English

V tento den před 84 lety podepsaly Německo, Francie, Itálie a Velká Británie...

Deník N

V tento den před 84 lety podepsaly Německo, Francie, Itálie a Velká Británie Mnichovskou dohodu. Dokument z roku 1938 stvrdil postoupení pohraničních oblastí Československa Hitlerovu Německu.

More from Deník N

May 28

Německo a Francie chtějí posílit hospodářský a technologický potenciál Evropské...

Deník N

Německo a Francie chtějí posílit hospodářský a technologický potenciál Evropské unie a navrhují masivní investice do zelených a digitálních technologií. (ČTK)

May 10

Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu...

denikn.cz

Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Úřady práce ke konci dubna evidovaly 280 tisíc uchazečů o práci. Volných pracovních…

Jan 26

Německo, Francie a Velká Británie odsoudily vypuštění íránské Soraya ke kterému...

denikn.cz

Německo, Francie a Velká Británie odsoudily vypuštění íránské Soraya ke kterému došlo před týdnem. Družici vynesla raketa Ghaem-100 Space Launch Vehicle. Technologie je důležitá pro rozvoj balistických raket. (Jerusalem Post)

Dec 28

Spojené státy, Německo, Francie a Británie dnes ve společném prohlášení odsoudily...

Deník N / Svět

Spojené státy, Německo, Francie a Británie dnes ve společném prohlášení odsoudily Írán za zesílení produkce vysoce obohaceného uranu, o němž v úterý informovala Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE). Podle médií agentura v…

Dec 20

Francie a Německo dosáhly shody ohledně reformy fiskálních pravidel Evropské unie,...

Deník N / Svět

Francie a Německo dosáhly shody ohledně reformy fiskálních pravidel Evropské unie, oznámil francouzský ministr financí Bruno Le Maire po jednání se svým německým protějškem Christianem Lindnerem. Ten hovoří o shodě v klíčových bodech.…

Dec 11

Francie, Německo a Itálie vyzvaly Evropskou unii, aby zavedla zvláštní sankční...

Deník N / Svět

Francie, Německo a Itálie vyzvaly Evropskou unii, aby zavedla zvláštní sankční režim proti palestinskému teroristickému hnutí Hamás. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na dopis ministrů zahraničí těchto tří zemí adresovaný…

Nov 18

Německo, Francie a Itálie dosáhly dohody o tom, jak by měla být...

Deník N

Německo, Francie a Itálie dosáhly dohody o tom, jak by měla být v budoucnu regulována umělá inteligence. Vyplývá to ze společného dokumentu, který viděla agentura Reuters, což by mělo urychlit jednání na evropské úrovni. (Reuters)

Nov 7

Francie, Německo a Itálie navýší rozpočet evropského vesmírného programu Ariane 6, a to...

Deník N

Francie, Německo a Itálie navýší rozpočet evropského vesmírného programu Ariane 6, a to o 8,3 miliardy korun ročně. Financování má zajistit konkurenceschopnost na trhu s vesmírnými lety, soupeřit chce především s projektem SpaceX. …

Sep 30

Británie, Německo a Francie pomohou Norsku posílit bezpečnost na moři. Země...

Deník N

Británie, Německo a Francie pomohou Norsku posílit bezpečnost na moři. Země tak reagují na poškození plynovodu Nord Stream. Norsko je nyní největším dodavatelem plynu v Evropě a patří k hlavním světovým producentům ropy. (Reuters)

Sep 30

V tento den před 84 lety podepsaly Německo, Francie, Itálie a Velká Británie...

Deník N

V tento den před 84 lety podepsaly Německo, Francie, Itálie a Velká Británie Mnichovskou dohodu. Dokument z roku 1938 stvrdil postoupení pohraničních oblastí Československa Hitlerovu Německu.

Aug 16

Dvě z nejsilnějších evropských zemí, Británie a Itálie, budou mít na podzim...

Deník N / Svět

Dvě z nejsilnějších evropských zemí, Británie a Itálie, budou mít na podzim nové lídry, a mohou tak změnit svoji mezinárodněpolitickou trajektorii. Zásadní změny ale možná díky volbám nastanou i v dalších zemích starého kontinentu.

Mar 29

Biden a lídři Británie, Francie, Itálie a Německa při telekonferenci potvrdili odhodlání...

Deník N

Biden a lídři Británie, Francie, Itálie a Německa při telekonferenci potvrdili odhodlání zvyšovat ekonomický tlak na Rusko, uvedl Bílý dům.

Mar 21

Lídři USA, Německa, Francie, Británie a Itálie se shodli na jednotném...

Deník N / Svět

Lídři USA, Německa, Francie, Británie a Itálie se shodli na jednotném postupu ohledně ruské invaze na Ukrajinu a koordinace pomoci, oznámil Řím. (ČTK)

Aug 20

Spojené státy, Británie, Německo a Francie se dohodly, že příští týden...

denikn.cz

Spojené státy, Británie, Německo a Francie se dohodly, že příští týden se k diskusi o situaci v Afghánistánu sejde skupina vyspělých ekonomik G7, uvedl americký prezident Joe Biden na tiskové konferenci k aktuálnímu dění v Afghánistánu.…

Feb 11

Francie a Německo podpoří sankce Evropské unie za uvěznění Navalného vůči...

denikn.cz

Francie a Německo podpoří sankce Evropské unie za uvěznění Navalného vůči některým spolupracovníkům Vladimira Putina. Zahrnovat by měly zákaz cestování i zmrazení majetku v EU. (Reuters)

Dec 30

Německo očekává, že Evropská unie brzy schválí vakcínu společnosti AstraZeneca....

denikn.cz

Německo očekává, že Evropská unie brzy schválí vakcínu společnosti AstraZeneca. Přípravek dnes získal potvrzení od lékového úřadu ve Velké Británii. (Reuters)

Sep 19

Británie, Francie a Německo nepodpoří sankce proti Íránu, které žádají...

denikn.cz

Británie, Francie a Německo nepodpoří sankce proti Íránu, které žádají Spojené státy. Vyplývá to z prohlášení zemí z Bezpečnostní rady OSN. (Reuters)

Jun 13

Itálie, Německo, Francie a Nizozemsko podepsaly smlouvu se společností Astrazeneca na...

denikn.cz

Itálie, Německo, Francie a Nizozemsko podepsaly smlouvu se společností Astrazeneca na dodávku vakcíny proti covid-19. První vakcíny by měly být k dispozici do konce tohoto roku. (Reuters)

May 30

Francie, Británie a Německo „hluboce litují“ rozhodnutí USA zrušit výjimky z protiíránských...

denikn.cz

Francie, Británie a Německo „hluboce litují“ rozhodnutí USA zrušit výjimky z protiíránských sankcí. Jednalo se o mj. opatření, která evropským, ruským a čínským firmám dovolovala pracovat na přestavbě těžkovodního reaktoru u města Arák. …

May 18

Německo a Francie spojily své síly na prosazení fondu Evropské unie...

denikn.cz

Německo a Francie spojily své síly na prosazení fondu Evropské unie pro obnovu po koronavirové krizi ve výši 500 miliard eur. Německá kancléřka Merkelová a francouzský prezident Macron to oznámili na odpolední videokonferenci. (Financial…