English

Rusko nemá hranice, všechno bude naše. Medveděv blouzní o válce s Luciferem

TN.cz

Ukrajinská armáda v pátek osvobodila Cherson, ze kterého se Rusové začali stahovat už v předchozích dnech. Podle šéfa ruské bezpečnostní rady Dmitrije Medveděva se tam ale vrátí. Prohlásil, že Moskva je ve válce s Luciferem, jeho lži ale…

More from TN.cz

Apr 3

USA a Rusko se hádají kvůli útoku v Moskvě. Špatně nám radili, tvrdí Rusové

tn.nova.cz

Varování amerických tajných služeb před útokem v Krasnogorsku bylo údajně konkrétnější, než se dříve myslelo. Američané měli své ruské protějšky upozornit na místo i skupinu, která útok plánovala. Podle Kremlu se ale nic takového nestalo a…

Mar 5

Rusové plánují dělení Ukrajiny. Medveděv ukázal mapu, jak mají hranice vypadat

TN.cz / Zahraničí

Ukrajina je nejbližší území poblíž Kyjeva, hraničící na východě s Ruskem a na západě hlavně s Polskem. Ruský exprezident šokoval s novou vizí, v níž by se Kyjev musel mimo jiné vzdát přístupu k Černému moři.

Dec 28

Kyjev bude ruský. Medveděv řekl, jak si Moskva představuje mír na Ukrajině

TN.cz / Zahraničí

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv prozradil, jak si Kreml představuje jednání o míru na Ukrajině. Chce, aby v okupované zemi skončila současná vláda. Zároveň tvrdí, že Kyjev a další města patří Rusku.

Aug 22

Rusové znovu sestřelovali nad Moskvou drony. Letiště přerušila provoz

TN.cz / Zahraničí

Čtyři drony v noci na úterý sestřelila ruská protivzdušná obrana. Z útoku Kreml obviňuje Ukrajince. Moskevská letiště Šeremeťjevo, Domodědovo a Vnukovo dočasně přerušila svůj provoz.

Aug 1

Rusové znovu ostřelovali Charkov. Na Moskvu mezitím mířily další drony

TN.cz

Ruské drony v noci na úterý opět zaútočily na Charkov. Podle tamního starosty byly v centru slyšet zhruba tři výbuchy. Zatím není jasné, jestli byl někdo zraněn. Podle Ruska ale útočily i ukrajinské drony v Moskvě.

May 22

Rusové zaútočili na Rusko. V Bělgorodské oblasti operují legionáři

TN.cz / Zahraničí

Válka na Ukrajině má nový zvrat. V pondělí se totiž konflikt údajně přelil do Bělgorodské oblasti, kde podle Ruska operují ukrajinští sabotéři. Skutečnost je však zřejmě jiná. Hranice s Ruskem totiž překročili ruští legionáři, kteří bojují…

Nov 14

Zelenskyj navštívil Cherson. Rusové si mohou oddechnout, Moskvu dobývat nechce

TN.cz / Zahraničí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dorazil do osvobozeného Chersonu. Město minulý týden opustily ruské jednotky. Cherson byl jediné oblastní město, které se Rusku podařilo od začátku války obsadit.

Nov 3

Rusové utíkají. Moskvou dosazený správce přiznal úprk z důležitého města

TN.cz / Zahraničí

Ukrajincům se daří v protiútocích na jihu Ukrajiny. Moskvou dosazený správce Chersonské oblasti Kiril Stremousov tak přiznal, že se vojáci musí stáhnout z centra Chersonu. Z hlavní administrativní budovy města navíc zmizela ruská vlajka.

Nov 2

Když Rusko nevyhraje, bude třetí světová válka, hrozí Medveděv

TN.cz / Zahraničí

Třetí světové válce může zabránit jedině úplné vítězství Ruska na Ukrajině, jinak se globální konflikt nedá vyloučit. Prohlásil to místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

Sep 28

Ruský prezident tajně opustil Moskvu. Protesty v Rusku sílí

TN.cz

Ruský prezident Vladimir Putin se možná trochu přepočítal, když vyhlásil částečnou mobilizaci. Spoustě Rusů se totiž do války nechce a bouří se, což Putina zřejmě dost znervózňuje. Měl dokonce odjet z Moskvy, to ale tají.

