English

Od neděle budou muset cestující z Česka do Číny podstoupit PCR...

Deník N / Česko

Od neděle budou muset cestující z Česka do Číny podstoupit PCR test na koronavirus do 48 hodin před nástupem na palubu letadla, které míří přímo do Číny. Na webu to uvedlo čínské velvyslanectví v Praze, které opatření na dotaz ČTK…

More from Deník N / Česko

Jan 6

Od neděle budou muset cestující z Česka do Číny podstoupit PCR...

Deník N / Česko

Od neděle budou muset cestující z Česka do Číny podstoupit PCR test na koronavirus do 48 hodin před nástupem na palubu letadla, které míří přímo do Číny. Na webu to uvedlo čínské velvyslanectví v Praze, které opatření na dotaz ČTK…

Mar 19

Před rokem česká vláda poprvé zakázala lidem kvůli šíření koronaviru...

denikn.cz

Před rokem česká vláda poprvé zakázala lidem kvůli šíření koronaviru vycházet bez zakrytých obličejů. Většina zemí světa to tehdy občanům nepřikazovala, pouze doporučovala. Česko patřilo k výjimkám, nařízení o povinných rouškách mimo domov…

Mar 6

Kapacita českých nemocnic zůstává kvůli epidemii koronaviru na hraně, i když...

denikn.cz

Kapacita českých nemocnic zůstává kvůli epidemii koronaviru na hraně, i když hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19 v pátek mírně ubylo. Vážných případů je ale stále přes 1700. Připravené pomoci je Polsko, které čeká na signál české…

Oct 27

V Česku pokračuje sezona výlovu českých a moravských rybníků. Kvůli koronaviru je...

denikn.cz

V Česku pokračuje sezona výlovu českých a moravských rybníků. Kvůli koronaviru je letos bez diváků. V Jevanech u Prahy letos rybáři vylovily zhruba 15 tun ryb. (Novinky)

Oct 15

České dráhy kvůli nižšímu počtu cestujících dočasně omezí regionální dopravu...

denikn.cz

České dráhy kvůli nižšímu počtu cestujících dočasně omezí regionální dopravu v Praze a dalších pěti krajích. První opatření začnou platit o víkendu. (České dráhy)

Sep 10

České dráhy se kvůli koronaviru propadly do ztráty téměř dvě...

denikn.cz

České dráhy se kvůli koronaviru propadly do ztráty téměř dvě miliardy. Vyplývá to z jejich pololetní zprávy o hospodaření. Část škod by měl podle ministra dopravy Karla Havlíčka vynahradit stát.

Sep 5

Kvůli povinnosti nosit roušky v dopravních prostředcích kvůli koronaviru zrušily České...

denikn.cz

Kvůli povinnosti nosit roušky v dopravních prostředcích kvůli koronaviru zrušily České dráhy používání píšťalek, kterými průvodčí dávají signál strojvedoucím. Opatření je dočasné. Soukromý vlakový dopravce RegioJet z tohoto signálu…

Aug 18

Kvůli vládním nařízením proti šíření koronaviru zrušily letos České dráhy...

denikn.cz

Kvůli vládním nařízením proti šíření koronaviru zrušily letos České dráhy Den železnic. „Za ‚výlukou‘ stojí opatření vlády, které reaguje na epidemiologickou situaci související s covid-19,“ oznámil státní dopravce. (Zdopravy.cz)

Jul 29

Tunisko zrušilo opatření kvůli koronaviru vůči českým turistům. Češi už...

denikn.cz

Tunisko zrušilo opatření kvůli koronaviru vůči českým turistům. Češi už v zemi nebudou potřebovat negativní test. Na Twitteru o tom informoval ministr zahraničí Tomáš Petříček.

