English

Praha bez trestně stíhaných radních? Spolu odmítá podmínky Pirátů, ti nechtějí být otloukánky

Deník N

V Praze je zatím výsledek vyjednávání o budoucí vládnoucí koalici daleko. Od první schůzky je však jasné, že skládání příští vlády nad hlavním městem, jejíž součástí mají být Piráti i ODS, rozhodně nebude jednoduché. Koalici Spolu, která…

More from Deník N

Feb 4

Piráti zahájili vnitrostranické jednání o vstupu do pražské koalice s hnutím STAN...

Deník N

Piráti zahájili vnitrostranické jednání o vstupu do pražské koalice s hnutím STAN a Spolu. Do rady zamíří současný primátor Zdeněk Hřib, celkem by Piráti v radě měli získat čtyři posty. (TZ)

Feb 2

Spolu, Piráti a STAN v Praze finalizují dohodu o koalici, o víkendu chtějí začít...

Deník N / Česko

Spolu, Piráti a STAN v Praze finalizují dohodu o koalici, o víkendu chtějí začít s vnitrostranickým schvalováním koaliční smlouvy a programu. Zástupci stran to dnes řekli novinářům po zahájení koaličního jednání. Dnes bude schůzka…

Dec 9

Povolební jednání mezi pražskou koalicí Spolu a hnutím ANO se uskuteční...

Deník N

Povolební jednání mezi pražskou koalicí Spolu a hnutím ANO se uskuteční v neděli. Podle předsedy pražské ODS Marka Bendy se nejedná o koaliční jednání, řešit se bude podle něj žádost o podporu menšinové rady. Tu by chtělo Spolu navolit 15.…

Dec 6

Spolu začne jednat o menšinové koalici v Praze. Po dnešním jednání s Piráty...

Deník N

Spolu začne jednat o menšinové koalici v Praze. Po dnešním jednání s Piráty a Starosty o tom informoval lídr koalice Spolu Bohuslav Svoboda. Nabídku na menšinovou koalici má Spolu už z dřívějška od hnutí ANO. „Uděláme vše proto, abychom…

Oct 25

Jednání o nové koalici v Praze se dnes neposunula. Piráti potvrdili, že...

Deník N / Česko

Jednání o nové koalici v Praze se dnes neposunula. Piráti potvrdili, že chtějí nadále postupovat ve společné alianci s Prahou sobě. Koalice Spolu doufá, že si Piráti své rozhodnutí rozmyslí. „K žádné dohodě nedošlo. Piráti se nepřipojili k…

Oct 24

Pražští Piráti odmítli jednat jen s koalicí Spolu a hnutím STAN. Jednání...

denikn.cz

Pražští Piráti odmítli jednat jen s koalicí Spolu a hnutím STAN. Jednání se zúčastní pouze při zapojení hnutí Praha Sobě, se kterým minulý týden uzavřeli dohodu. (ČTK) Vyjednávací blok nazvali Aliancí pro stabilitu.

Oct 22

Koalice Spolu nabídla v Praze Pirátům a Starostům jednání o uzavření koaliční smlouvy...

Deník N

Koalice Spolu nabídla v Praze Pirátům a Starostům jednání o uzavření koaliční smlouvy na vládním půdorysu. Podle nabídky by dostala koalice Spolu 6 mandátů, Piráti 3 a Starostové 2. „O těchto věcech a dalších otázkách jsme připraveni…

Oct 13

ODS s TOP 09 chce v Brně širokou koalici s ANO, KDU-ČSL se STAN, Piráty...

Deník N

ODS s TOP 09 chce v Brně širokou koalici s ANO, KDU-ČSL se STAN, Piráty i ČSSD. Primátorka Markéta Vaňková to odůvodnila těžkou dobou. V opozici bude SPD a Zelení a ŽTB. (ČTK)

Oct 11

Pražské hnutí STAN bude pokračovat v jednáních s koalicí Spolu (ODS, TOP 09,...

Deník N

Pražské hnutí STAN bude pokračovat v jednáních s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a Piráty o koalici podle vládního vzoru. Případná spolupráce ve vedení hlavního města s hnutím ANO podle starostů nyní nepřichází v úvahu. Zástupci STAN…

Oct 2

V Písku vznikla koalice vítězného ANO, hnutí Pro Písek, ODS a Pirátů....

