English

Vývoj bojů (343. den): USA po váhání zřejmě slíbí Ukrajině „létající...

Deník N

Vývoj bojů (343. den): USA po váhání zřejmě slíbí Ukrajině „létající bomby“ s doletem 150 kilometrů, na optimismus je však zatím brzy. Počet či termín jejich dodání ještě nejsou známy, systém jako celek zatím ani není ve výrobě.

More from Deník N

Dec 19

Čína oznámila první úmrtí pacientů nakažených koronavirem po více než...

Deník N

Čína oznámila první úmrtí pacientů nakažených koronavirem po více než dvou týdnech. Vyvolává to otázky ohledně spolehlivosti statistik, píše Reuters. (ČTK)

Jun 1

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že USA poskytují Ukrajině modernější...

Deník N

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že USA poskytují Ukrajině modernější raketové systémy a munici. V komentáři pro deník New York Times uvedl, že cílem USA je „vidět demokratickou, nezávislou, suverénní a prosperující Ukrajinu, která…

Dec 12

Počet lidí nakažených koronavirem ve světě podle americké Univerzity Johnse...

denikn.cz

Počet lidí nakažených koronavirem ve světě podle americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) překonal hranici 270 milionů. Prvenství drží od loňského března Spojené státy (celkový počet nakažených činí podle JHU téměř 50 milionů). Druhá je…

Oct 16

Počet nakažených koronavirem ve světě podle nejnovějších údajů americké Univerzity...

denikn.cz

Počet nakažených koronavirem ve světě podle nejnovějších údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) překonal hranici 240 milionů. Prvenství v počtu infikovaných drží od loňského března USA. Druhá je Indie a třetí Brazílie. (ČTK)

Jul 24

V USA v pátek přibylo 81 732 nakažených koronavirem, nejvíce...

denikn.cz

V USA v pátek přibylo 81 732 nakažených koronavirem, nejvíce za pět měsíců, uvádí New York Times. Guvernérka Alabamy kritizovala neočkované.

Oct 6

Americký týdeník: Od nakažené poradkyně po prezidenta na steroidech

Deník N / Svět

Zápisník Jany Ciglerové: Onemocnění Donalda Trumpa covidem připomíná, jak je dobré znát historii. Spojené státy totiž už v tomto momentě byly – už jednou svět bojoval s pandemií a i tehdy onemocněl jejich prezident. Tím ale podobnost…

Oct 2

Poté, co se potvrdila nákaza koronavirem u amerického prezidenta Trumpa,...

denikn.cz

Poté, co se potvrdila nákaza koronavirem u amerického prezidenta Trumpa, byli testováni lidé z jeho okolí. Negativní test na covid-19 měla jeho dcera Ivanka Trumpová, zeť Jared Kushner, viceprezident Mike Pence, ministr zahraničí Mike…

Sep 4

Na Ukrajině za posledních 24 hodin přibylo rekordních 2723 nakažených koronavirem. Komplikacím...

denikn.cz

Na Ukrajině za posledních 24 hodin přibylo rekordních 2723 nakažených koronavirem. Komplikacím provázejícím onemocnění covid-19 podlehlo dalších 51 lidí, o den dříve se jejich počet zvýšil o 54, což bylo nejvíce od začátku současné…

Aug 26

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse počet lidí nakažených koronavirem...

denikn.cz

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse počet lidí nakažených koronavirem na celém světě přesáhl 24 milionů. Nejvíce jich je v USA.

