English

Putin prohrává proti Ukrajině, proti Západu i doma

Deník N

Komentář Edwarda Lucase: Navzdory předpovědím škarohlídů se vojenská a jiná podpora Ukrajiny neukázala ani jako marná, ani jako šíleně riskantní, ani jako neúměrně nákladná. Je zjevné, že jsme měli udělat mnohem více a mnohem dříve.

More from Deník N

Jun 14

Ruský prezident Putin tvrdí, že Rusko do války proti Ukrajině...

Deník N

Ruský prezident Putin tvrdí, že Rusko do války proti Ukrajině nasadilo téměř 700 000 vojáků. Loni v prosinci Putin hovořil o tom, že na Ukrajině bojuje 617 000 ruských vojáků. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných…

Feb 9

Putin hovořil s americkým moderátorem Carlsonem. Tvrdí, že Rusko nemůže na Ukrajině prohrát

Deník N / Svět

Putin: Je nemožné, aby Rusko na Ukrajině prohrálo Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Oct 1

Rusko je velké, Rusko je věčné, tvrdí ruský prezident Putin....

Deník N

Rusko je velké, Rusko je věčné, tvrdí ruský prezident Putin. Teď podle Kremlu ještě větší – vzalo si další kus Ukrajiny. Na bojišti ale zdaleka není atmosféra tak slavnostní jako v Kremlu, kde se podepisovaly Dohody o připojení…

Mar 18

Rusko ztratilo iluze, že by se mohlo spolehnout na Západ,...

Deník N / Svět

Rusko ztratilo iluze, že by se mohlo spolehnout na Západ, prohlásil ruský ministr zahraničí Lavrov. Moskva podle něj nikdy nepřijme vidění světa, kterému dominují Spojené státy. (ČTK)

Mar 12

Prezident Ruska Putin v rozhovoru s Macronem a Scholzem obvinil...

Deník N / Svět

Prezident Ruska Putin v rozhovoru s Macronem a Scholzem obvinil Ukrajinu z porušování mezinárodního humanitárního práva tím, že si údajně dělá z civilistů „živý štít“. Tvrzení zcela odporuje zjištění zahraničních novinářů působících na…

Mar 12

Prezident Ruska Putin nyní telefonicky hovoří s francouzským prezidentem Macronem a německým...

denikn.cz

Prezident Ruska Putin nyní telefonicky hovoří s francouzským prezidentem Macronem a německým kancléřem Scholzem. Informaci potvrdil mluvčí Kremlu Peskov. (RBK)

Mar 10

Jak skončí válka na Ukrajině? Co se děje v Rusku? A mohou...

denikn.cz

Jak skončí válka na Ukrajině? Co se děje v Rusku? A mohou sankce ohrozit Putinovu pozici? Otázky, které v těchto dnech trápí mnohé, jsme položili třem odborníkům na Rusko.

Nov 25

Prezidenti Ruska a Srbska Putin a Vučič se v Soči dohodli, že Srbové...

denikn.cz

Prezidenti Ruska a Srbska Putin a Vučič se v Soči dohodli, že Srbové budou i nadále dostávat ruský plyn za cenu 270 dolarů za tisíc kubíků, zatímco v Evropě se nyní stejné množství nakupuje za cenu kolem 1000 dolarů. Srbsko se také…

Nov 21

Ruský prezident Putin se nechal přeočkovat proti nemoci covid-19. Druhou...

denikn.cz

Ruský prezident Putin se nechal přeočkovat proti nemoci covid-19. Druhou dávku ruské vakcíny Sputnik V dostal letos 14. dubna. Nyní zvolili lékaři pro hlavu státu Sputnik light. Putin také vyjádřil přání stát se dobrovolníkem při klinickém…

Jun 16

Prezidenti USA a Ruska Biden a Putin se setkali před budovou ženevské...

denikn.cz

Prezidenti USA a Ruska Biden a Putin se setkali před budovou ženevské vily La Grange, kde budou jednat o řadě témat. Biden a Putin se osobně setkávají poprvé poté od chvíle, co se prezident USA v lednu ujal funkce. (CNN)

