English

Americký prezident Biden nabídl svému polskému protějšku Dudovi plnou podporu...

Deník N / Svět

Americký prezident Biden nabídl svému polskému protějšku Dudovi plnou podporu USA při vyšetřování úterního výbuchu u hranic s Ukrajinou, píše Reuters. (ČTK)

More from Deník N / Svět

Mar 12

Joe Biden přivítal v Bílém domě polského prezidenta Andrzeje Dudu a premiéra...

Deník N

Joe Biden přivítal v Bílém domě polského prezidenta Andrzeje Dudu a premiéra Donalda Tuska v den 25. výročí vstupu Polska do NATO a v době intenzivní obranné spolupráce mezi Washingtonem a Varšavou. Americká vláda oznámila, že schválila…

Feb 10

V Polsku se americký prezident Joe Biden podle prohlášení Bílého domu...

Deník N / Svět

V Polsku se americký prezident Joe Biden podle prohlášení Bílého domu setká také s představiteli zemí takzvané bukurešťské devítky, mezi nimiž je i Česká republika. (ČTK)

Feb 10

Americký prezident Joe Biden tento měsíc navštíví Polsko, potvrdil Bílý...

Deník N

Americký prezident Joe Biden tento měsíc navštíví Polsko, potvrdil Bílý dům. V zemi bude mezi 20. a 22. únorem, tedy zhruba v době výročí ruské invaze na Ukrajinu. Setká se s polským prezidentem Andrzejem Dudou a dalšími spojenci. (CNN)

Nov 16

Americký prezident Joe Biden nabídl v telefonátu svému polskému protějšku Andrzeji...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden nabídl v telefonátu svému polskému protějšku Andrzeji Dudovi plnou podporu Spojených států při vyšetřování včerejšího výbuchu na východě Polska. S Dudou hovořili také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj či…

Nov 16

Americký prezident Joe Biden telefonoval s polským prezidentem Andrzejem Dudou, aby...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden telefonoval s polským prezidentem Andrzejem Dudou, aby mu vyjádřil soustrast nad smrtí dvou polských občanů, kteří zemřeli při dopadu rakety na polské území, tedy na území NATO. „Hovořil jsem s polským…

Nov 16

Americký prezident Biden nabídl svému polskému protějšku Dudovi plnou podporu...

Deník N / Svět

Americký prezident Biden nabídl svému polskému protějšku Dudovi plnou podporu USA při vyšetřování úterního výbuchu u hranic s Ukrajinou, píše Reuters. (ČTK)

Nov 15

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyjádřil soustrast polskému prezidentu Dudovi. „Vyměnili jsme...

Deník N

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyjádřil soustrast polskému prezidentu Dudovi. „Vyměnili jsme si dostupné informace a objasňujeme všechna fakta. Ukrajina, Polsko, celá Evropa i svět musí být plně chráněny před teroristickým Ruskem,“ napsal.

Sep 26

Americký prezident Joe Biden přijme v Bílém domě francouzského prezidenta Emmanuela...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden přijme v Bílém domě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Setkají se prvního prosince. (AFP)

Mar 26

Bílý dům upřesnil, že americký prezident Joe Biden svými slovy...

Deník N / Svět

Bílý dům upřesnil, že americký prezident Joe Biden svými slovy nevyzýval ke změně režimu v Rusku. „Myšlenkou bylo, že Putinovi nelze dovolit uplatňovat moc nad svými sousedy nebo regionem.“ Biden v sobotu odpoledne při návštěvě polské…

Mar 25

Americký prezident Joe Biden dnes přiletěl do Polska, přistál na...

Deník N

Americký prezident Joe Biden dnes přiletěl do Polska, přistál na letišti Řešov (Rzeszów) nedaleko hranic s Ukrajinou. Do Polska se v rámci své evropské cesty přesunul z Bruselu. O příletu informovala agentura AFP. Letadlo s polským…

Feb 24

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké...

denikn.cz

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké rady národní bezpečnosti. Poradci se sešli v takzvané Situační místnosti, kde projednají další sankce vůči Rusku. Poté se Biden připojí na jednání lídrů G7. (Bílý dům)

Feb 16

Americký prezident Joe Biden uvolnil Národnímu archívu záznamy o návštěvách v Bílém...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden uvolnil Národnímu archívu záznamy o návštěvách v Bílém domě před napadením Kapitolu vloni v lednu. Bývalý prezident Donald Trump se jejich vydání snažil zabránit s tím, že jde o právo na soukromí. (NY Times)

Dec 21

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového psa, a to štěně německého ovčáka jménem Commander. V lednu do Bílého domu přibude také kočka, kterou si přála Bidenova manželka Jill. (AP)

Nov 19

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek v Bílém domě přijal mexického...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek v Bílém domě přijal mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora a kanadského premiéra Justina Trudeaua ve snaze oživit regionální spolupráci. Tu poznamenaly spory týkající se migrace a…

Sep 13

Americký prezident Joe Biden se 24. září v Bílém domě poprvé setká...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se 24. září v Bílém domě poprvé setká s lídry Indie, Japonska a Austrálie, spolu s USA tyto země tvoří indopacifickou alianci Quad. (White House)

Sep 1

Americký prezident Joe Biden dnes na osobním setkání v Bílém domě...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden dnes na osobním setkání v Bílém domě ujistil svého ukrajinského protějška Volodymyra Zelenského o americké podpoře Ukrajiny vůči ruským provokacím a agresi. Zopakoval také nabídku Kyjevu na dodávku vojenského…

Sep 1

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Biden jej podle plánu ujistí, že USA uznávají suverenitu Ukrajiny, a oznámí pomoc 60 milionů dolarů na ochranu země. (NBC)

Aug 27

Americký prezident Joe Biden se právě v Bílém domě setkal s novým...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se právě v Bílém domě setkal s novým izraelským premiérem Naftalim Bennettem. Jejich schůzka byla včera odložena kvůli teroristickému útoku na letišti v Kábulu, při němž zemřelo 13 příslušníků americké armády. …

Jun 25

Americký prezident Joe Biden se v Bílém domě sešel s afghánským prezidentem...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se v Bílém domě sešel s afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním a šéfem afghánské Vysoké rady pro národní usmíření Abdalláhem Abdalláhem. Jednali o podpoře USA Kábulu. (FO)

Jun 20

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě setká s afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním. Řešit budou stažení amerických vojáků v době prudkých bojů mezi Tálibánem a vládními silami. (Reuters)