English

Rusku se nedaří žádným způsobem prolomit ukrajinskou obranu. Kreml je zoufalý, tvrdí Kyjev

EuroZprávy.cz

Opakované ruské útoky na velká ukrajinská města jsou známkou zoufalství Moskvy, řekl ve čtvrtek Olexiy Danilov, tajemník ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany.

More from EuroZprávy.cz

Aug 26

Ukrajina zasáhla při útoku drony ruskou vojenskou základnu na Krymu, hlásí rozvědka

EuroZprávy.cz

Ukrajinská armáda zasáhla v pátek při dronovém útoku ruskou vojenskou základnu ležící hluboko na území Ruskem anektovaného Krymského poloostrova, oznámila dle agentury Reuters Ukrajinská vojenská rozvědka (HUR).

Aug 26

Kyjev tvrdí, že při útoku drony zasáhl ruskou vojenskou základnu na Krymu

EuroZprávy.cz

Ukrajinská vojenská zpravodajská služba HUR uvedla, že během útoku drony v pátek byla zasažena vojenská základna Ruska na anektovaném Krymu. Místní obyvatelé hovoří o explozích a ztrátách na životech. Naopak Moskva v pátek prohlásila, že…

May 20

Na Kyjev v noci zaútočily ruské drony

EuroZprávy.cz

Na Kyjev dnes v noci opět zaútočily ruské drony. V některých částech města zněly výbuchy, podle serveru Ukrajinska pravda ale protivzdušná obrana všech 18 bezpilotních letounů sestřelila.

May 7

Ukrajina zaútočila drony na Ruskem anektovaný Krym

EuroZprávy.cz

Ukrajina dnes zaútočila více než deseti drony na poloostrov Krym, který je pod správou Ruska. Podle serveru The Guardian se útoky povedlo odrazit.

May 4

Na Kyjev večer zaútočily drony, úřadovala protivzdušná obrana

EuroZprávy.cz

Kyjev čelil ve čtvrtek večer útoku, již čtvrtému během stejného počtu dní. Informoval o něm server Yahoo News. Podle dostupných informací útočily drony, v akci byla ukrajinská protivzdušná obrana.

Apr 30

Kyjev: Útok drony na Krym byl předobraz ukrajinské ofenzivy

EuroZprávy.cz

Podle ukrajinských ozbrojených sil se útok dronů, ke kterému došlo v sobotu na okupovaném Krymu, vztahuje k plánované protiofenzívě Kyjeva. Tuto informaci zprostředkovala v neděli agentura DPA.

Jan 2

Rusko opět zaútočilo drony, Kyjev je bez tepla a elektřiny

Ruská armáda v noci na dnešek opět útočila bezpilotními letouny na Kyjev a jeho okolí. Podle starosty Vitalije Klička byl poškozen objekt energetické infrastruktury, v důsledku čehož byly přerušeny dodávky elektřiny a tepla. Protivzdušná…

Dec 30

V Kyjevě se po půlnoci rozezněl poplach, podle úřadů útočily drony

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila 16 ruských dronů, které útočily na Kyjev. Oznámily to ukrajinské vzdušné síly, které citovala agentura Reuters. Protivzdušný poplach se v ukrajinské metropoli rozezněl kolem 01:00 SEČ.

Oct 25

Kyjev vyhlásil letecký poplach, z Běloruska odstartovaly drony

V ukrajinském hlavním městě Kyjevě, kde je právě na neohlášené návštěvě německý prezident Frank-Walter Steinmeier, byl vyhlášen letecký poplach, uvedl na svém webu list Ukrajinska pravda. Varování před nálety dal do souvislosti s…

Oct 19

Steinmeier zrušil z bezpečnostních důvodů cestu do Kyjeva

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier z bezpečnostních důvodů odvolal cestu do Kyjeva plánovanou na čtvrtek. S odvoláním na vládní zdroje na Ukrajině a v Berlíně o tom dnes informoval deník Bild.

Oct 19

Írán vyslal na Krym instruktory, kteří pomáhají ruským vojákům ovládat drony

Írán vyslal na poloostrov Krym instruktory, kteří pomáhají ruským vojákům ovládat íránské drony používané k útokům na Ukrajinu. Uvedly to deník The New York Times a stanice CNN s odkazem na americké činitele obeznámené s informacemi…

Mar 17

Premiéři při cestě do Kyjeva podle Fialy dodržovali bezpečnostní doporučení

Při cestě do Kyjeva podle premiéra Petra Fialy (ODS) politici dodržovali všechna strategicko-bezpečnostní doporučení. V Dukovanech na Třebíčsku tak dnes premiér před novináři reagoval na vyjádření šéfa ukrajinských železnic Oleksandra…

Apr 4

Rusko chce od Kyjeva vymáhat škody způsobené na Krymu

Rusko hodlá na Ukrajině vymáhat škody, které údajně Kyjev způsobil Krymskému poloostrovu v době ukrajinské správy. V ruské Státní dumě už podle agentury Interfax vznikla pracovní skupina, která se problémem zabývá. Krymský poslanec Andrej…

Oct 25

Drony USA napadly ruskou základnu? Kreml je rozezlen, kauza graduje

EuroZprávy.cz

Kreml dnes označil za velmi znepokojivou informaci ruské armády, že na ruskou základnu v Sýrii zaútočila skupina dronů řízených z amerického letounu. Podle mluvčího Dmitrije Peskova není vyloučeno, že kauza bude předmětem rozhovoru…

Jan 11

Putin chce vrátit Kyjevu vojenskou techniku z Krymu

Moskva - Rusko je ochotno předat Ukrajině vojenskou techniku, která zůstala na Krymském poloostrově. Při setkání s ruskými novináři v Moskvě to dnes řekl prezident Vladimir Putin.

Oct 13

Kreml odmítl možnost kompenzace za anexi Krymu

Moskva - Kreml se dnes poprvé vyjádřil k návrhu českého prezidenta Miloše Zemana, aby Ukrajina dostala za ruskem anektovaný Krym kompenzace. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že o něčem takovém nelze jednat.

May 7

Kyjev na Eurovizi nepustí ruské novináře, kteří byli na Krymu

Kyjev - Kyjev na písňovou soutěž Eurovize nepustí nejen ruskou interpretku, která porušila ukrajinské zákony návštěvou anektovaného Krymu, ale ze stejných důvodů ani ruské novináře.

Oct 18

Putin jako kormidelník. Šéf Kremlu bude mít sochu v Simferopolu na Krymu

Moskva - V Simferopolu na Krymlu má být prezidentovi Vladimiru Putinovi postaven pomník, ruské spolky už zahájily finanční sbírku.

Mar 17

Putin navštíví Krym, oznámil Kreml v den výročí referenda

Moskva - Dnes uplynuly přesně dva roky od referenda, v němž obyvatelé Krymu schválili ruskou anexi tohoto ukrajinského poloostrova. Kreml při té příležitosti dnes oznámil, že prezident Vladimir Putin v pátek Krym navštíví.

Jun 22

Na Krym bez svolení Kyjeva? Rusové dostali varování, Kreml se rozčílil

Moskva - Ruská Společnost na ochranu práv spotřebitelů (OZPR) doporučila Rusům, aby si před cestou na Krym zažádali o ukrajinské povolení. Taková slova podráždila Kreml.