May 6

Českou ekonomiku čeká letos kvůli koronaviru rekordní propad, a to o 6,2 procenta,...

denikn.cz

Českou ekonomiku čeká letos kvůli koronaviru rekordní propad, a to o 6,2 procenta, odhaduje Evropská komise. Na příští rok čeká růst o pět procent. (ČT24)

Apr 3

Kvůli koronaviru musela Česká pošta uzavřít 136 ze svých 3200...

denikn.cz

Kvůli koronaviru musela Česká pošta uzavřít 136 ze svých 3200 poboček. Nejvíce uzavřených poboček je k kraji Středočeském, dále v kraji Moravskoslezském a v kraji Pardubickém. (Česká pošta)

Mar 19

Česká pošta kvůli epidemii koronaviru přestala doručovat doporučené dopisy. Adresáti...

denikn.cz

Česká pošta kvůli epidemii koronaviru přestala doručovat doporučené dopisy. Adresáti pro ně nyní musí na pobočku. Tam se ale mohou nakazit od jiných lidí. Nemoc zároveň zasáhla top management České pošty včetně generálního ředitele.

Mar 18

Krizový provoz kvůli šíření koronaviru vyhlásily i Český rozhlas a Česká televize,...

denikn.cz

Krizový provoz kvůli šíření koronaviru vyhlásily i Český rozhlas a Česká televize, které pozastavily výrobu vlastních pořadů. A kvůli nedostatku ochranných prostředků také řada zaměstnanců šije roušky, dezinfekční gely zase vyrábí chemici…

Mar 17

České radiokomunikace se kvůli šířícímu se koronaviru rozhodly pozastavit plánovaný...

denikn.cz

České radiokomunikace se kvůli šířícímu se koronaviru rozhodly pozastavit plánovaný přechod na nový televizní standard DVB-T2, a to až do konce března. (Novinky)

Mar 17

Letadlo s rychlotesty na koronavirus právě odletělo z Číny do Česka. Podle...

denikn.cz

Letadlo s rychlotesty na koronavirus právě odletělo z Číny do Česka. Podle premiéra Andreje Babiše by mělo dorazit na 100 tisíc testů. (Armáda ČR)

Mar 16

České letadlo, které letí do Číny pro rychlotesty na koronavirus,...

denikn.cz

České letadlo, které letí do Číny pro rychlotesty na koronavirus, dostalo povolení čínské vlády. Premiéra Andreje Babiše o tom informoval čínský velvyslanec Zhang Jianmin.

Mar 14

Česká správa sociálního zabezpečení kvůli snížení rizika šíření koronaviru vyzvala...

denikn.cz

Česká správa sociálního zabezpečení kvůli snížení rizika šíření koronaviru vyzvala veřejnost, aby od pondělí 16.3. komunikovala vzdáleně. Tedy elektronicky nebo telefonem. (ČSSZ)

Mar 13

Vláda kvůli koronaviru dočasně zrušila zákaz nedělní jízdy kamionů. České...

denikn.cz

Vláda kvůli koronaviru dočasně zrušila zákaz nedělní jízdy kamionů. České zájezdové autobusy v zahraničí se mohou vrátit do ČR, řekl ministr Havlíček. Mají zajistit zásobování potravinami.

Mar 9

Armáda kvůli koronaviru zrušila účast českých vojáků na březnových mezinárodních...

denikn.cz

Armáda kvůli koronaviru zrušila účast českých vojáků na březnových mezinárodních cvičeních. Zrušila také služební cesty vojáků do rizikových oblastí a na hranicích nasadí armádní zdravotnický personál, který pomůže s odebíráním vzorků na…

Mar 5

Kvůli koronaviru se o dva měsíce odkládá Mercedes-Benz Prague Fashion Week, česká...

denikn.cz

Kvůli koronaviru se o dva měsíce odkládá Mercedes-Benz Prague Fashion Week, česká obdoba světového týdne módy. „Počítáme s účastí hostů ze světových metropolí včetně Milána, kteří kvůli k opatření Bezpečnostní rady státu nebudou moci v…