English

Polsko poslalo na Ukrajinu čtyři letouny MiG-29, další čtyři se...

Deník N / Svět

Polsko poslalo na Ukrajinu čtyři letouny MiG-29, další čtyři se předávají a Varšava je připravena dát Kyjevu ještě šest strojů, řekl polský prezident. (ČTK)

More from Deník N / Svět

May 29

Vývoj bojů (825. den): Exslovenské MiG-29 bombardují Rusy municí, která ze stíhaček udělala bitevní letouny

Deník N / Svět

Letadla ze Slovenska mají překvapivě široké uplatnění. Při útocích na letiště se aktuálně více daří Ukrajincům, zničili i suchoj akrobatické skupiny Ruští rytíři. Švédové ukrajinskému letectvu darují letadlo včasné výstrahy, pomůže…

Aug 15

Letoun MiG-23, který se předevčírem zřítil na letecké show v USA,...

Deník N

Letoun MiG-23, který se předevčírem zřítil na letecké show v USA, patřil před lety československému letectvu. Podařilo se také zachytit snímky momentu, kdy se piloti z neovladatelného stroje katapultovali. (Válka, Aviationist)

Aug 12

Nejméně čtyři lodě ruské Severní flotily a několik stíhacích letounů MiG-31 se...

Deník N

Nejméně čtyři lodě ruské Severní flotily a několik stíhacích letounů MiG-31 se společně vypravilo na ruskou vojenskou základnu v Arktidě. Do stejných míst zamířil na inspekci i ruský ministr obrany Sergej Šojgu a šéf Rosatomu Alexej…

Aug 6

Česko podle ukrajinských zdrojů předalo Ukrajině letecký simulátor stíhačky F-16....

Deník N

Česko podle ukrajinských zdrojů předalo Ukrajině letecký simulátor stíhačky F-16. O tyto letouny Ukrajina opakovaně žádá už řadu měsíců. Vázne ale výcvik ukrajinských pilotů. Simulátor si vyzkoušel už sám prezident Zelenskyj. (24tv.ua)

Apr 17

Všech 13 slovenských stíhaček MiG-29 je již na Ukrajině, potvrdilo...

Deník N

Všech 13 slovenských stíhaček MiG-29 je již na Ukrajině, potvrdilo slovenské ministerstvo obrany. Poté, co s prvními čtyřmi stíhačkami v březnu odletěli ukrajinští piloti, dalších devět kusů převezli po zemi. (Denník N)

Apr 13

Německá vláda souhlasí, aby Polsko dodalo Ukrajině stíhačky MiG-29, které...

Deník N

Německá vláda souhlasí, aby Polsko dodalo Ukrajině stíhačky MiG-29, které byly původně součásti východoněmecké výzbroje. Informoval o tom dnes německý zpravodajský magazín Der Spiegel. O souhlas německou vládu požádala Varšava. (ČTK, Der…

Apr 5

Polsko poslalo na Ukrajinu čtyři letouny MiG-29, další čtyři se...

Deník N / Svět

Polsko poslalo na Ukrajinu čtyři letouny MiG-29, další čtyři se předávají a Varšava je připravena dát Kyjevu ještě šest strojů, řekl polský prezident. (ČTK)

Mar 23

Slovensko už předalo Ukrajině první čtyři stíhačky MiG-29, oznámilo ministerstvo...

Deník N

Slovensko už předalo Ukrajině první čtyři stíhačky MiG-29, oznámilo ministerstvo obrany. Bratislava daruje Kyjevu celkově 13 těchto strojů. (ČTK)

Mar 17

Slovensko daruje Ukrajině 13 stíhaček Mig-29, vláda schválila příslušnou mezinárodní dohodu....

Deník N

Slovensko daruje Ukrajině 13 stíhaček Mig-29, vláda schválila příslušnou mezinárodní dohodu. „Rozhodli jsme ústavně čistou formou,“ řekl pověřený premiér Eduard Heger. (Denník N)

Mar 16

Polsko v nejbližších dnech předá Ukrajině zřejmě čtyři nadzvukové letouny MiG-29....

