English

Na hradeckém letišti nouzově přistávala Cessna, v dvousetkilo­metrové rychlosti se střetla s orlem

Požáry.cz

Dne 8. 2. 2023 krátce po 14. hodině na hradeckém letišti nouzově přistálo letadlo zn. Cessna, v kterém probíhal pilotní výcvik a které se v rychlosti cca 200 km/h střetlo s orlem.

More from Požáry.cz

Sep 18

Letadlo dopadlo na letiště Vysoké Mýto, z hořícího ultralightu pilota vytáhl kolemjedoucí řidič

Požáry.cz

Na operační a informační středisko hasičů byla v pondělí 18. září 2023 v 16.17 hodin oznámena letecká nehoda. Na letišti Vysoké Mýto došlo k pádu ultralightu, který navíc za letu hořel.

Sep 6

Na letišti v Praze – Letňanech zasahují hasiči u malého letadla, kterému se poškodila přední část…

Požáry.cz

Na letišti v Praze - Letňanech zasahují hasiči u malého letadla, kterému se poškodila přední část podvozku. Jednu osobu preventivně prohlédla na místě ZZS.

Sep 1

Nahlášen byl kouř z motoru letadla u pražského letiště, potvrzena byla jeho závada. Hasiči byli v…

Požáry.cz

Nahlášen byl kouř z motoru letadla u pražského letiště, potvrzena byla jeho závada. Hasiči byli v pohotovosti, letoun následně přistál.

Jun 24

Policisté na operačním středisku přijali oznámení o pádu sportovního letadla u letiště Poděbaby na…

Požáry.cz

Policisté na operačním středisku přijali oznámení o pádu sportovního letadla u letiště Poděbaby na Havlíčkobrodsku. Došlo k jeho vznícení. Nehoda má tragické následky. Pilot letounu utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Jun 10

Policisté se záchranáři a hasiči zasahují u další letecké havárie. Pilot dvousedadlového letadla…

Požáry.cz

Policisté se záchranáři a hasiči zasahují u další letecké havárie. Pilot dvousedadlového letadla Skyleader 600 havaroval na letišti v Jindřichově Hradci při startu. Pilot byl se zraněním převezen do nemocnice.

Jun 3

Jihočeští policisté zasahují u další letecké havárie. Pilot Cessny dnes odpoledne při přistání na…

Požáry.cz

Jihočeští policisté zasahují u další letecké havárie. Pilot Cessny dnes odpoledne při přistání na letišti Strakonice havaroval na konci plochy. Pravděpodobně nestačil zareagovat na prudký poryv větru.

Feb 8

Na hradeckém letišti nouzově přistávala Cessna, v dvousetkilo­metrové rychlosti se střetla s orlem

Požáry.cz

Dne 8. 2. 2023 krátce po 14. hodině na hradeckém letišti nouzově přistálo letadlo zn. Cessna, v kterém probíhal pilotní výcvik a které se v rychlosti cca 200 km/h střetlo s orlem.

Jan 16

U obce Mnichov havarovalo dvoumístné letadlo, pro jednu zraněnou osobu přiletěl vrtulník

Požáry.cz

Dvoumístné letadlo havarovalo v pondělí 16. ledna 2023 krátce po jedné hodině odpoledne na louce u obce Mnichov u Mariánských Lázní. Po nahlášení letecké nehody vyslalo operační středisko na místo pět jednotek hasičů.

Jan 16

Hasiči vyjeli k letecké dopravní nehodě na letiště Hradčany u Mimoně. Z převráceného letadla na…

Požáry.cz

Hasiči vyjeli k letecké dopravní nehodě na letiště Hradčany u Mimoně. Z převráceného letadla na střeše neunikaly žádné provozní kapaliny. Jednu zraněnou osobu si převzala do péče ZZS.

Oct 29

K pádu letadla na letišti v Podhořanech u Ronova vyjížděly tři jednotky hasičů, pilot se zranil

www.pozary.cz

K pádu letadla HSC-01 Sokolík vyjížděly v sobotu 29. října 2022 v odpoledních hodinách tři jednotky hasičů. K události došlo na letišti v Podhořanech u Ronova.

