English

Pokud Spojené státy dodají Ukrajině střely dlouhého doletu do raketometů...

Deník N

Pokud Spojené státy dodají Ukrajině střely dlouhého doletu do raketometů HIMARS, bude to podle Ruska překročení pomyslné červené čáry. Sdělilo to ruské ministerstvo zahraničí. (ČTK)

More from Deník N

Aug 7

Ukrajina opět žádá Spojené státy o rakety dlouhého doletu ATACMS. Ministr...

denikn.cz

Ukrajina opět žádá Spojené státy o rakety dlouhého doletu ATACMS. Ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba uvedl, že se na ně dnes během telefonátu ptal amerického kolegy Antonyho Blinkena. (Guardian)

Jun 24

Spojené státy nechtějí o situaci v Rusku veřejně říci nic, co by...

denikn.cz

Spojené státy nechtějí o situaci v Rusku veřejně říci nic, co by mohlo dát Putinovi důvod obviňovat je nebo spojence z podněcování nepokojů, píše deník The New York Times. V soukromých hovorech však američtí představitelé uvádějí, že…

Jun 16

Spojené státy nevidí náznaky toho, že by se Rusko připravovalo...

Deník N

Spojené státy nevidí náznaky toho, že by se Rusko připravovalo na použití jaderné zbraně. Řekl to šéf americké diplomacie Antony Blinken v reakci na slova Vladimira Putina, který potvrdil, že Rusko už do Běloruska dodalo první várku…

Apr 8

Spojené státy vyšetřují únik tajných dokumentů o Ukrajině, může za ním stát Rusko

Deník N / Svět

Za únikem tajných amerických dokumentů týkajících se Ukrajiny stojí podle zdrojů Reuters zřejmě Rusko nebo proruské živly. Americké ministerstvo spravedlnosti a Pentagon oznámily, že únik začaly vyšetřovat.

Feb 16

Spojené státy by podle Ruska měly dokázat, že nestojí za...

Deník N

Spojené státy by podle Ruska měly dokázat, že nestojí za zničením plynovodů Nord Stream, které spojují Rusko se Západní Evropou. Moskva považuje zničení plynovodů loni v září za „akt mezinárodního terorismu“ a „nedovolí, aby byl zameten po…

Feb 5

Západní zbraně dlouhého doletu Ukrajina nevyužije k útoku na Rusko, ubezpečil...

Deník N

Západní zbraně dlouhého doletu Ukrajina nevyužije k útoku na Rusko, ubezpečil ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov. (AFP)

Dec 6

Spojené státy upravily raketové systémy HIMARS pro Ukrajinu tak, aby...

Deník N / Svět

Spojené státy upravily raketové systémy HIMARS pro Ukrajinu tak, aby nedostřelily na ruské území. USA se tak chtěly vyhnout rozpoutání širšího konfliktu s Ruskem. Oznámil to americký Pentagon. Pentagon odmítl poskytnout informace o…

Sep 15

Pokud Spojené státy dodají Ukrajině střely dlouhého doletu do raketometů...

Deník N

Pokud Spojené státy dodají Ukrajině střely dlouhého doletu do raketometů HIMARS, bude to podle Ruska překročení pomyslné červené čáry. Sdělilo to ruské ministerstvo zahraničí. (ČTK)

May 28

Spojené státy pošlou Ukrajině raketové systémy dlouhého dostřelu. Informoval o...

Deník N / Svět

Spojené státy pošlou Ukrajině raketové systémy dlouhého dostřelu. Informoval o tom list The New York Times. Administrativa Joea Bidena vyslání systémů povolila, oficiálně jej pravděpodobně oznámí příští týden. (ČT24)

Mar 31

Spojené státy uvalily na Rusko další balík sankcí, který směřuje...

Deník N

Spojené státy uvalily na Rusko další balík sankcí, který směřuje na technologický sektor včetně největšího ruského výrobce polovodičů firmy Mikron. (ČTK)

Mar 4

Spojené státy vyzvaly Rusko, aby stáhlo své vojáky ze Záporožské...

Deník N / Svět

Spojené státy vyzvaly Rusko, aby stáhlo své vojáky ze Záporožské jaderné elektrárny. USA k tomu vyzvaly při jednání Rady bezpečnosti OSN. Rusko by podle Spojených států nemělo vtahovat podobná jaderná zařízení do konfliktu. (ČTK)

Feb 28

Spojené státy doporučují Američanům opustit Rusko. (AFP)

Deník N / Svět

Spojené státy doporučují Američanům opustit Rusko. (AFP)

Feb 22

Spojené státy dnes uvalí další sankce na Rusko kvůli jeho...

denikn.cz

Spojené státy dnes uvalí další sankce na Rusko kvůli jeho posledním činům. Oznámil to Bílý dům. (AFP)

Jan 15

Spojené státy a NATO jsou připravené jednat s představiteli Ruska....

denikn.cz

Spojené státy a NATO jsou připravené jednat s představiteli Ruska. Americké ministerstvo zahraničních věcí vyzvalo ruskou stranu, aby podniklo kroky ke zmírnění agrese vůči Ukrajině. (Meduza)

Mar 2

Spojené státy by dnes mohly uvalit sankce na Rusko za...

denikn.cz

Spojené státy by dnes mohly uvalit sankce na Rusko za otravu opozičníka Alexeje Navalného. Zahrnovaly by zmrazení majetků dotčených osob či firem a zákaz obchodování v USA či vstupu do země. (Reuters)

Jan 26

Rusko a Spojené státy se dnes dohodly na prodloužení smlouvy o kontrole...

denikn.cz

Rusko a Spojené státy se dnes dohodly na prodloužení smlouvy o kontrole jaderných zbraní Nový START a obě strany si vyměnily příslušné diplomatické nóty. Uvedl to na svých internetových stránkách úřad ruského prezidenta Vladimira Putina,…

Nov 4

Spojené státy možná čeká nejen dlouhá volební noc, ale i volební...

denikn.cz

Spojené státy možná čeká nejen dlouhá volební noc, ale i volební týden. Důležité státy na Středozápadě Michigan, Wisconsin a Pensylvánie hlásí, že tuto noc vítěze neoznámí. (Guardian)

Aug 14

Rusko nabídlo Spojeným státům pomoc s vývojem vakcíny proti koronaviru. Spojené...

denikn.cz

Rusko nabídlo Spojeným státům pomoc s vývojem vakcíny proti koronaviru. Spojené státy to odmítly. Úřady oznámily, že „momentálně nejsou otevřeny“ ruským lékařským pokrokům. Zdroj z ministerstva zdravotnictví, který oslovila CNN, vyjádřil k…

May 21

Spojené státy dnes do Ruska odešlou první zásilku zdravotnické pomoci,...

denikn.cz

Spojené státy dnes do Ruska odešlou první zásilku zdravotnické pomoci, kde bude i 50 plicních ventilátorů. Celkem jich mají dodat 200. Moskva eviduje 317 554 případů nákazy koronavirem. (Reuters)

May 19

Spojené státy pošlou do Ruska 200 plicních ventilátorů. Země má druhý...

denikn.cz

Spojené státy pošlou do Ruska 200 plicních ventilátorů. Země má druhý nejvyšší počet potvrzených případů nákazy koronavirem na světě, potvrzeno bylo bezmála 300 tisíc nakažených. (Reuters)