English

Zvěrstva páchaná ruskými okupanty. Ukrajinci odhalili deset mučíren v Charkovské oblasti

Novinky.cz

V osvobozené části Charkovské oblasti se po odchodu ruských jednotek našlo v různých městech a obcích deset mučíren, řekl v dnešním nočním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Slíbil zjistit totožnost všech, kteří takové zlo…

More from Novinky.cz

May 19

Rusové ostřelovali Charkovskou oblast: deset mrtvých

Životy nejméně deseti lidí na dvou různých místech si v neděli vyžádalo ruské ostřelování ukrajinské Charkovské oblasti. Mrtvé podle listu Ukrajinska pravda hlásí po ruském útoku také Chersonská oblast na jihu Ukrajiny.

May 17

Ukrajinci stabilizovali situaci v Charkovské oblasti, řekl Zelenskyj

Ukrajinským obraným silám se podařilo stabilizovat situaci na bojišti v Charkovské oblasti, sdělil ve čtvrtek novinářům prezident země Volodymyr Zelenskyj. Podle něj se Rusům od proražení ukrajinské linie podařilo postoupit nanejvýš o 10…

May 2

Ruské bomby zranily sedm dětí u sportovního klubu v Charkovské oblasti

Řízenými leteckými bombami KAB útočila ve čtvrtek ruská armáda v ukrajinském městě Derhači v Charkovské oblasti. Zranění přitom utrpělo osm lidí, z toho sedm dětí, které se nacházely u místního sportovního klubu.

Aug 16

Zemřel generál odpovědný za ruské selhání v Charkovské oblasti

Novinky.cz

V Rusku zemřel generál, který velel ruským invazním jednotkám na Ukrajině. Generálu Gennadiji Židkovi, bývalému veliteli ruského Východního okruhu a někdejšímu náměstkovi ministra obrany, bylo 57 let. Podle gubernátora Chabarovské oblasti…

Aug 10

Ukrajina kvůli sílící ruské ofenzivě evakuuje 37 obcí v Charkovské oblasti

Novinky.cz

Ukrajina nařídila povinnou evakuaci 37 obcí v Kupjanském okrese v Charkovské oblasti. Podle listu Kyiv Independent se k tomu ukrajinské úřady uchýlily kvůli zesílenému ruskému ostřelování, ke kterému dochází například na východním břehu…

Jul 31

Charkovská oblast opět pod palbou ruských raket

Charkovská oblast na východě Ukrajiny se v noci na pondělí stala terčem ruského raketového útoku. Jedna ze dvou střel zranila člověka a způsobila požár.

Mar 15

Ztracený ruský voják přežíval půl roku v Charkovské oblasti v opuštěných budovách

Naprosto neuvěřitelný příběh se odehrál v Charkovské oblasti. V opuštěných budovách se celý půlrok skrýval ruský voják, ačkoliv ruské síly město opustily před šesti měsíci po úspěšné ukrajinské ofenzivě, píše server týdeníku Focus.

Mar 5

Rusové v Charkovské oblasti během útoků zabili pět civilistů včetně dětí

Během ruského útoku na Chersonskou oblast zemřelo v neděli nejméně pět lidí. Žena a dvě děti zemřely po útoku na obytnou budovu, manželský pár zahynul v autě při ostřelování. Informovala o tom Ukrajinska Pravda.

Nov 21

Při ruském ostřelování Charkovské oblasti zahynula prokurátorka. Zůstal po ní 15letý syn

Při ruském ostřelování obce Ševčenkove v Charkovské oblasti na východě země zemřela místní prokurátorka, informovala v pondělí oblastní prokuratura.

Oct 4

Ukrajinci objevili v Charkovské oblasti další ruskou mučírnu

Novinky.cz

V nedávno osvobozené vesnici Pisky-Radkivski v Charkovské oblasti objevili ukrajinští policisté další mučírnu, kterou okupanti zřídili ve sklepě. Informuje o tom ukrajinská agentura Ukrinform.

Sep 24

Dva houbaři šlápli na minu v osvobozené Charkovské oblasti

Dva ukrajinští houbaři šlápli v uplynulých dnech na minu v Charkovské oblasti, nedávno osvobozené od ruských okupantů. Na sociální síti Telegram o tom v sobotu informoval gubernátor oblasti Oleh Syněhubov.

Sep 18

Zvěrstva páchaná ruskými okupanty. Ukrajinci odhalili deset mučíren v Charkovské oblasti

Novinky.cz

V osvobozené části Charkovské oblasti se po odchodu ruských jednotek našlo v různých městech a obcích deset mučíren, řekl v dnešním nočním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Slíbil zjistit totožnost všech, kteří takové zlo…

Sep 16

V Charkovské oblasti Rusové umučili a zabili přes tisíc lidí, uvedl ombudsman

V ukrajinské Charkovské oblasti bylo během ruské okupace mučeno a zabito přes tisíc civilistů, řekl v pátek podle portálu Interfax-Ukrajina ukrajinský ombudsman Dmytro Lubiněc. V oblasti se po odchodu ruských vojáků našlo deset mučíren,…

Sep 12

Několikanásobně nás přečíslili, stěžuje si ruský správce okupované části Charkovské oblasti

Novinky.cz

Ukrajinští vojáci přečíslili ruské obránce v Charkovské oblasti osminásobně, uvedl Rusy dosazený správce okupované části regionu Vitalij Gančev ve státní televizi Rossija 24. Varoval, že se ukrajinské jednotky přibližují k hranici s Ruskou…

Sep 10

Evakuujte se, vyzývá obyvatele Charkovské oblasti tamější šéf regionu

Vitalij Gančev, šéf Ruskem dosazené správy Charkovské oblasti, vyzval obyvatele regionu, aby se evakuovali a tím si zachránili život, píše agentura TASS. Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzivě a dobyla zpět okolo 2500 kilometrů čtverečních.

Sep 9

Zelenskyj: Osvobodili jsme tři desítky obcí v Charkovské oblasti

Ukrajinské síly osvobodily v Charkovské oblasti více než tři desítky obcí, uvedl v pátečním večerním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Připomněl, že tvrdé boje pokračují i v Donbasu na východě země a na jihu Ukrajiny.

Sep 7

Ukrajinci osvobodili území v Charkovské oblasti

Novinky.cz

Ukrajinským silám se v Charkovské oblasti podařilo znovu dobýt některá místa obsazená Ruskem. Ve středečním večerním projevu to podle agentury Reuters oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Jun 21

V Charkovské oblasti při ruském ostřelování zemřelo 15 lidí

Novinky.cz

Nejméně 15 civilistů v úterý přišlo o život při ruském ostřelování v Charkovské oblasti, uvedl večer oblastní gubernátor Oleh Syněhubov na svém telegramovém účtu. Dalších 16 lidí je podle něj zraněných.

May 16

Ukrajinský prapor v Charkovské oblasti dosáhl hranic s Ruskem

Jedna z jednotek ukrajinské teritoriální obrany v Charkovské oblasti vytlačila ruské síly z ukrajinského území a dosáhla státní hranice s Ruskem, oznámil v pondělí list Ukrajinska pravda s odvoláním na ministerstvo obrany. U Charkova…

Apr 14

Bilance ruské invaze v Charkovské oblasti: 503 zabitých civilistů, z toho 24 dětí

Novinky.cz

V Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny bylo od začátku ruské invaze 24. února zabito 503 civilistů, z toho 24 dětí. Oznámil to ve čtvrtek na Telegramu gubernátor oblasti Oleh Syněhubov.