Oct 24

Letecká nehoda u obce Vlčkovice si vyžádala dva lidské životy, havarovalo ultralehké letadlo

Požáry.cz

Dnes 24. října 2022 krátce po druhé hodině odpoledne jsme přijali oznámení o pádu ultralehkého letadla, k němuž došlo u obce Vlčkovice. Letadlo spadlo z prozatím přesně nezjištěných příčin. Po pádu letadla na zem došlo k jeho destrukci.

Oct 7

Pilot nezvládl u Nebíčka přistávací manévr a převrátil malé letadlo

www.pozary.cz

V pátek v podvečer přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o havárii malého letadla poblíž chatové osady Nebíčko v západní části katastru obce Dublovice na Příbramsku.

Aug 14

V Chebu spadlo historické letadlo Hawker Hurricane, pilot zemřel

Požáry.cz

V průběhu mezinárodního leteckého dne v Chebu zasahovali hasiči u letecké dopravní nehody. Při ukázce historického stroje došlo k pádu letadla. Hasiči po celou dobu víkendu prováděli přímo na chebském letišti požární asistenci, k místu…

Jun 11

Při havárii malého motorového letadla nedaleko kopce Malý Chlum na Blanensku zemřel pilot

www.pozary.cz

Krátce po poledni 11. června 2022 vyjely jednotky z Blanska, Boskovic, Bořitova a Černé Hory k hlášenému pádu malého motorového letadla. Dle svědků mělo k havárii dojít nedaleko kopce Malý Chlum.

Apr 26

V Dolním Újezdu zasahovali hasiči u letecké nehody ultralehkého letadla. Pilot se měl snažit o…

Požáry.cz

V Dolním Újezdu zasahovali hasiči u letecké nehody ultralehkého letadla. Pilot se měl snažit o nouzové přistání a měl si škrtnout křídlem o zem a skončil v poli. Událost je bez zranění. Zachytávali jsme pohonné hmoty. Nehodu prošetří…

Apr 21

Tři jednotky vyjížděly k pádu malého letadla na letišti Příbram, dva lidé se lehce zranili

Požáry.cz

Ve čtvrtek 21. dubna 2022 tři minuty po šesté hodině večer přijalo operační a informační středisko středočeských hasičů oznámení o pádu malého letadla na letišti Příbram poblíž obce Dlouhá Lhota.

Mar 17

Hasiči byli připraveni zasáhnout při nouzovém přistání malého dopravního letadla ve Slaném na…

Požáry.cz

Hasiči byli připraveni zasáhnout při nouzovém přistání malého dopravního letadla ve Slaném na Kladensku. Letoun měl závadu na podvozku. Dráhu také zapěnili, aby letoun mohl hladce dosednut.

Aug 28

K pádu ultralightu při přistávání na letišti Chrudim byli přivoláni hasiči. Pilot s lehkým zraněním…

www.pozary.cz

K pádu ultralightu při přistávání na letišti Chrudim byli přivoláni hasiči. Pilot s lehkým zraněním byl v péči zdravotnické záchranné služby, z letadla unikal kerosin. Jednotka hasičů na místě provedla jímání látky a zaopatřila stroj proti…

Jul 3

Na letišti v Dolním Benešově – Zábřehu havarovala při vzletu Cessna 182. Cestovalo v ní pět osob,…

Požáry.cz

Na letišti v Dolním Benešově - Zábřehu havarovala při vzletu Cessna 182. Cestovalo v ní pět osob, čtyři z nich utrpěly zranění. Na místě jsou tři jednotky hasičů, k požáru stroje nedošlo.

Jun 30

Osobní auto havarovalo na silnici u Horního Slavkova, lehce se zranily dvě malé děti. Těsně po…

Požáry.cz

Osobní auto havarovalo na silnici u Horního Slavkova, lehce se zranily dvě malé děti. Těsně po nehodě zastavil na místě příslušník HZS Karlovarského kraje v civilu, který se zrovna vracel z odřadu na pomoc oblastem na jižní Moravě.