Apr 26

Ruský prezident Vladimir Putin označil kroky českých úřadů vůči Rusku...

denikn.cz

Ruský prezident Vladimir Putin označil kroky českých úřadů vůči Rusku v souvislosti s Vrběticemi za „absurdní“. Podle Kremlu to řekl v rozhovoru s francouzským prezidentem Macronem. Putin tak odmítl obvinění Ruska ze strany českých úřadů,…

Apr 21

Během svého projevu před parlamentem prezident Putin zdůraznil, že Rusko...

denikn.cz

Během svého projevu před parlamentem prezident Putin zdůraznil, že Rusko má ve světě své zájmy, a kdo bude s Moskvou hovořit „zvysoka“, bude postaven na místo. Prezident Putin nejprve odsoudil údajné přípravy na puč v Bělorusku a…

Jan 11

V Moskvě se sešli prezidenti Ázerbájdžánu a Ruska, Alijev a Putin, s premiérem Arménie...

denikn.cz

V Moskvě se sešli prezidenti Ázerbájdžánu a Ruska, Alijev a Putin, s premiérem Arménie Pašinjanem. Po čtyř hodinách podepsali prohlášení o rozvoji Karabachu. Otázka jeho statutu ale vyřešena nebyla, stejně jako výměna zajatců. (RiaNovosti)

Oct 1

Prezidenti USA, Francie a Ruska, Trump, Macron a Putin, vydali...

denikn.cz

Prezidenti USA, Francie a Ruska, Trump, Macron a Putin, vydali společné prohlášení, ve kterém vyzvali Arménii i Ázerbájdžán k okamžitému zastavení palby a obnovení rozhovorů o Náhorním Karabachu bez jakýchkoliv podmínek. (TASS)

Sep 25

Ruskou vakcínou se nechala naočkovat i dcera prezidenta Putina. Rusko si...

denikn.cz

Ruskou vakcínou se nechala naočkovat i dcera prezidenta Putina. Rusko si je jisté, že je prvním státem světa, který porazil koronavirus. Dnešní čísla o tom ale nesvědčí.

Aug 26

Rusko si nepřeje obrat Běloruska k Západu. Než udržet současného prezidenta...

denikn.cz

Rusko si nepřeje obrat Běloruska k Západu. Než udržet současného prezidenta je pro Moskvu ale důležitější udržet Bělorusko na své orbitě. Více v článku.

Jun 11

Dvě nejvíce inspirativní osobnosti v Rusku jsou prezident Putin a opoziční lídr...

denikn.cz

Dvě nejvíce inspirativní osobnosti v Rusku jsou prezident Putin a opoziční lídr Navalnyj. Zatímco Putina podle sociologů uctívají především starší lidé, mladí dali přednost Navalnému. (Centrum Levady)

May 26

Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko má vrchol koronavirové epidemie...

denikn.cz

Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko má vrchol koronavirové epidemie za sebou, a nařídil zahájit přípravy k vojenské přehlídce k 75. výročí konce války. Konat se má 24. června. Tradičně se přehlídka koná 9. května, tentokrát však musela…

Apr 16

Komentář Petry Procházkové: Rusko je oficiálně na dovolené. Prezident Putin...

denikn.cz

Komentář Petry Procházkové: Rusko je oficiálně na dovolené. Prezident Putin několikrát vystoupil před svým národem, řekl mu, že má vše pod kontrolou, a boj s koronavirem přenechal svým gubernátorům.

Apr 13

Ruský prezident Putin řekl, že ke zvládnutí koronavirové krize v Rusku...

denikn.cz

Ruský prezident Putin řekl, že ke zvládnutí koronavirové krize v Rusku může být nasazeno ministerstvo obrany, tzn. armáda. Podle ruské vicepremiérky Golikovové se situace v Moskvě v příštích 14 dnech zřejmě ještě zhorší. (Reuters)