English

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval veřejné spory o dodávky zbraní na...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval veřejné spory o dodávky zbraní na Ukrajinu, protože to slouží ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Řekl, že budoucnost Ukrajiny je v Evropské unii. (AFP, ČTK)

More from Deník N

Jun 11

Německý kancléř Olaf Scholz slíbil obnovit Ukrajinu svobodnější a silnější. Zároveň...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz slíbil obnovit Ukrajinu svobodnější a silnější. Zároveň vyzval k posílení ukrajinské protivzdušné obrany čelící ruským útokům. (ČTK)

Jun 9

V eurovolbách odvolil také německý kancléř Olaf Scholz, jehož vládní...

denikn.cz

V eurovolbách odvolil také německý kancléř Olaf Scholz, jehož vládní středolevá koalice bojuje o 96 mandátů, které v europarlamentu Německu připadají. V zemi je 65 milionů oprávněných voličů, jimž zbývá už jen něco přes půl hodiny: volební…

Apr 19

Německý kancléř Olaf Scholz po krvavých útocích na Ukrajinu shání...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz po krvavých útocích na Ukrajinu shání dalších šest Patriotů. Podle Zelenského by jich na efektivní obranu potřebovali nejméně 25.

Apr 15

Německý kancléř Olaf Scholz varoval Írán před dalším útokem na...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz varoval Írán před dalším útokem na Izrael. Izrael vyzval, aby přispěl ke snížení napětí. Stejně jako německá ministryně zahraničí Baerbock vyzdvihl jeho úspěšnou obranu. (ČTK)

Feb 17

Dodávky zbraní na Ukrajinu podle německého kancléře Scholze válku neprodlužují,...

Deník N / Svět

Dodávky zbraní na Ukrajinu podle německého kancléře Scholze válku neprodlužují, ale právě naopak. Kancléř to prohlásil na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Ruský prezident Vladimir Putin podle něj nemůže se svými mocenskými ambicemi na…

Feb 8

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval veřejné spory o dodávky zbraní na...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval veřejné spory o dodávky zbraní na Ukrajinu, protože to slouží ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Řekl, že budoucnost Ukrajiny je v Evropské unii. (AFP, ČTK)

Nov 12

Německý kancléř Olaf Scholz je pro další sankce Evropské unie...

denikn.cz

Německý kancléř Olaf Scholz je pro další sankce Evropské unie vůči Íránu. „Chceme i nadále zvyšovat tlak na Íránské revoluční gardy a na politické vedení (země),“ řekl ve videu na Twitteru. (Reuters)

Nov 5

Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že německá ekonomika neuhne z cesty...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že německá ekonomika neuhne z cesty k dosažení uhlíkové neutrality v roce 2045, a to i přesto, že omezení dodávek ruského plynu nutí největší evropskou ekonomiku více spoléhat na uhlí a ropu. „Nepolevíme…

Oct 31

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval klimatické aktivisty, kteří se na...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz kritizoval klimatické aktivisty, kteří se na znamení protestu přilepují k silnicím. Učinil tak v reakci na stížnost hasičů, kteří se kvůli manifestaci v Berlíně nemohli dostat k vážné dopravní nehodě. Policie…

Oct 10

Německý kancléř Olaf Scholz bude v úterý přes videokonferenci jednat s dalšími...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz bude v úterý přes videokonferenci jednat s dalšími představiteli zemí G7 o nových ruských raketových úderech na Ukrajinu. (ČTK)

Sep 13

Německý kancléř Olaf Scholz si dnes po mnoha týdnech telefonoval...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz si dnes po mnoha týdnech telefonoval s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. V devadesátiminutovém rozhovoru naléhal na co nejrychlejší diplomatické řešení ruské války na Ukrajině. To by podle něj mělo spočívat…

Aug 19

Německý kancléř Olaf Scholz dnes bude vypovídat před vyšetřovacím výborem...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz dnes bude vypovídat před vyšetřovacím výborem regionálního hamburského parlamentu o daňové aféře významné městské banky Warburg a takzvaných cum-ex transakcích s cennými papíry. Scholz, který byl v letech 2011…

Jul 6

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil další dodávky zbraní na Ukrajinu....

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz oznámil další dodávky zbraní na Ukrajinu. Uskutečnit by se měly v následujících týdnech v rámci takzvané řetězové výměny s několika partnerskými zeměmi. Podrobnosti o typu zbraní Scholz neuvedl. (ČTK)

Mar 24

Německý kancléř Olaf Scholz odmítl požadavek Ruska, aby evropské země...

denikn.cz

Německý kancléř Olaf Scholz odmítl požadavek Ruska, aby evropské země platily za plyn v rublech. Uzavřené smlouvy podle něj obsahují ujednání, že platby musí probíhat v eurech nebo v dolarech. Scholz to oznámil po summitu zemí G7.

Dec 21

Německý kancléř Olaf Scholz v dnešním telefonátu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem...

denikn.cz

Německý kancléř Olaf Scholz v dnešním telefonátu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem vyjádřil znepokojení nad koncentrací ruských vojsk u hranic s Ukrajinou. S odvoláním na mluvčího německé vlády o tom informovala agentura Reuters. Šéf…

Dec 21

Německý kancléř Olaf Scholz dopisem pogratuloval premiérovi Petru Fialovi k premiérské...

denikn.cz

Německý kancléř Olaf Scholz dopisem pogratuloval premiérovi Petru Fialovi k premiérské funkci a k jeho vládě, kterou prezident Zeman v pátek na zámku v Lánech jmenoval. (ČTK)

Dec 8

Nově zvolený německý kancléř Olaf Scholz výsledek volby přijal. Nyní...

denikn.cz

Nově zvolený německý kancléř Olaf Scholz výsledek volby přijal. Nyní ho čeká několik formálních kroků, úřad od Merkelové převezme odpoledne. (ČTK)

Dec 8

Německo má nového kancléře. Olaf Scholz střídá v čele země Merkelovou

Deník N

Spolkový sněm zvolil sociálního demokrata Olafa Scholze novým německým kancléřem. Hlas mu dalo 395 poslanců, což bylo více než potřebných 369 hlasů. Scholze od převzetí moci od své konzervativní předchůdkyně Angely Merkelové dělí jen…

Dec 7

Budoucí německý kancléř Olaf Scholz trvá na nedotknutelnosti hranic Ukrajiny....

denikn.cz

Budoucí německý kancléř Olaf Scholz trvá na nedotknutelnosti hranic Ukrajiny. Uvítal iniciativu amerického prezidenta Joea Bidena, který bude jednat s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem. (ČTK)

Nov 30

Budoucí německý kancléř Olaf Scholz připustil, že do března může...

denikn.cz

Budoucí německý kancléř Olaf Scholz připustil, že do března může být v zemi zavedené povinné očkování proti koronaviru. Finální rozhodnutí by ale podle Scholze měl udělat parlament. (ČKT)