English

USA dováží stroje na čipy rekordním tempem. Ty nejmodernější bude přesto vyrábět Tchaj-wan

denikn.cz

Spojené státy v březnu dovezly více strojů na výrobu čipů než kdykoli předtím. Vláda Joea Bidena se tak snaží na západní trh přinést větší stabilitu co do jedné z nejdůležitějších komodit a zároveň při tom co nejvíc oslabit Čínu.

More from denikn.cz

May 7

Spojené státy i celý svět se podle Joea Bidena potýkají s „divokým...

Deník N / Svět

Spojené státy i celý svět se podle Joea Bidena potýkají s „divokým vzestupem antisemitismu“ v návaznosti na loňský útok teroristického hnutí Hamás a odvetné izraelské tažení v Pásmu Gazy. Americký prezident to řekl při připomínce obětí…

Apr 14

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že Spojené státy stojí za...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden prohlásil, že Spojené státy stojí za Izraelem. Ve Washingtonu se setkal s národním bezpečnostním týmem.

Nov 24

Podle amerického prezidenta Joea Bidena je reálná šance, že se...

Deník N

Podle amerického prezidenta Joea Bidena je reálná šance, že se příměří mezi Izraelem a Hamásem prodlouží. Zdůraznil také, že dlouhodobým řešením je vznik samostatného palestinského státu. V projevu dále poděkoval Kataru a Egyptu za…

Jul 9

Ukrajina podle amerického prezidenta Joea Bidena ještě není připravena na...

Deník N

Ukrajina podle amerického prezidenta Joea Bidena ještě není připravena na členství v NATO. Ruská válka musí skončit, než bude Aliance moci zvážit vstup napadené země do této organizace. (CNN)

Jun 21

Slova amerického prezidenta Joea Bidena, že je čínský prezident Si...

Deník N

Slova amerického prezidenta Joea Bidena, že je čínský prezident Si Ťin-pching diktátor, vážně narušuje důstojnost Číny. Uvedla to diplomacie Číny. (Reuters)

Jan 22

Nález dalších tajných dokumentů u amerického prezidenta Joea Bidena v jeho...

Deník N / Svět

Nález dalších tajných dokumentů u amerického prezidenta Joea Bidena v jeho soukromém domě ve Wilmingtonu vyvolává mocnou kritiku ze strany republikánů. Ti zahajují parlamentní vyšetřování a dožadují se podobného postihu, jakému čelí Donald…

Jan 21

Po dvou letech odchází od amerického prezidenta Joea Bidena jeho...

Deník N

Po dvou letech odchází od amerického prezidenta Joea Bidena jeho kancléř Ron Klein. Svůj konec ve funkci naplánoval v rozmezí příštích týdnů kolem 7. února, kdy má Biden vystoupit s projevem ke stavu unie a posléze rozhodnutí o kandidatuře…

Jul 19

Americký prezident Joe Biden plánuje pro celé Spojené státy vyhlásit...

Deník N

Americký prezident Joe Biden plánuje pro celé Spojené státy vyhlásit stav klimatické nouze, uvádí dnes s odvoláním na trojici informovaných zdrojů deník The Washington Post (WP). Oznámení by podle něj mohlo přijít už tento týden. Krok by…

May 22

Spojené státy jsou podle prezidenta Bidena připraveny na cokoli, co...

Deník N

Spojené státy jsou podle prezidenta Bidena připraveny na cokoli, co udělá Severní Korea, a neznepokojují se informacemi o možném jaderném testu, který Pchjongjang možná chystá a který by byl první od roku 2017. Biden to řekl před odletem z…

Mar 22

Spojené státy od pátečního telefonátu amerického prezidenta Joea Bidena s jeho...

Deník N

Spojené státy od pátečního telefonátu amerického prezidenta Joea Bidena s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem neviděly, že by Čína dodávala Rusku vojenské vybavení. Dnes to řekl bezpečnostní poradce Bílého domu Jake Sullivan. „Nemohu…

Mar 2

Americký prezident Joe Biden připustil možnost, že by Spojené státy...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden připustil možnost, že by Spojené státy mohly zakázat dodávky ruské ropy a plynu. Na otázku novinářů odpověděl, že „nic není vyloučeno“. (Reuters)

Feb 24

Americký prezident Biden prohlásil, že Spojené státy a jejich spojenci odpoví...

denikn.cz

Americký prezident Biden prohlásil, že Spojené státy a jejich spojenci odpoví na ruskou agresi jednotně a rozhodně. Svět podle něj požene Rusko k odpovědnosti. Napsal to na Twitteru.

Jul 28

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena má zájem na dalším upevňování...

denikn.cz

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena má zájem na dalším upevňování vztahů mezi Indií a USA. Na dnešním setkáním se šéfem indické diplomacie Subrahmanjamem Džajšankarem to řekl americký ministr zahraničí Antony Blinken. Do Indie…

Jul 19

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena obvinila Čínu z hackerského útoku na...

denikn.cz

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena obvinila Čínu z hackerského útoku na software americké společnosti Microsft Exchange. Software se nejčastěji používá k elektronické komunikaci v rámci firmy. K útoku došlo začátkem roku. (AP)

Jun 16

První kolo jednání amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira...

denikn.cz

První kolo jednání amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina skončilo po necelých dvou hodinách. Biden s Putinem diskutovali po boku s ministry zahraničí Blinkenem a Lavrovem. (CNN)

Jan 15

Turecký prezident Erdogan doufá, že Spojené státy pod vedením Joea...

denikn.cz

Turecký prezident Erdogan doufá, že Spojené státy pod vedením Joea Bidena změní názor na prodej stíhaček F-35 Ankaře. USA zastavily jejich prodej, protože Turecko nakoupilo systém protivzdušené obrany S-400 od Ruska. (Reuters)

Dec 9

Hunter Biden, syn nově zvoleného prezidenta USA Joea Bidena, čelí...

denikn.cz

Hunter Biden, syn nově zvoleného prezidenta USA Joea Bidena, čelí vyšetřování mimo jiné pro možné porušení daňových zákonů v byznysu s Čínou a dalšími zeměmi. Oznámil to dnes ve svém prohlášení. Budoucí prezident v případu nefiguruje. (CNN)

Nov 20

Americký stát Georgie oficiálně certifikoval vítězství Joea Bidena v prezidentských...

denikn.cz

Americký stát Georgie oficiálně certifikoval vítězství Joea Bidena v prezidentských volbách. „Čísla nelžou,“ řekl státní tajemník, republikán Brad Raffensperger. Tým prezidenta Trumpa se ale kvůli výsledkům v Georgii soudí. (NPR)

Nov 7

Americká stanice CNN vyhlásila Joea Bidena 46. prezidentem Spojených států. „Je...

denikn.cz

Americká stanice CNN vyhlásila Joea Bidena 46. prezidentem Spojených států. „Je po všem, výsledek je jasný. Joe Biden byl zvolen dalším prezidentem USA,“ řekl moderátor Jack Tapper. „Stává se nejstarším prezidentem v historii USA.“ (CNN)

Oct 10

Švédská aktivistka Greta Thunbergová podpořila v amerických prezidentských volbách Joea Bidena....

denikn.cz

Švédská aktivistka Greta Thunbergová podpořila v amerických prezidentských volbách Joea Bidena. Hlas voličů, které trápí změna klimatu, by podle ní měl být vyslyšen.