English

USA a Británie podporují Islámský stát? Irák sestřelil podivná letadla

Bagdád - Irácká armáda sestřelila dvě letadla, která převážela zbraně pro Islámský stát do provincie Al-Anbar. Šéf Národně bezpečnostní a obranné komise iráckého parlamentu Hakem al-Zameli tvrdí, že letouny patřily Velké Británii.

More from eurozpravy.cz

Nov 30

Vůdce Islámského státu (IS) abú Hasan Hášimí Kurajší byl zabit

Vůdce teroristické organizace Islámský stát (IS) abú Hasan Hášimí Kurajší byl zabit. Oznámil to mluvčí islamistů v audionahrávce na telegramu. Kurajší, který stál v čele skupiny teprve od března, podle něj zahynul "v boji proti nepřátelům"…

Jul 25

Irák už nechce, aby se Američané podíleli na boji proti Islámskému státu

Irák už nepožaduje, aby se americké bojové jednotky podílely na operacích proti Islámskému státu (IS). O tom, kdy se stáhnou, by mělo být jasněji po pondělním jednání iráckého premiéra Mustafy Kázimího ve Washingtonu. Kázimí to řekl v…

Jan 28

Irácké síly zabily vysokého člena Islámského státu, tvrdí Bagdád

Irácké bezpečnostní složky zabily radikála, který o sobě tvrdil, že je vůdcem teroristické organizace Islámský stát (IS) v Iráku a zástupcem chalífa. O likvidaci abú Jásira Ísávího dnes informoval irácký premiér Mustafá Kázimí.

Dec 13

Z irácké věznice uprchlo 21 vězňů, hlavně členů Islámského státu

Z věznice v severním Iráku uprchlo 21 vězňů, většinou radikálů z organizace Islámský stát (IS), 15 jich bylo již dopadeno. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na kurdské bezpečnostní představitele.

Apr 22

Irácké nálety zabily v Sýrii 36 členů IS

Bagdád - Irácké nálety v Sýrii ve čtvrtek zabily 36 příslušníků teroristické organizace Islámský stát (IS). S odkazem na dnešní sdělení irácké armády o tom informovala agentura AP.

Nov 17

Irácká armáda dobyla poslední baštu IS v Iráku

Bagdád - Irácká armáda oznámila, že dnes dobyla město Ráva, což je poslední útočiště členů radikální organizace Islámský stát (IS) v Iráku.

Jul 20

Vypukl bratrovražedný boj: V Iráku popravují zadržené a neozbrojené členy IS

EuroZprávy.cz

Bagdád - V Iráku přibývá případů vraždění lidí podezřelých z členství v Islámském státu (IS). Vyřizování účtů ale vyvolává obavy, že se zopakuje to, co Irák zažil před deseti lety. Totiž bratrovražedný boj mezi šíity a sunnity.

Jul 21

Islámský stát kontroluje desetinu Iráku, tvrdí irácká vláda

Bagdád/Washington - Brett McGurk, zmocněnec USA v koalici, která bojuje proti Islámskému státu (IS), se domnívá, že osvobození severoiráckého Mosulu je dosažitelné, ale operaci je třeba pečlivě připravit.

Jun 15

Odstřelovač Islámského státu zabil u Mosulu iráckého velitele

Bagdád - Islamistický odstřelovač zabil velitele jedné z brigád irácké armády Ahmada Badra Luhajbího. Zahynul během operace, jejímž cílem bylo dobytí vesnice jižně od Mosulu.

Jun 5

Islámský stát oslabuje: Irácké jednotky postupují v boji o město Fallúdža

Bagdád - Irácká armáda se rychle přibližuje ke klíčovým bodům, které potřebuje k osvobození města Fallúdža z rukou Islámského státu. Sobotní ofenzíva přinesla úspěch v podobě převzetí městské části Nuaimiya, která je 5 kilometrů od centra…

May 11

Krutý trest za útěk z boje: Islámský stát pohřbil zaživa vlastní členy

Damašek - Islámský stát se brutálně pomstil vlastním bojovníkům. Teroristická organizace zaživa pohřbila až 45 islamistů, kteří utekli z boje proti vládním jednotkám prezidenta Bašára Asada.

Apr 8

Irácká armáda vytlačila Islámský stát z města Hít

Bagdád - Irácké protiteroristické síly podporované ze vzduchu mezinárodní koalicí v čele s USA vytlačily Islámský stát z centra strategicky významného města Hít.

Jan 8

Úder chalífovi: V Iráku byl těžce zraněn významný člen Islámského státu

Bagdád - Irácká vláda dnes uvedla, že byl při bojích v Iráku zraněn mluvčí organizace Islámský stát (IS) abú Muhammad Adnání. O něm se uvažovalo jako o možném nástupci chalífy.

Dec 16

Šéf Pentagonu přijel do Iráku, jednal o boji proti Islámskému státu

Bagdád - Americký ministr obrany Ashton Carter pokračuje ve své cestě po zemích Blízkého východu. Včera zavítal do Turecka a dnes dorazil do Iráku, aby tam jednal o dalším postupu v boji s Islámským státem.

Oct 22

Americké komando osvobodilo v Iráku 70 rukojmích Islámského státu. V osobním boji s ISIS zahynul první americký voják

Bagdád - Americká speciální jednotka společně s kurdským oddílem osvobodila v noci na dnešek na severu Iráku 70 rukojmích, během útoku na tábor Islámského státu zemřel jeden Američan.

Oct 7

Rusko možná převezme boj proti Islámskému státu. Irák zvažuje žádost o pomoc

Bagdád - Rusko a Írán by měly převzít vedení boje proti Islámskému státu (IS) v Iráku. Agentuře Reuters to dnes řekl šéf branného výboru iráckého parlamentu Hákim Zámilí.

Oct 7

Bagdád se odvrací od USA: Rusko vstoupí do bojů proti IS v Iráku?

Bagdád - V iráckého parlamentu se dnes projednávala přítomnost ruské armády na Blízkém východě. Šéf branného výboru Hákim Zámilí uvedl, aby vedení boje proti Islámskému státu (IS) v Iráku převzaly Moskva a Teherán.

Jun 18

Džihádisté Islámského státu sestřelili irácký bojový letoun

Bagdád - Islámskému státu se severně od města Ramádí v provincii Anbár podařilo sestřelit irácký bojový letoun. Radikálové to oznámili na internetu, zprávu se zatím nepodařilo ověřit.

Jun 3

Islámský stát může ohrozit pokrok lidstva. Težké boje v Iráku a Sýrii pokračují

Damašek - Islámský stát (IS), jehož moc v Iráku a Sýrii roste, může ohrozit pokrok lidstva. Uvedl to dnes americký generál John Allen, jehož prezident Barack Obama pověřil sestavením kolice proti radikálům.

May 26

Irák nasadil proti IS nové typy zbraní, bitva o provincii Anbár začíná

Bagdád - V západoirácké provincii Anbár byla dnes zahájena ofenzíva proti radikálům z Islmáského státu (IS). Uvedla to irácká televize. Město Ramádí, středisko regionu, je stále v rukou džihádistů.