English

Kontroly na hranicích uvnitř schengenského prostoru problém migrace nevyřeší, řekl...

Deník N / Svět

Kontroly na hranicích uvnitř schengenského prostoru problém migrace nevyřeší, řekl slovenský ministr vnitra Roman Mikulec. Problém je podle něj na maďarsko-srbské hranici. Jeho český protějšek Vít Rakušan kontroly považuje za účinné.

More from Deník N / Svět

May 29

Německo prodlouží dočasné kontroly na hranicích s Polskem, ČR a Švýcarskem o další...

Deník N

Německo prodlouží dočasné kontroly na hranicích s Polskem, ČR a Švýcarskem o další půlrok, až do 15. prosince, oznámilo německé ministerstvo vnitra. (ČTK)

Feb 17

Rakousko o dva měsíce prodlouží kontroly na hranicích s Českem; podle ministerstva...

Deník N

Rakousko o dva měsíce prodlouží kontroly na hranicích s Českem; podle ministerstva vnitra ve Vídni je to nutné kvůli boji s převaděči a terorismem. (ČTK)

Jan 31

Kontroly na česko-slovenských hranicích končí, dál budou jen namátkové, oznámil...

Deník N

Kontroly na česko-slovenských hranicích končí, dál budou jen namátkové, oznámil premiér Petr Fiala (ODS) po jednání kabinetu. Potrvají do 2. února.

Jan 3

Kontroly na hranicích se Slovenskem budou prodlouženy do 2. února,...

Deník N

Kontroly na hranicích se Slovenskem budou prodlouženy do 2. února, informoval po jednání vlády ministr vnitra Vít Rakušan.

Nov 22

Polsko prodlouží kvůli migraci dočasné kontroly na hranicích se Slovenskem...

Deník N

Polsko prodlouží kvůli migraci dočasné kontroly na hranicích se Slovenskem do 3. prosince letošního roku. Informovalo o tom tamní ministerstvo vnitra. (ČTK)

Nov 20

Slovenská vláda prodloužila kontroly na hranicích s Maďarskem do 23. prosince. Důvodem...

Deník N

Slovenská vláda prodloužila kontroly na hranicích s Maďarskem do 23. prosince. Důvodem je nelegální migrace. Náhodné kontroly zavedla ještě úřednická vláda od 14. října. (Denník N)

Nov 2

Slovensko prodlouží kontroly na hranicích s Maďarskem, podle médií do 23. listopadu....

Deník N

Slovensko prodlouží kontroly na hranicích s Maďarskem, podle médií do 23. listopadu. Země je dříve zavedla po podobném kroku svých sousedů. (ČTK)

Oct 11

Namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem kvůli migraci budou pokračovat...

Deník N / Svět

Namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem kvůli migraci budou pokračovat do 2. listopadu, rozhodla vláda. Původně mělo opatření trvat do pátku. Informoval o tom ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Česko, Polsko a Rakousko zavedly…

Apr 14

Německo dnes o dalšího půl roku prodloužilo namátkové kontroly na hranicích...

Deník N

Německo dnes o dalšího půl roku prodloužilo namátkové kontroly na hranicích s Rakouskem. Podle agentury DPA to oznámila německá ministryně vnitra Nancy Faeser, která krok zdůvodnila pokračující nelegální migrací. „Je znepokojivé, že v roce…

Dec 21

Kontroly na česlo-slovenských hranicích zavedené kvůli nelegální migraci se prodlouží...

Deník N

Kontroly na česlo-slovenských hranicích zavedené kvůli nelegální migraci se prodlouží o 30 dnů, budou tak pokračovat zatím do 25. ledna. Zároveň se ale zmírní, budou jen namátkové. O úpravě režimu na hranicích informoval po jednání vlády…

Nov 24

Rakušan navrhne vládě další prodloužení policejních kontrol na hranicích se...

Deník N / Svět

Rakušan navrhne vládě další prodloužení policejních kontrol na hranicích se Slovenskem po 12. prosinci. Řekl to na sněmovním bezpečnostním výboru. (ČTK)

Nov 11

Rakouská vláda prodlouží kontroly na hranicích se Slovenskem nejméně do...

Deník N

Rakouská vláda prodlouží kontroly na hranicích se Slovenskem nejméně do 12. prosince. S Maďarskem a Slovinskem zůstanou v platnosti přinejmenším do poloviny května. Agentuře APA to sdělil ministr vnitra Gerhard Karner, podle nějž je…

Oct 28

Rakouská vláda prodlouží o 15 dní kontroly na hranicích se...

Deník N

Rakouská vláda prodlouží o 15 dní kontroly na hranicích se Slovenskem, které zavedla koncem září kvůli intenzivnější migraci. Původní lhůta pro kontroly na hranici měla skončit dnes. Česko už kontroly prodloužilo do 12. prosince. (ČTK)

Oct 27

Vláda dnes prodloužila kontroly na hranicích se Slovenskem do 12. prosince,...

Deník N

Vláda dnes prodloužila kontroly na hranicích se Slovenskem do 12. prosince, tedy o 45 dní. Vyjádření premiéra Petra Fialy, který původně mluvil o 15 dnech, upřesnilo ministerstvo vnitra. Kontroly kvůli zvýšené migraci lidí zejména ze Sýrie…

Oct 27

Česko prodlouží kontroly na hranicích se Slovenskem o dalších 15 dní, původně...

Deník N

Česko prodlouží kontroly na hranicích se Slovenskem o dalších 15 dní, původně měly trvat do pátku. Návrh ministra vnitra Víta Rakušana dnes schválila vláda. Kontroly mají zabraňovat většímu počtu příchozích uprchlíků. Kontroly kvůli…

Oct 5

Vláda se rozhodla prodloužit kontroly na hranicích se Slovenskem o dalších...

Deník N / Svět

Vláda se rozhodla prodloužit kontroly na hranicích se Slovenskem o dalších 20 dní, oznámil ministr vnitra Vít Rakušan. Původně měly skončit 8. října.

Sep 27

Obnovení kontrol na hranicích se Slovenskem nemá podle ministra zahraničních...

Deník N / Česko

Obnovení kontrol na hranicích se Slovenskem nemá podle ministra zahraničních věcí Jana Lipavského tlačit na Slovensko, ale má řešit situaci v Česku. Krok reflektuje situaci v oblasti migrace, řekl dnes Lipavský ve Sněmovně.

Mar 3

Německo prodlouží stálé kontroly na hranicích s ČR a rakouským Tyrolskem do...

denikn.cz

Německo prodlouží stálé kontroly na hranicích s ČR a rakouským Tyrolskem do 17. března. Původní výrazné omezení cestování platilo do dneška. (ČTK)

Feb 5

Rakousko prodlouží kontroly na hranicích s Českem a Slovenskem nejméně do 27. února....

denikn.cz

Rakousko prodlouží kontroly na hranicích s Českem a Slovenskem nejméně do 27. února. Pro cestující z obou zemí platí povinnost testů, registrace a karantény. (ČTK)

May 20

Slovensko prodlouží kontroly na hranicích do 26. června, otevře železniční přechody...

denikn.cz

Slovensko prodlouží kontroly na hranicích do 26. června, otevře železniční přechody se sousedy, rozhodla vláda. Cizinci až na výjimky do země nesmějí. (ČTK)