Deník N

V Písku vznikla koalice vítězného ANO, hnutí Pro Písek, ODS a Pirátů. V zastupitelstvu bude mít 16 členů z 27. Starostou se stane Michal Čapek (ANO). Pozice místostarostů obsadí Petra Trambová (Pro Písek), Michal Přibáň (ODS) a Josef…

Oct 2

V Písku vznikla koalice vítězného ANO, Pro Písek, ODS a Pirátů. V zastupitelstvu...

Deník N

V Písku vznikla koalice vítězného ANO, Pro Písek, ODS a Pirátů. V zastupitelstvu bude mít 16 členů z 27 členů. Starostou se stane Michal Čapek (ANO). (ČTK)

Sep 27

Na nové koalici v Prostějově se domluvilo vítězné ANO s ODS a hnutím...

Deník N

Na nové koalici v Prostějově se domluvilo vítězné ANO s ODS a hnutím PéVéčko. V 35členném zastupitelstvu města bude mít koalice 22 křesel. (ČT24)

Sep 26

Uskupení ProOlomouc s Piráty i hnutí spOLečně v Olomouci preferují koalici s vítězným ANO...

Deník N / Česko

Uskupení ProOlomouc s Piráty i hnutí spOLečně v Olomouci preferují koalici s vítězným ANO bez účasti uskupení Spolu, které ve volbách skončilo druhé. (ČTK)

Sep 25

V Praze jednali o možné koalici Piráti, STAN a Praha sobě, podle jejíhož...

Deník N

V Praze jednali o možné koalici Piráti, STAN a Praha sobě, podle jejíhož lídra Jana Čižinského z jednání zatím konkrétní závěr nevyšel. (iRozhlas)

Sep 25

Vítězná ODS s TOP 09 v Brně zahájí jednání o koalici v pondělí s hnutím ANO, v úterý...

Deník N / Česko

Vítězná ODS s TOP 09 v Brně zahájí jednání o koalici v pondělí s hnutím ANO, v úterý s KDU-ČSL. Další dny potká zbylé strany, chce jednat se všemi. (ČTK)

Sep 24

Pravděpodobnost koalice v Praze s hnutím ANO je velmi nízká, řekl kandidát...

Deník N / Česko

Pravděpodobnost koalice v Praze s hnutím ANO je velmi nízká, řekl kandidát na primátora Bohuslav Svoboda (ODS). „Nemůžu ale říci, že ne,“ dodal. (ČT)

Jan 25

Spolu chce v Praze až čtyřicet procent a koalici s Piráty a STAN, lídr bude z ODS

Deník N / Česko

ODS, TOP 09 a KDU-ČSL spojily síly i v Praze a podepsaly memorandum k vytvoření komunální verze Spolu. Lídr a kandidát na primátora bude z ODS. Jméno zatím koalice nepředstavila.

Jan 7

Koalice Starostů a Pirátů chce v letošních sněmovních volbách zvítězit. Předseda hnutí...

denikn.cz

Koalice Starostů a Pirátů chce v letošních sněmovních volbách zvítězit. Předseda hnutí STAN Vít Rakušan si věří na zisk více než 25 % hlasů ve volbách. (ČTK)

Oct 22

Nová koalice na magistrátu v Děčíně podepsala smlouvu. ANO, Piráti, ODS,...

denikn.cz

Nová koalice na magistrátu v Děčíně podepsala smlouvu. ANO, Piráti, ODS, Změna pro Děčín a Volba pro Děčín budou mít v zastupitelstvu 15 hlasů z 27.

Sep 3

Piráti a ODS složili v Kopřivnici koalici s SPD. „Radní není člen hnutí ani extremista,“ hájí se politici

Deník N

Neobvyklé složení má nově utvořená koalice v moravskoslezské Kopřivnici. V radě sedí zastupitel zvolený za SPD společně s politiky za ODS a Piráty. Tyto strany se přitom proti spolupráci s hnutím Tomia Okamury dlouhodobě vymezují.