Sep 27

Medveděv vyjmenoval, kdy a kde Rusko zaútočí jadernými zbraněmi

TN.cz / Zahraničí

Rusko má podle exprezidenta Dmitrije Medveděva právo použít jaderné zbraně, pokud si to situace vyžádá. Místopředseda bezpečnostní rady tak navázal na slova Vladimira Putina, který minulý týden nukleárním úderem pohrozil Západu.

Sep 22

Na ochranu Ruska použijeme jaderné zbraně, vyhrožuje Medveděv

TN.cz

K ruskému vyhrožování jaderným útokem se připojil i Dmitrij Medveděv. Moskva může podle exprezidenta a současného místopředsedy bezpečnostní rady použít jakékoliv zbraně včetně nukleárních.

Jun 28

Rusové opět hrozí třetí světovou válkou. Medveděv řekl, co ji odstartuje

TN.cz

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv vyslal světu jasnou zprávu. Zásah kterékoliv cizí země na Krymu bude Rusko chápat jako útok. Pokud by to udělal členský stát NATO, bude to podle Medveděva znamenat konflikt s celou Severoatlantickou…

Jun 17

Rusové ostřelují Severodoněck. Rusko není křišťálově čisté, prohlásil Lavrov

TN.cz / Zahraničí

Nejtvrdší boje na Ukrajině se stále vedou na východě v oblasti Donbasu. Ruští okupanti ale v noci na pátek opět ostřelovali i město Sumy na severu země. Rakety tam zabily čtyři lidi a šest dalších zranily. Rusové zároveň poprvé otevřeně…

Mar 26

Rusové houfně opouštějí Rusko. Kvůli sankcím i protiválečným postojům

TN.cz

Ukrajina není jedinou zemí, kterou kvůli válce hromadně opouštějí její obyvatelé. Také z Ruska odcházejí lidé, kteří nesouhlasí s Putinovým režimem. Na rozdíl od války je ale vyhání sankce, omezování svobod a zatýkání na protestních akcích.

Mar 7

Rusové mají velké ztráty. Ukrajinu asi nezvládnou obsadit, prohlásil admirál

TN.cz

Podle jednoho z nejvyšších představitelů britské armády je velmi pravděpodobné, že Rusko na Ukrajině nedosáhne svých vojenských cílů. Kromě odporu ukrajinské armády a civilního obyvatelstva čelí Rusové velkým ztrátám a nízké morálce.

Feb 25

FIS závod v Rusku nezrušila, stala se z něj fraška. Jeli jen Rusové

TN.cz

Páteční kvalifikace skikrosového závodu Světového poháru v ruském Sunny Valley skončila z čistě sportovního hlediska naprostým fiaskem. Závodníci ze všech zemí světa na protest odmítli nastoupit, takže jeli pouze domácí Rusové.

Apr 23

Rusové žijící v Česku se obávají vyostřeného sporu s Moskvou

TN.cz

Rusové žijící v Česku se obávají toho, že vyostřený diplomatický spor s Moskvou bude mít vliv na jejich životy na našem území. Sice se shodují na tom, že Češi vůči nim nejsou nevraživí, někteří prý ale přesto zvažují, že se raději…

Dec 6

ZOH 1992: Jak to vypadalo, když Rusové nereprezentovali Rusko?

TN.cz / Sport

V roce 1992 na Zimních olympijských hrách ve francouzském Albertville vyhráli Rusové na hokejovém turnaji zlato. Jenže ne za Rusko, ale za tým nesoucí název Společenství nezávislých států. Tehdy to bylo vůbec poprvé, co na olympiádě Rusové…

Sep 21

USA: Humanitární konvoj zničili Rusové. Moskva zuří: My ne!

TN.cz / Zahraničí

Podle Spojených států za pondělní útok na humanitární konvoj v Sýrii nese odpovědnost Rusko. S odvoláním na Bílý dům to dnes uvedly zahraniční agentury. Podle Washingtonu veškeré informace ukazují na to, že tuto humanitární tragedii…