English

Západ možná dodá Ukrajině nejmodernější tanky. Přiblížilo by to konec války?

Deník N / Svět

Berlín už připouští, že poskytne Ukrajině své nejmodernější tanky Leopard 2, pokud podobný krok udělají i ostatní. Tank je na frontě stále nenahraditelný, vysvětluje vojenský analytik.

More from Deník N / Svět

Mar 4

Německý kancléř Scholz vyloučil, že by jeho vláda předala Ukrajině...

Deník N

Německý kancléř Scholz vyloučil, že by jeho vláda předala Ukrajině střely Taurus, pokud by s jejich obsluhou měli pomáhat němečtí vojáci. (ČTK)

Jan 8

Německý kancléř Olaf Scholz vyzval státy EU, aby poskytly Ukrajině...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz vyzval státy EU, aby poskytly Ukrajině větší podporu. Na letošek plánované zbrojní dodávky jsou podle něj nedostatečné. (ČTK)

Oct 24

Německý kancléř Olaf Scholz přislíbil Ukrajině další pomoc, na úrovni...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz přislíbil Ukrajině další pomoc, na úrovni EU pak chce do konce roku dohodu o dlouhodobé finanční podpoře napadené země. (ČTK)

Oct 5

Německý kancléř Scholz ukrajinskému prezidentovi Zelenskému přislíbil, že Berlín Ukrajině...

Deník N

Německý kancléř Scholz ukrajinskému prezidentovi Zelenskému přislíbil, že Berlín Ukrajině poskytne další systém protivzdušné obrany Patriot. (ČTK)

Mar 23

Finsko dodá Ukrajině další tři tanky Leopard. Ukrajina zemi požádala...

Deník N / Svět

Finsko dodá Ukrajině další tři tanky Leopard. Ukrajina zemi požádala i o stíhačky Hornet, finský ministr obrany ale takovou dodávku nepodporuje. (ČTK)

Jan 26

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2 a evropským zemím povolí jejich reexport....

Deník N

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2 a evropským zemím povolí jejich reexport. Proč vyzbrojování Kyjeva provází takové komplikace? A jak zásadní jsou nové tanky pro Ukrajinu? Ve Studiu N mluvíme s reportérkou Petrou Procházkovou.

Jan 25

Zelenskyj poděkoval Bidenovi za rozhodnutí dodat Ukrajině tanky Abrams. Jde...

Deník N

Zelenskyj poděkoval Bidenovi za rozhodnutí dodat Ukrajině tanky Abrams. Jde podle něj o důležitý krok na cestě k vítězství a osvobození Ukrajiny. (ČTK)

Jan 25

Spojené státy dodají Ukrajině 31 tanků M1 Abrams. Dnes v podvečer to oznámil...

Deník N

Spojené státy dodají Ukrajině 31 tanků M1 Abrams. Dnes v podvečer to oznámil americký prezident Joe Biden. Poznamenal také, že se nejedná o útočnou hrozbu pro Rusko, a pochválil Berlín za jeho rozhodnutí dodat Ukrajině tanky Leopard.…

Jan 25

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2 a evropským zemím povolí jejich reexport....

Deník N / Svět

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2 a evropským zemím povolí jejich reexport. Proč vyzbrojování Kyjeva provází takové komplikace? A jak zásadní jsou nové tanky pro Ukrajinu? Ve Studiu N mluvíme s reportérkou Petrou Procházkovou.

Jan 25

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil na zasedání vlády, že Berlín...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil na zasedání vlády, že Berlín poskytne Ukrajině 14 tanků Leopard 2A6. Prohlásil to kancléřův mluvčí Hebestreit. (ČTK)

Jan 24

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2, tvrdí server zpravodajského magazínu...

Deník N

Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2, tvrdí server zpravodajského magazínu Spiegel. Poslat tyto tanky povolí i spojencům, jako je Polsko. Kancléř Olaf Scholz, který to dlouho odmítal, se ke kroku podle serveru odhodlal po měsících…

Jan 24

Německá zbrojovka Rheinmetall může v případě potřeby dodat Ukrajině 139 tanků Leopard....

denikn.cz

Německá zbrojovka Rheinmetall může v případě potřeby dodat Ukrajině 139 tanků Leopard. Prvních 29 tanků by podle mluvčího společnosti mohla Ukrajina dostat už do května, německý kancléř Olaf Scholz se dodávkám zatím brání. (Guardian)

Jan 19

Polsko by mohlo dodat Ukrajině tanky Leopard německé výroby, i pokud...

Deník N

Polsko by mohlo dodat Ukrajině tanky Leopard německé výroby, i pokud to Berlín nepovolí, řekl premiér Morawiecki. Kancléř Scholz prohlásil, že nejprve mají USA dodat své tanky Abrams. Ty jsou zase podle USA pro Ukrajince složité a drahé na…

Jan 11

Německo už připouští, že poskytne Ukrajině své nejmodernější tanky Leopard...

Deník N

Německo už připouští, že poskytne Ukrajině své nejmodernější tanky Leopard 2 – pokud podobný krok udělají i ostatní. Chystá Západ dodávky moderních zbraní? Tank je na frontě stále nenahraditelný, vysvětluje vojenský analytik.

Oct 11

Německá firma Rheinmetall dodá Česku první tank Leopard už v prosinci,...

denikn.cz

Německá firma Rheinmetall dodá Česku první tank Leopard už v prosinci, zbylé pak dodá postupně do konce roku 2023. Česko má od Německa slíbeno 15 tanků Leopard 2A4 za pomoc Ukrajině. (České noviny)

Jul 6

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil další dodávky zbraní na Ukrajinu....

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil další dodávky zbraní na Ukrajinu. Uskutečnit by se měly v následujících týdnech v rámci takzvané řetězové výměny s několika partnerskými zeměmi. Podrobnosti o typu zbraní Scholz neuvedl. (ČTK)

Jun 8

Německo podle kancléře Scholze pomáhá Ukrajině čelit ruské invazi stejným...

Deník N

Německo podle kancléře Scholze pomáhá Ukrajině čelit ruské invazi stejným způsobem jako Spojené státy nebo Británie. Zdůraznil, že Německo bude v podpoře Ukrajiny postupovat v přísné shodně se spojenci a že cílem je zabránit vojenskému…

May 4

Německý kancléř Scholz oznámil dodávku těžkých zbraní Ukrajině. Do Kyjeva...

Deník N

Německý kancléř Scholz oznámil dodávku těžkých zbraní Ukrajině. Do Kyjeva se ale stále nechystá. Na rozdíl od něj se tam vydal opoziční lídr Merz, jehož strana se připravuje na zemské volby. Německo se v současnosti snaží také snížit…

May 1

Německý kancléř Olaf Scholz v projevu v Düsseldorfu slíbil Ukrajině další pomoc,...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz v projevu v Düsseldorfu slíbil Ukrajině další pomoc, včetně té vojenské. Od řady demonstrujících za to sklidil kritiku. Z davu se podle veřejnoprávní televize ARD ozývala slova jako válečný štváč a lhář. Scholz,…

Mar 9

Německo nepošle Ukrajině vojenská letadla. Řekl to kancléř Scholz, podle...

denikn.cz

Německo nepošle Ukrajině vojenská letadla. Řekl to kancléř Scholz, podle nějž Německo „poskytlo všemožný obranný materiál (…), ale vojenská letadla do toho zcela jistě nepatří“. USA už předtím odmítly nabídku Varšavy, že Polsko převeze své…