Aug 26

Itálie dnes zaznamenala nejvyšší denní přírůstek nakažených koronavirem od začátku...

denikn.cz

Itálie dnes zaznamenala nejvyšší denní přírůstek nakažených koronavirem od začátku května. Nakažených přibylo 1 367, zemřelo 13 lidí. Počet provedených testů přesáhl 90 tisíc, což bylo o téměř 20 tisíc testů více než včera. (ANSA)

Aug 13

Na Ukrajině za uplynulých 24 hodin odhalili nejvíce nakažených koronavirem od...

denikn.cz

Na Ukrajině za uplynulých 24 hodin odhalili nejvíce nakažených koronavirem od začátku pandemie – 1592 lidí mělo pozitivní test, 22 nemocných zemřelo. Celkem za celou dobu pandemie onemocnělo na Ukrajině 86 tisíc lidí. (NV)

Jun 25

V USA je nyní až 20 milionů nakažených koronavirem. Vychází...

denikn.cz

V USA je nyní až 20 milionů nakažených koronavirem. Vychází to z výpočtů Centra pro kontrolu nemocí (CDC), podle jehož šéfa Američané zjistili nákazu pouze u desetiny lidí. „Na jeden potvrzený případ připadá deset nezjištěných,“ řekl. (CNN)

Jun 4

Itálie zaznamenala nejnižší denní přírůstek nakažených koronavirem od konce února,...

denikn.cz

Itálie zaznamenala nejnižší denní přírůstek nakažených koronavirem od konce února, za posledních 24 hodin testy potvrdily infekci u 177 lidí. Země navíc již pátý den v řadě hlásí méně než stovku obětí, tentokrát 88 úmrtí. (Reuters)

Apr 27

Rusko má už víc nakažených koronavirem než Čína. Oficiální počet...

denikn.cz

Rusko má už víc nakažených koronavirem než Čína. Oficiální počet případů nákazy dosáhl 87 147, což je o necelých 5000 víc než v Číně. Rusko udává 794 obětí. (Worldometer)

Apr 15

Čína zahájila průzkum, jehož cílem je zjistit počet nakažených koronavirem...

denikn.cz

Čína zahájila průzkum, jehož cílem je zjistit počet nakažených koronavirem bez příznaků a posoudit, jaká je imunita populace. Průzkum se zaměřuje na devět různých oblastí včetně provincie Chu-pej, která byla koronavirem z celé Číny nejhůře…

Mar 29

V americkém Chicagu zemřelo dítě nakažené koronavirem. Miminku nebyl ani rok,...

denikn.cz

V americkém Chicagu zemřelo dítě nakažené koronavirem. Miminku nebyl ani rok, zemřelo čtyři týdny po hospitalizaci na selhání orgánů. Je to první úmrtí dítěte trpícího Covid-19 v USA. Patologové nyní okolnosti jeho smrti vyšetřují. (NBC)

Mar 28

Počet lidí nakažených koronavirem ve světě přesáhl 600 tisíc, uvádí americká...

denikn.cz

Počet lidí nakažených koronavirem ve světě přesáhl 600 tisíc, uvádí americká Johns Hopkins University. Nejvíce potvrzených nakažených je ve Spojených státech, prudce roste nákaza také v Íránu. Za jediný den v zemi přibyly tři tisíce…

Mar 28

Luftwaffe začalo převážet pacienty nakažené koronavirem z Itálie do Německa. Jedná...

denikn.cz

Luftwaffe začalo převážet pacienty nakažené koronavirem z Itálie do Německa. Jedná se o šestici osob ve vážném stavu, pacienti se budou léčit na klinice v Severním Porýní-Vestfálsku.

Mar 22

Americký republikánský senátor Rand Paul je nakažený koronavirem. Je prvním...

denikn.cz

Americký republikánský senátor Rand Paul je nakažený koronavirem. Je prvním senátorem, o němž je známo, že u něj byla nemoc prokázána. „Nevíme o nikom pozitivním na koronavir, s kým by se pan senátor setkal,“ stojí v prohlášení jeho…

Mar 19

Americká Sněmovna má dva první členy nakažené koronavirem. Jsou jimi...

denikn.cz

Americká Sněmovna má dva první členy nakažené koronavirem. Jsou jimi republikánský poslanec z amerického státu Florida Mario Diaz-Balart a demokratický poslanec Ben McAdams z Utahu. U obou se symptomy projevily v sobotu. (Politico)