Deník N / Svět

Polsko v nejbližších dnech předá Ukrajině zřejmě čtyři nadzvukové letouny MiG-29. Na tiskové konferenci po setkání s českým prezidentem Petrem Pavlem to dnes řekl polský prezident Andzrej Duda. Celkem má Polsko k dispozici přes deset…

Mar 15

Slovenská vláda zatím nerozhodla o poslání stíhaček MiG-29 Ukrajině. Probíhají ještě mezinárodní...

denikn.cz

Slovenská vláda zatím nerozhodla o poslání stíhaček MiG-29 Ukrajině. Probíhají ještě mezinárodní jednání, uvedl ministr obrany Jaroslav Naď. (Denník N)

Feb 24

Polsko dodalo na Ukrajinu čtyři tanky Leopard 2, další budou následovat...

Deník N

Polsko dodalo na Ukrajinu čtyři tanky Leopard 2, další budou následovat brzy, řekl v Kyjevě polský premiér Mateusz Morawiecki podle agentury Reuters. (ČTK)

Jul 27

Polsko koupí od Jižní Koreji bezmála tisíc tanků, desítky stíhaček...

Deník N

Polsko koupí od Jižní Koreji bezmála tisíc tanků, desítky stíhaček a další vojenskou techniku. Částečně tak chce nahradit vybavení, které darovalo po ruské invazi Ukrajině. (CNN)

Apr 29

Polsko na Ukrajinu posílá přes 200 tanků typu T-72, oznámil polský...

Deník N

Polsko na Ukrajinu posílá přes 200 tanků typu T-72, oznámil polský rozhlas. O předání tanků informoval už dříve premiér Morawiecki, neřekl ale, kolik jich bude. (ČTK)

Mar 10

Zmatky kolem dodávek stíhaček na Ukrajinu. „Zbytečně riskantní,“ odmítl polský plán Pentagon

Deník N / Svět

Do Polska přiletěla americká viceprezidentka Kamala Harrisová. Kvůli zmatku ohledně možné dodávky migů na Ukrajinu si Američané museli s Poláky dost věcí vyjasnit.

Mar 9

Spojené státy podle agentury Reuters odmítly polský dar desítek stíhaček...

Deník N / Svět

Spojené státy podle agentury Reuters odmítly polský dar desítek stíhaček MiG-29, které měli Američané následně předat Ukrajině. „Nevěříme, že je návrh Polska udržitelný,“ uvedl Pentagon. Poláci údajně plán s USA nepředjednali. V NATO…

Mar 8

Polsko uvolňuje desítky stíhaček MiG 29 pro bojující Ukrajinu. Rozebíráme, jak...

Deník N / Svět

Polsko uvolňuje desítky stíhaček MiG 29 pro bojující Ukrajinu. Rozebíráme, jak to změní poměr sil a co bude chtít Polsko na oplátku.

Mar 8

Předáme Američanům migy, které chce Ukrajina, nabídlo Polsko. USA roli prostředníka odmítají

Deník N

Více než týden poté, co EU vzbudila velká očekávání Ukrajinců příslibem takřka okamžitého poskytnutí stíhacích letounů, nabyla tato pomoc konkrétnější obrysy – než se zase rozmlžily. Polsko nabídlo, že Americe bezplatně předá dva tucty…

Feb 14

V Polsku dnes přistálo dalších osm amerických stíhaček F-15. Jde o...

denikn.cz

V Polsku dnes přistálo dalších osm amerických stíhaček F-15. Jde o součást snah posílit obranu východního křídla Severoatlantické aliance a odradit Rusko od napadení Ukrajiny, u jejíchž hranic je nyní přes 100 000 ruských vojáků. S…

Jul 11

Ruské stíhačky nad Japonským mořem vytlačily americký průzkumný letoun RC-135,...

denikn.cz

Ruské stíhačky nad Japonským mořem vytlačily americký průzkumný letoun RC-135, který podle Rusů narušil jejich vzdušný prostor. (RIA Novosti)