English

Ministři zahraničí a obrany členských zemí EU dnes kromě dalšího jednají...

Deník N

Ministři zahraničí a obrany členských zemí EU dnes kromě dalšího jednají i o společném nákupu munice pro Ukrajinu. Podle ministra Jana Lipavského si Česko přeje dohodu, Lipavský věří, že se dnes na ministři na společném postupu dohodnou.…

More from Deník N

May 25

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze apelovat na zvýšení podpory pro zadržování ruského imperialismu, uvedl v reakci na útok v Charkově. (ČTK)

Jan 22

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český...

Deník N / Česko

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český návrh omezit pohyb ruských diplomatů v Schengenu. Česko ho chce prosadit do balíku sankcí proti Rusku. (ČTK)

Nov 2

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v pondělí v Praze setká se svým...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v pondělí v Praze setká se svým novým slovenským protějškem Jurajem Blanárem, chtějí si potvrdit spojenectví. (ČTK)

Oct 12

Ministr zahraničí Jan Lipavský ocenil práci českých skautských vedoucí na...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský ocenil práci českých skautských vedoucí na jamboree, které se konalo v první půlce srpna v Koreji. Skautům poděkoval za přípravu a organizaci programu pro české účastníky, ocenil také jejich řešení krizových…

Oct 6

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení...

Deník N / Svět

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení Ukrajiny a Moldavska členství v Evropské unii. Na výsledku se bude muset shodnout celá Unie, podle Lipavského je však rozšíření v zájmu České republiky. Česko bude…

Jun 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra „Za zásluhy o diplomacii“. Ambasadorka Ayesha Rekhi v létě Prahu opustí po čtyřech letech, Lipavský ocenil její diplomatickou práci. Ministr ocenění…

Jun 9

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v Praze setkal se svým vietnamským...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský se v Praze setkal se svým vietnamským protějškem Bui Thanh Sonem. Projednávali například povýšení vztahů na úroveň strategického partnerství, zprovoznění přímé letecké linky nebo spolupráci v obranném…

May 24

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum v Rijádu, zdůraznil příležitosti pro budoucí spolupráci. (ČTK)

Apr 28

Podle ministra zahraničí Lipavského je v zájmu Česka, aby Evropská...

Deník N / Česko

Podle ministra zahraničí Lipavského je v zájmu Česka, aby Evropská unie zvolila ostražitější přístup vůči Číně a přiblížila se k postoji Spojených států. Evropské země musí být lépe připravené na to, že na ně Peking bude vyvíjet nátlak…

Apr 7

Česká republika nyní nemá šanci podle ministra zahraničí Jana Lipavského...

Deník N

Česká republika nyní nemá šanci podle ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) vymoci miliardu, kterou stát požaduje po RusKU za výbuchy ve Vrběticích. Vztahy obou zemí jsou teď podle Lipavského na diplomatickém minimu. (ČT24)

Dec 3

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými protějšky z Rakouska a Slovenska. S Rastislavem Káčerem a Alexanderem Schallenbergem mluvil na jižním Slovensku o podpoře Ukrajiny a českém předsednictví v Radě EU.

Oct 25

V Praze dnes v souvislosti s českým předsednictvím v Radě EU začalo setkání Evropské...

denikn.cz

V Praze dnes v souvislosti s českým předsednictvím v Radě EU začalo setkání Evropské platformy pro začleňování Romů. Z členů vlády nedorazil nikdo, jen ministr školství Vladimír Balaš poslal zdravici přes video. (Romea)

Aug 30

Ministr zahraničí Jan Lipavský se před summitem ministrů zahraničí EU...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský se před summitem ministrů zahraničí EU setkal se šéfem ukrajinské diplomacie Dmytrem Kulebou. Ujistil ho o pokračující podpoře napadené země. (ČTK)

Aug 29

Šéf diplomacie Jan Lipavský bude v Praze hostit ministry zahraničí EU....

Deník N

Šéf diplomacie Jan Lipavský bude v Praze hostit ministry zahraničí EU. Na prestižní akci chce debatovat o změně dlouhodobé strategie vůči režimu Vladimira Putina i možném plošném zákazu turistických víz pro Rusy.

Jul 18

Ministr zahraničí Jan Lipavský chce v Praze se svými protějšky z EU...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský chce v Praze se svými protějšky z EU jednat o změně unijní politiky vůči Rusku. „Musíme reagovat na Rusko, které vede válku u našich hranic,“ řekl v Bruselu novinářům. Deníku N pak popsal, co by chtěl změnit.

Apr 22

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké země jako Německo dělaly více pro vyzbrojení Ukrajiny. Řekl to v rozhovoru se CNN. (ČTK)

Mar 26

Podle ministra zahraničí Lipavského se do českého předsednictví v Radě EU...

Deník N

Podle ministra zahraničí Lipavského se do českého předsednictví v Radě EU víc promítne téma Ukrajiny: rekonstrukce země po ruské invazi, podpora ukrajinských evropských aspirací. Ministr také věří, že se v EU podaří pokrýt náklady na pomoc…

Feb 24

Ministr zahraničí Jan Lipavský znovu varoval české občany, aby nejezdili...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský znovu varoval české občany, aby nejezdili na Ukrajinu. Ty, kteří v zemi jsou, vyzval, aby odjeli. Zároveň řekl, že ruský velvyslanec v Praze ještě včera tvrdil české diplomacii, že přítomnost ruských vojsk na…

Jan 13

Ministr Jan Lipavský se nezúčastní zasedání ministrů zahraničí zemí EU...

denikn.cz

Ministr Jan Lipavský se nezúčastní zasedání ministrů zahraničí zemí EU dnes a v pátek v Brestu kvůli vládním a sněmovním povinnostem. Zastoupí jej náměstek Kozák. (ČTK)

Dec 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se šéfem rakouské diplomacie a bývalým kancléřem Alexanderem Schallenbergem. Projednají vzájemné vztahy či evropská témata. (ČTK)