20

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě setká s afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním. Řešit budou stažení amerických vojáků v době prudkých bojů mezi Tálibánem a vládními silami. (Reuters)

Apr 29

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu v Kongresu označil program...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu v Kongresu označil program očkování proti nemoci covid-19 za jeden z největších logistických úspěchů amerických dějin. Zároveň ale zdůraznil, že v boji proti koronaviru zbývá udělat ještě hodně…

Jan 20

Ke Kapitolu dorazil nastupující americký prezident Joe Biden s budoucí viceprezidentkou...

denikn.cz

Ke Kapitolu dorazil nastupující americký prezident Joe Biden s budoucí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Zanedlouho zde začne ceremoniál před inaugurací nové hlavy Spojených států. (CNN)