English

“Lidé na náměstí nechtějí ani Babiše, nechtějí nikoho. Oni se bojí.” Politolog hodnotí včerejší demonstraci

Deník N

Václavské náměstí v Praze včera zaplnily desítky tisíc demonstrantů nespokojených se současnou vládou. „Podařilo se tam dostat lidi z různých sociálních vrstev, s různými motivacemi. V tomto to je velmi unikátní,“ říká v rozhovoru…

More from Deník N

Mar 16

Několik desítek lidí se dnes odpoledne sešlo na náměstí Jana...

Deník N

Několik desítek lidí se dnes odpoledne sešlo na náměstí Jana Palacha v Praze na demonstraci proti rasismu a fašismu. Po úvodních projevech na podporu uprchlíků se účastníci s transparenty a za skandování hesel vydali na pochod centrem…

Feb 14

Městský soud v Praze podruhé zprostil Andreje Babiše i Janu Nagyovou viny...

denikn.cz

Městský soud v Praze podruhé zprostil Andreje Babiše i Janu Nagyovou viny v kauze Čapí hnízdo. Soudce Jan Šott dopoledne vyslechl znalce a svědky, už odpoledne přistoupil k závěrečným řečem a vynesl rozsudek.

Jan 4

Na náměstí Jana Palacha v Praze bude na měsíc vytvořeno stálé...

Deník N

Na náměstí Jana Palacha v Praze bude na měsíc vytvořeno stálé pietní místo, informovala děkanka filozofické fakulty UK Eva Lehečková. Diskutuje se také o vytvoření trvalé připomínky prosincové tragické události.

Dec 29

Na náměstí Jana Palacha v Praze se budou v průběhu ledna konat...

Deník N / Česko

Na náměstí Jana Palacha v Praze se budou v průběhu ledna konat akce, jejichž cílem bude postupná obnova fakultního společenství otevřeného vzdělávání i prostor pro vyjádření úcty, oznámila Filozofická fakulta Univerzity Karlovy. Iniciativa…

Oct 17

Na náměstí Jana Palacha v Praze se dnes odpoledne sešly stovky...

Deník N / Česko

Na náměstí Jana Palacha v Praze se dnes odpoledne sešly stovky studentů vysokých škol, akademiků a pracovníků na univerzitách, aby vyjádřily nespokojenost s financováním vysokých škol v Česku. Po 15:00 lidé vyrazili přes Mánesův most k…

Feb 24

Na Václavském náměstí si lidé připomněli Jana Zajíce, který se...

Deník N

Na Václavském náměstí si lidé připomněli Jana Zajíce, který se po vzoru Jana Palacha před 54 lety upálil na protest proti tomu, že se společnost smiřuje s ruskou okupací Československa. (ČT24)

Jan 24

Proruská scéna podle politologa Jana Charváta vnímá Andreje Babiše jako...

Deník N

Proruská scéna podle politologa Jana Charváta vnímá Andreje Babiše jako pragmatika bez hodnot, který bude manipulovatelný tlakem ulice. Vysvětluje také, proč Tomio Okamura Babiše přímo nepodpořil.

Jan 22

Ministryně obrany Jana Černochová se vymezila proti slovům Andreje Babiše...

Deník N / Česko

Ministryně obrany Jana Černochová se vymezila proti slovům Andreje Babiše z předvolební diskuze v ČT. Zahraničním partnerům vzkázala, že Česko zůstává pevnou součástí NATO a nic se na tom nezmění. Babiš dnes v diskuzi řekl, že nevyslal…

Jan 20

Na Andreje Babiše na jabloneckém náměstí čekal dav odpůrců, kteří...

Deník N / Česko

Na Andreje Babiše na jabloneckém náměstí čekal dav odpůrců, kteří skandují „Babiše do koše“. Mají velkou převahu nad jeho příznivci, kteří se s ním fotí v postranní ulici.

Jan 9

Soud zprostil Andreje Babiše a Janu Nagyovou obžaloby. Přečtěte si,...

Deník N

Soud zprostil Andreje Babiše a Janu Nagyovou obžaloby. Přečtěte si, kdo je rázný soudce Jan Šott, který na sebe upozornil už v dalších mediálně sledovaných kauzách.

Nov 19

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o...

denikn.cz

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o balíku opatření proti covidu-19. Týkají se zejména pravidelného testování na pracovištích i ve školách, do Parlamentu posílá také návrh na proplácení ošetřovného a „izolačky“.

Oct 27

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová požádala premiéra Andreje Babiše...

denikn.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová požádala premiéra Andreje Babiše o svolání vlády kvůli zdražení energií pro lidi, kteří přišli o stálého dodavatele. Podle ní musí řešení navrhnout ministerstvo průmyslu a rozhodnout musí…

Oct 27

Ministryně práce Jana Maláčová žádá premiéra Andreje Babiše o svolání vlády...

denikn.cz

Ministryně práce Jana Maláčová žádá premiéra Andreje Babiše o svolání vlády kvůli růstu cen energií. Podle ní by řešením mohly být dotace dodavatelům, bezúročné půjčky nebo energošeky. (ČTK)

Oct 7

Komentář Jana Moláčka: Volby nabízejí odpůrcům vlády Andreje Babiše reálnou...

denikn.cz

Komentář Jana Moláčka: Volby nabízejí odpůrcům vlády Andreje Babiše reálnou šanci na její konec. To je samo o sobě velký úspěch opozice i prodemokratické občanské společnosti. Může se ale obrátit ve svůj opak – zklamání a rezignaci.

Jul 13

Zásahová jednotka v Praze zadržela podnikatele Jana Kočku a dva další lidi....

denikn.cz

Zásahová jednotka v Praze zadržela podnikatele Jana Kočku a dva další lidi. Jsou podezřelí z násilné trestné činnosti. (ČT)

Feb 25

Památku Jana Zajíce dnes na Václavském náměstí v Praze uctili zástupci...

denikn.cz

Památku Jana Zajíce dnes na Václavském náměstí v Praze uctili zástupci Prahy 1 a Senátu. Před domem číslo 39, kde se osmnáctiletý student 25. února 1969 demonstrativně upálil, připomněli důležitost svobody a Zajícova odkazu. Zajíc, který…

Feb 9

Komentář Jana Wirnitzera: Ministři vlády Andreje Babiše čím dál častěji...

denikn.cz

Komentář Jana Wirnitzera: Ministři vlády Andreje Babiše čím dál častěji otevřeně lžou. Slovo nepravda přestalo stačit.

Jan 8

Šéf Asociace krajů žádá premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Jana...

denikn.cz

Šéf Asociace krajů žádá premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Jana Blatného o obnovení zákazu návštěv v nemocnicích. Odmítá další zátěž pro nemocnice čelící náporu pacientů s covidem. (ČTK)

Oct 13

Miloš Zeman dnes v Lánech přijme premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra Jana...

denikn.cz

Miloš Zeman dnes v Lánech přijme premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra Jana Hamáčka. Řešit budou aktuální situaci. Prezident odpoledne přijme i ministryni financí Alenu Schillerovou. (ČTK)

Mar 25

Komentář Jana Moláčka: V minulých týdnech narážela kritika Andreje Babiše...

denikn.cz

Komentář Jana Moláčka: V minulých týdnech narážela kritika Andreje Babiše na větší nevoli jeho příznivců než obvykle. Premiér prý maká, aby nás zachránil, tak ho máme nechat. Ale – nebyla to právě veřejná debata a kritická reflexe, co…