English

Nedělní politické diskuse: V pořadu Otázky Václava Moravce budou nejprve diskutovat...

Deník N

Nedělní politické diskuse: V pořadu Otázky Václava Moravce budou nejprve diskutovat ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09), prezident České lékařské komory Milan Kubek a ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek. Ve…

More from Deník N

Apr 14

Česká společnost stárne rychleji, než se čekalo, řekl v pořadu Otázky...

Deník N

Česká společnost stárne rychleji, než se čekalo, řekl v pořadu Otázky Václava Moravce ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj je reforma penzí nutná. ANO a odbory odmítají růst důchodového věku. (ČTK)

Jan 11

České firmy mohou Ukrajině pomoci například v energetice, dopravě, obranném průmyslu...

Deník N

České firmy mohou Ukrajině pomoci například v energetice, dopravě, obranném průmyslu nebo se zdravotnickými technologiemi, řekl nový vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáš Kopečný. (ČTK)

Nov 20

Nedělní politické diskuse: V pořadu Otázky Václava Moravce budou nejprve diskutovat...

Deník N

Nedělní politické diskuse: V pořadu Otázky Václava Moravce budou nejprve diskutovat ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09), prezident České lékařské komory Milan Kubek a ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek. Ve…

Nov 2

Do ruského vrtulníkového závodu v Kazani dorazily v březnu dodávky z české společnosti...

Deník N

Do ruského vrtulníkového závodu v Kazani dorazily v březnu dodávky z české společnosti PBS. Zboží podle firmy odešlo ještě před vypuknutím války na Ukrajině.

Oct 31

Delegace českých ministrů bude dnes v Kyjevě jednat se členy ukrajinské...

Deník N

Delegace českých ministrů bude dnes v Kyjevě jednat se členy ukrajinské vlády, prezidentem Volodymyrem Zelenským či předsedou Nejvyšší rady Štefančukem. (ČTK)

Sep 18

Ministr dopravy Martin Kupka dnes v Otázkách Václava Moravce uvedl, že...

Deník N

Ministr dopravy Martin Kupka dnes v Otázkách Václava Moravce uvedl, že navýšení ceny jízdného ve vlacích určitě nebude vyšší, než je inflace. „Určitě nepřesáhne 15 procent,“ řekl ministr.Přesné číslo, o kolik dráhy zdraží při vydání nového…

Sep 6

Novým slovenským ministrem zahraničí by mohl být velvyslanec v České republice...

Deník N / Svět

Novým slovenským ministrem zahraničí by mohl být velvyslanec v České republice Rastislav Káčer, zjistil Denník N. Resort spravedlnosti by mohl vést soudce Ludvík Bradáč a školství pedagog Daniel Bútora. Slovenskou vládní krizi popisujeme…

Jul 13

Do Bruselu dorazilo v tomto týdnu dvanáct českých ministrů na takzvané...

Deník N

Do Bruselu dorazilo v tomto týdnu dvanáct českých ministrů na takzvané grilování. V některých oblastech byli ministři velmi konkrétní, v klíčovém zeleném balíčku Fit for 55 ale jednoznačné priority představit nedokázali.

Jul 11

První české ministry dnes čeká slyšení ve výborech Evropského parlamentu,...

Deník N

První české ministry dnes čeká slyšení ve výborech Evropského parlamentu, kde představí své priority v rámci předsednictví EU. S europoslanci budou diskutovat ministryně životního prostředí Hubáčková, ministr zemědělství Nekula a ministr…

Jun 19

Ministr vnitra Vít Rakušan řekl v pořadu Otázky Václava Moravce, že...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan řekl v pořadu Otázky Václava Moravce, že nevidí žádný důvod pro svůj odchod z politiky. Gazdíkovo rozhodnutí rezignovat ocenil, končící ministr školství si podle něj ponechá poslanecký mandát. (Česká televize)

Jun 12

Dvě třetiny české populace si v březnu myslely, že by lidé...

Deník N / Česko

Dvě třetiny české populace si v březnu myslely, že by lidé v tuzemsku měli pomoct všem uprchlíkům z Ukrajiny, nyní je to méně než polovina. Na posun upozornil analytik agentury Kantar Pavel Ranocha, spolu s představením nových čísel. K…

May 20

Vklady českých domácností u bank se v březnu poprvé za pět let...

Deník N

Vklady českých domácností u bank se v březnu poprvé za pět let snížily. Naposledy se tak stalo v květnu 2017. Proti únoru klesly o 26 miliard korun na 3,04 bilionu korun. (České noviny)

May 8

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka dnes v České...

Deník N / Česko

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka dnes v České televizi uvedl, že se od července kvůli vysoké inflaci zvýší životní minimum zřejmě o pět procent. Do tří týdnů chce také předložit kabinetu opatření, která pomohou zmírnit dopad…

Feb 20

„Věřím v diplomatické řešení situace,“ uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce premiér...

denikn.cz

„Věřím v diplomatické řešení situace,“ uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce premiér Petr Fiala. „Pravděpodobnost mírového řešení se ale snižuje,“ dodal k ukrajinsko-ruské krizi český předseda vlády.

Dec 30

Ministři zahraničí České republiky a Rakouska se shodli na nutnosti další...

denikn.cz

Ministři zahraničí České republiky a Rakouska se shodli na nutnosti další spolupráce ohledně koronaviru, aby se neopakovalo loňské uzavření vzájemných hranic. (ČT24)

Oct 18

Česká republika je podle ministra zahraničí Jakuba Kulhánka pro omezení...

denikn.cz

Česká republika je podle ministra zahraničí Jakuba Kulhánka pro omezení pronájmu letadel běloruským aerolinkám. Evropská unie by také na summit Východního partnerství mohla pozvat běloruskou opozici. (ČTK)

Oct 8

Přinášíme odpovědi stran na hlavní otázky české budoucnosti. Do kdy...

denikn.cz

Přinášíme odpovědi stran na hlavní otázky české budoucnosti. Do kdy bude česká ekonomika bezuhlíková? Mělo by být očkování proti covidu povinné? A jak chtějí strany snížit nerovnost ve školství?

Aug 30

Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) provedla velkou inventuru českých velvyslanců,...

denikn.cz

Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) provedla velkou inventuru českých velvyslanců, kteří se v předchozích dnech setkali v Praze. Podle AMO čeká tuzemskou diplomacii v příštích letech velká výzva: jak doplnit volné pozice ambasadorů.

Sep 14

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch: Aktuálně má Česká republika více než...

denikn.cz

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch: Aktuálně má Česká republika více než čtvrtinu volných lůžek intenzivní péče. Situace se ale může měnit, takže ji musíme stále sledovat a to je největší priorita. Volných je podle ministra i 58 procent…

Sep 3

Česká televize bude vysílat pořad Otázky Václava Moravce prostřednictvím telemostu....

denikn.cz

Česká televize bude vysílat pořad Otázky Václava Moravce prostřednictvím telemostu. Moderátor relace i její štáb je v preventivní karanténě kvůli účasti hygieničky Jarmily Rážové, která měla pozitivní test na covid. (iDnes)