English

Ohromí vás síla okamžiku, ticho a oddanost těch, kteří přišli. Reportáž od rakve Alžběty II.

Deník N

Sobotní odpolední vlak z Bedfordu severně od Londýna, jeden z mnoha mířících do hlavního města Spojeného království. Všechna místa k sezení obsazená, někteří cestující musejí stát. Londýn leží v polovině trasy vlaku, ten pokračuje na jih,…

More from Deník N

Jan 26

Britský král Karel III. byl přijat do nemocnice v centru Londýna k plánovanému...

Deník N

Britský král Karel III. byl přijat do nemocnice v centru Londýna k plánovanému zákroku v souvislosti se zvětšenou prostatou. Podle Buckinghamského paláce nejde o rakovinu. O zdravotním problému informoval panovník nedávno i ve snaze, jak…

Sep 8

Britský král Karel III. zveřejnil portrét královny Alžběty II., která zemřela přesně...

Deník N

Britský král Karel III. zveřejnil portrét královny Alžběty II., která zemřela přesně před rokem. Poděkoval lidu za podporu, kterou jeho choti Camille i jemu po celý rok vyjadřoval. Portrét panovnice v černém plášti a s tiárou s diamanty ve…

Sep 17

Pohřbu britské královny Alžběty II. se na pozvání britské vlády zúčastní...

Deník N

Pohřbu britské královny Alžběty II. se na pozvání britské vlády zúčastní čínský viceprezident Wang Čchi-šan. Pohřeb bude v pondělí 19. září ve Westminsterském opatství. (Reuters)

Sep 16

Všichni čtyři potomci zesnulé britské královny Alžběty II., včetně krále Karla III.,...

Deník N / Svět

Všichni čtyři potomci zesnulé britské královny Alžběty II., včetně krále Karla III., se postavili ke stranám její rakve, začala tím vigilie. (BBC, ČTK)

Sep 16

Pondělního státního pohřbu britské královny Alžběty II. a předcházející recepce pořádané Karlem III....

Deník N / Česko

Pondělního státního pohřbu britské královny Alžběty II. a předcházející recepce pořádané Karlem III. se zúčastní premiér Petr Fiala s chotí, potvrdil úřad vlády. (ČTK)

Sep 12

Britský král Karel III. a další potomci královny Alžběty II. se zúčastnili vigilie...

Deník N

Britský král Karel III. a další potomci královny Alžběty II. se zúčastnili vigilie u rakve zemřelé panovnice v katedrále Sv. Jiljí v Edinburghu. Při tomto rituálu se nakrátko postavili každý z jedné strany rakve a symbolicky ji střežili. …

Sep 12

Brazilský prezident Jair Bolsonaro pojede na pohřeb britské královny Alžběty II....

denikn.cz

Brazilský prezident Jair Bolsonaro pojede na pohřeb britské královny Alžběty II. Informovalo o tom brazilské ministerstvo zahraničí. Pohřeb panovnice se uskuteční v pondělí 19. září ve Westminsterském opatství v Londýně. (Reuters)

Sep 9

Sněmovna uctila minulou ticha památku britské královny Alžběty II., která zemřela...

Deník N / Svět

Sněmovna uctila minulou ticha památku britské královny Alžběty II., která zemřela včera ve věku 96 let. (ČTK)

Sep 8

Britské velvyslanectví v Praze po úmrtí královny Alžběty II. spustilo vlajku na...

Deník N / Česko

Britské velvyslanectví v Praze po úmrtí královny Alžběty II. spustilo vlajku na půl žerdi. Před budovou se už objevily svíčky. (ČTK)

Sep 8

Na počest britské královny Alžběty II. bude dnes v noci svítit Petřínská...

Deník N / Svět

Na počest britské královny Alžběty II. bude dnes v noci svítit Petřínská rozhledna v britských barvách, oznámil na Twitteru primátor Prahy Zdeněk Hřib. Královna navštívila Prahu v roce 1996.

Sep 8

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil úmrtí britská královny Alžběty II. za...

Deník N / Svět

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil úmrtí britská královny Alžběty II. za nenapravitelnou ztrátu. Izraelský premiér Ja’ir Lapid zaslal do Británie kondolenci. (AFP)

Sep 8

Lékaře znepokojuje zdravotní stav britské královny Alžběty II. Panovnice by podle...

Deník N / Svět

Lékaře znepokojuje zdravotní stav britské královny Alžběty II. Panovnice by podle nich měla zůstat pod jejich dohledem, uvedl Buckinghamský palác. Na skotský zámek Balmoral za ní jede princ Charles. „Celá země bude hluboce znepokojena…

Nov 14

Věnec jménem královny Alžběty II. dnes u památníku britských obětí obou světových...

denikn.cz

Věnec jménem královny Alžběty II. dnes u památníku britských obětí obou světových válek a dalších konfliktů položil následník trůnu princ Charles. Panovnice účast zrušila kvůli bolesti zad. (BBC)

Nov 4

Soud se synem britské královny Alžběty II. princem Andrewem se bude...

denikn.cz

Soud se synem britské královny Alžběty II. princem Andrewem se bude konat za rok mezi zářím a prosincem, oznámil soudce v New Yorku. Princ je obžalovaný ze sexuálního zneužívání. Proces se tak překryje s oslavami královnina platinového…

Sep 3

V případě úmrtí britské královny Alžběty II. bude jako první informován předseda...

denikn.cz

V případě úmrtí britské královny Alžběty II. bude jako první informován předseda vlády, začne platit zákaz používání sociálních sítí pro vládní činitele a hrozí, že se zcela zaplní Londýn. Vyplývá to z dokumentů, které zveřejnil server…

Apr 13

S odchodem manžela britské královny Alžběty II. prince Philipa se uzavřel životní...

denikn.cz

S odchodem manžela britské královny Alžběty II. prince Philipa se uzavřel životní příběh dokumentující nesnadné osudy evropských aristokratických rodů během minulého století. Příběh vévody z Edinburghu vypráví Ivan Kytka.

Mar 16

Po více než měsíci opustil manžel britské královny Alžběty II. princ...

denikn.cz

Po více než měsíci opustil manžel britské královny Alžběty II. princ Philip nemocnici. Devětadevadesátiletý vévoda z Edinburghu se zotavoval po operaci srdce. (CNN)

May 8

„Nezoufat a nikdy se nevzdat,“ bylo hlavní poselství britské královny Alžběty II....

denikn.cz

„Nezoufat a nikdy se nevzdat,“ bylo hlavní poselství britské královny Alžběty II. v den výročí konce II. světové války. Svůj předtočený projev zveřejnila ve stejnou hodinu jako její otec, když před 75 lety oznamoval konec války v Evropě.

Apr 21

Britská královská rodina u příležitosti 94. narozenin královny Alžběty II....

denikn.cz

Britská královská rodina u příležitosti 94. narozenin královny Alžběty II. zveřejnila soukromé video z dob, kdy královna byla ještě malou princeznou. Na videu je i královnina rodina a sestra princezna Margaret. (Royal Family)

Apr 3

Nedělní projev britské královny Alžběty II. k národu bude ze...

denikn.cz

Nedělní projev britské královny Alžběty II. k národu bude ze 68 let teprve její pátý. Vystoupila v letech 1991 (k začátku války za vypuzení Saddáma Husajna z Kuvajtu), 1997 (po úmrtí princezny Diany), 2002 (k úmrtí královny matky) a 2012 …