English

Zemřel herec Clarence Gilyard

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 66 let zemřel americký herec Clarence Gilyard, jehož proslavila například role Jamese Trivettea ze seriálu Walker, Texas Ranger. Gilyard podle Las Vegas Review-Journal zemřel po dlouhé nemoci.

More from Novinky.cz / Kultura

Aug 1

Zemřel americký herec Angus Cloud, bylo mu 25 let

Ve věku 25 let zemřel americký herec Angus Cloud, známý ze seriálového dramatu Euforie. S odvoláním na prohlášení rodiny o tom v úterý informovala agentura Reuters.

Mar 4

Zemřel americký herec Tom Sizemore

Ve věku 61 let zemřel americký herec Tom Sizemore, kterého proslavily role ve filmech Zachraňte vojína Ryana nebo Černý jestřáb sestřelen. Uvedla to agentura AP s odkazem na agenta herce Charlese Laga. Herec byl v druhé polovině února…

Nov 29

Zemřel herec Clarence Gilyard

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 66 let zemřel americký herec Clarence Gilyard, jehož proslavila například role Jamese Trivettea ze seriálu Walker, Texas Ranger. Gilyard podle Las Vegas Review-Journal zemřel po dlouhé nemoci.

Sep 18

Zemřel americký herec Henry Silva

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 95 let zemřel americký herec Henry Silva, známý především svými rolemi gangsterů a zločinců. Zahrál si například ve filmu Mandžuský kandidát z roku 1962.

Jul 18

Zemřel americký herec L.Q. Jones

Novinky.cz / Kultura

Americký herec L.Q. Jones, legendární představitel kovbojů, vojáků a dalších drsňáků, zemřel ve věku 94 let. Mezi jeho nejslavnější filmy patří Divoká banda a Casino, známý je také seriál Odpadlík.

Jul 7

Zemřel americký herec James Caan

Ve věku 82 let zemřel americký herec James Caan známý ze snímků Kmotr nebo Misery nechce zemřít. Oznámila to jeho rodina.

Sep 7

Zemřel americký herec Michael K. Williams

Zemřel americký herec Michael K. Williams. Bylo mu 54 let, napsal server týdeníku Focus. Českým divákům je znám z mnoha seriálů, například Kriminálka Las Vegas či Zákon a pořádek. Na kontě má i desítky filmů, například Gone, Baby, Gone, 12…

Jan 16

Chuck Norris: Nebyl jsem při tom

Novinky.cz

Chuck Norris (80), americký herec a mistr v bojových uměních, popřel, že by se minulý týden zúčastnil nepokojů v Kapitolu poté, co se na internetu objevila fotografie muže, který se mu nápadně podobá.

Jun 30

Zemřel americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner

Novinky.cz / Kultura

Zemřel americký herec, režisér a scenárista Carl Reiner. Bylo mu 98 let. Proslavil se především jako autor klasického sitcomu ze 60. let minulého století The Dick Van Dyke Show, v poslední době se objevil například v trilogii Dannyho…

May 11

Zemřel americký herec Jerry Stiller

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 92 let zemřel americký herec Jerry Stiller, který s manželkou Anne vytvořil komediální dvojici. V pondělí o Stillerově skonu informoval jeho syn Ben Stiller, který je rovněž známým hercem.

Mar 4

Na letošní Febiofest přijede americký herec Woody Harrelson

Na letošní Febiofest přijede americký herec Woody Harrelson známý především rolí Larryho Flynta ve snímku Miloše Formana. Harrelson na festival doprovodí režiséra Orena Movermana, jehož organizátoři festivalu ocení na slavnostním otevření.

Sep 25

GLOSA: Chuck Norris uražený a ponížený. Walkera Texas Rangera točí bez něj

Novinky.cz / Kultura

Televize CBS se vrátila k bývalému seriálu Chucka Norrise, který svými bizarními zápletkami a hláškami vyvolal nejen v ČR nekonečnou vlnu veselí, parodií a vtipů. Chuck Norris ale ostrouhal. Producenti měli tu drzost, že ho vyměnili za…

Jul 8

Ve 20 letech zemřel americký herec Cameron Boyce

V pouhých dvaceti letech skončil život mladičkého herce Camerona Boyce. Zemřel poté, co ho postihl náhlý záchvat. Objevil se například ve filmech Machři a Machři 2 či v televizní sérii Následníci. Podrobnosti jeho nečekaného úmrtí rodina…

Jun 27

Zemřel americký herec Wright, kterého proslavil seriál Alf

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 75 let zemřel americký herec Max Wright, napsal server Variety. Pro české diváky je spjat s postavou otce rodiny Tannerových v seriálu Alf z 80. let minulého století.

Feb 2

Chuck Norris podává žalobu. Chce další milióny za Texas Rangera

Legenda nechtěně humorných filmů a seriálů Chuck Norris, o kterém v Česku vznikly desítky vtipů, nedostal pořádně zaplaceno za Texas Rangera. Alespoň to tvrdí v žalobě.

Nov 26

Ve věku 89 let zemřel americký herec Rance Howard

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 89 let v sobotu večer zemřel americký herec Rance Howard. Zahrál si ve filmech Apollo 13, Den nezávislosti nebo Čistá duše. Howard byl zakladatelem známého hollywoodského rodinného klanu. Jeho synem je oscarový režisér Ron Howard,…

Sep 16

Zemřel americký herec a zpěvák Harry Dean Stanton

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 91 let zemřel americký herec a zpěvák Harry Dean Stanton. Za svou filmovou kariéru si zahrál ve více než 250 snímcích, obsazován byl především do vedlejších rolí.

Jul 6

Do Varů dorazil americký herec Jeremy Renner, zraněný

Ve čtvrtek odpoledne dorazil do Karlových Varů americký herec, hollywoodská hvězda Jeremy Renner. Stal se tak další mezinárodní hvězdou 52. ročníku filmového festivalu. Z automobilu vystoupil evidentně zraněný.

Aug 5

Už potřetí je nejlépe placeným hercem Robert Downey Jr.

Žebříčku nejlépe placených herců podle magazínu Forbes vládne již třetí rok v řadě Robert Downey Jr. V období od 1. června 2014 do 1. června 2015 vydělal 80 miliónů amerických dolarů.

Jun 16

RECENZE: Sejmi prezidenta! Ani Chuck Norris nemá na finského klučíka

Novinky.cz / Kultura

Málo známý finský scenárista a režisér Jalmari Helander se pustil do práce s hollywoodskými hvězdami Samuelem L. Jacksonem či Felicity Huffmanovou. Výsledkem je akční filmeček Sejmi prezidenta, u něhož není zcela jasné, zda jde o thriller,…