English

Bez zahraničních návštěv, se Zemanem a s velkoplošnými obrazovkami. Šéfové kanceláří odtajnili detaily inaugurace

Deník N / Česko

Schůze šéfů kanceláří Poslanecké sněmovny a Pražského hradu s budoucí kancléřkou nově zvoleného prezidenta Janou Vohralíkovou přinesla domluvu na detailech inaugurace. Uvedení Petra Pavla do funkce se nezúčastní zahraniční návštěvy.…

More from Deník N / Česko

May 2

Premiér Petr Fiala poslal na Hrad návrh na jmenování Pavla...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala poslal na Hrad návrh na jmenování Pavla Tuleji členem vlády. Nominant TOP 09 se má v pondělí ujmout pozice ministra pro vědu a výzkum po Langšádlové. Fiala dnes vyslechl Tulejovy argumenty v případě publikování vědeckých…

Mar 8

Premiér Petr Fiala vyvrátil tvrzení prezidenta Petra Pavla o zajištění financování...

Deník N

Premiér Petr Fiala vyvrátil tvrzení prezidenta Petra Pavla o zajištění financování munice pro Ukrajinu. Čeští činitelé kvůli tomu intenzivně telefonují s evropskými protějšky, kteří se ptají, co se tedy děje. Popisujeme, kde se mohla…

Jan 6

Kancelář prezidenta Petra Pavla nemá připomínky k návrhu zákona o důchodové reformě....

Deník N

Kancelář prezidenta Petra Pavla nemá připomínky k návrhu zákona o důchodové reformě. V připomínkovém řízení k normě to sdělila kancléřka Jana Vohralíková. (ČTK)

Apr 12

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání Bezpečnostní rady státu. Pavel po schůzi prohlásil, že se nebude účastnit všech jednání. Dorazí při projednávání témat, které budou vyžadovat jeho účast.

Mar 15

Premiér Petr Fiala uvítal rozhodnutí prezidenta Petra Pavla podepsat úpravu...

Deník N

Premiér Petr Fiala uvítal rozhodnutí prezidenta Petra Pavla podepsat úpravu mimořádné valorizace důchodů. Novela zabraňuje enormnímu nárůstu zadlužení země, sdělil premiér ČTK.

Mar 13

Jsou pravomoci prezidenta dostačující? Podle Petra Pavla se Miloš Zeman,...

Deník N / Česko

Jsou pravomoci prezidenta dostačující? Podle Petra Pavla se Miloš Zeman, ale také Václav Klaus nedokázali srovnat s tím, že už neměli exekutivní otěže ve svých rukou. Proto měli tendence je natahovat nebo si je přiblížit. „Nebyl jsem nikdy…

Mar 9

Během oběda zvoleného prezidenta Petra Pavla s bývalou hlavou státu Milošem...

denikn.cz

Během oběda zvoleného prezidenta Petra Pavla s bývalou hlavou státu Milošem Zemanem se servíruje vývar a svíčková. Zeman má Pavlovi předat klíč od Korunní komory, v níž jsou uchovávány mimo jiné korunovační klenoty. (ČTK)

Mar 6

Na bezpečnost při čtvrteční inauguraci prezidenta Petra Pavla budou dohlížet...

Deník N / Česko

Na bezpečnost při čtvrteční inauguraci prezidenta Petra Pavla budou dohlížet stovky policistů. Areál Pražského hradu bude přístupný, zachovány ale budou bezpečnostní kontroly u vstupů. Na bezpečnostním opatření se ve čtvrtek budou podílet…

Mar 4

Inauguraci prezidenta Petra Pavla ve čtvrtek tradičně doprovodí výstřely ze...

Deník N

Inauguraci prezidenta Petra Pavla ve čtvrtek tradičně doprovodí výstřely ze speciálních salvových kanonů. Čtyři kanony budou střílet z pražského Petřína. (ČTK)

Feb 28

Inauguraci prezidenta Petra Pavla završí 9. března v katedrále sv. Víta Česká filharmonie...

Deník N / Česko

Inauguraci prezidenta Petra Pavla završí 9. března v katedrále sv. Víta Česká filharmonie a Pražský filharmonický sbor pod vedením Jakuba Hrůši. (ČTK)

Feb 4

Na inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla by mohli dostat pozvánku...

Deník N

Na inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla by mohli dostat pozvánku i prezidenti okolních států. České televizi to dnes řekla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Společná schůze Sněmovny a Senátu, na níž Pavel složí…

Jan 15

Prezident Miloš Zeman označil Petra Pavla za vládního kandidáta. Ocenila...

Deník N

Prezident Miloš Zeman označil Petra Pavla za vládního kandidáta. Ocenila na něm, že rozumí armádě. (Blesk)

Dec 14

Petr Fiala získal, co chtěl: v pátek prezident Miloš Zeman jmenuje...

denikn.cz

Petr Fiala získal, co chtěl: v pátek prezident Miloš Zeman jmenuje vládu podle jeho návrhu. Navíc tímto výsledkem podle politologů nadefinoval budoucí vztahy mezi Hradem a Strakovou akademií.

Dec 14

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech na Pražský hrad. Na schůzce, o které Hrad ani nová koalice neinformovaly, hovořil s kancléřem Vratislavem Mynářem.

Dec 10

Premiér Petr Fiala se s prezidentem Milošem Zemanem sejde opět v pondělí,...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se s prezidentem Milošem Zemanem sejde opět v pondělí, aby se domluvili na termínu jmenování vlády. Radiožurnálu to řekl hradní kancléř Vratislav Mynář. Jednání prezidenta s budoucími ministry popisujeme zde.

Dec 9

Premiér Petr Fiala se sešel s prezidentem Milošem Zemanem na zámku...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se sešel s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech, jednali spolu bez bližších podrobností o sestavení vlády. Frekvence 1 má informace z důvěrných zdrojů z pětikoalice. Schůzka se uskutečnila pár hodin po úterním…

Nov 30

Designovaný premiér Petr Fiala poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování Jozefa Síkely ministrem průmyslu a obchodu. (ČT)

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.

Nov 9

Prezident Miloš Zeman pověřil šéfa ODS Petra Fialu jednáním o sestavení...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman pověřil šéfa ODS Petra Fialu jednáním o sestavení nové vlády. „Očekávám, že mě budete informovat o výsledcích vašeho vyjednávání, abych se mohl rozhodnout o svém dalším ústavním postupu,“ uvedl prezident. (Pražský…

Oct 11

S žádostí o schůzku s prezidentem Milošem Zemanem Petr Fiala...

denikn.cz

S žádostí o schůzku s prezidentem Milošem Zemanem Petr Fiala počká, až budou zprávy, že se jeho zdravotní stav zlepšil. Setkání považuje za důležité pro všechny další kroky. (ČTK)