English

Srbský prezident Vučić uvedl armádu do bojové pohotovosti kvůli střetům...

Deník N

Srbský prezident Vučić uvedl armádu do bojové pohotovosti kvůli střetům na severu Kosova mezi etnickými Srby a kosovskou policií, uvádí Reuters.

More from Deník N

Apr 5

V Kosovu dnes začalo sčítání lidu, které je prvním od roku...

Deník N

V Kosovu dnes začalo sčítání lidu, které je prvním od roku 2011 a teprve druhým od vyhlášení nezávislosti země. Podle agentury AP má být součástí také cenzus mezi srbskou menšinou. Agentura AFP nicméně píše, že v zemi panuje napětí a účast…

Apr 3

Starosta Bělehradu Aleksandar Šapić řekl, že navrhne přemístit ostatky jugoslávského...

Deník N / Svět

Starosta Bělehradu Aleksandar Šapić řekl, že navrhne přemístit ostatky jugoslávského exprezidenta Josipa Broze Tita z mauzolea v srbské metropoli do jeho rodné vsi v Chorvatsku. Titův vnuk to označil za hanebnost. Šapić řekl, že takzvaný…

May 16

Americký prezident Joe Biden podle agentury AP ruší plánovanou návštěvu...

Deník N

Americký prezident Joe Biden podle agentury AP ruší plánovanou návštěvu Austrálie a Papui Nové Guinei, což agentura označuje za krok zpátky pro jeho administrativu, která se snaží na oblast Pacifiku více zaměřovat. Biden navštíví Japonsko…

Feb 6

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí návštěvu Slovenska, kam zavítá naposledy...

Deník N

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí návštěvu Slovenska, kam zavítá naposledy ve funkci hlavy státu. Ve Vysokých Tatrách Zeman setrvá do středy, kdy se vrátí do vlasti. Dnes vpodvečer se český prezident s chotí sejdou na večeři se slovenskou…

Jan 31

Prezident Miloš Zeman přijede v úterý 7. února na rozlučkovou návštěvu Slovenska,...

Deník N

Prezident Miloš Zeman přijede v úterý 7. února na rozlučkovou návštěvu Slovenska, se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou se setká ve Vysokých Tatrách. (TASR)

Jan 30

Setkáním se srbským prezidentem Aleksandarem Vučićem zahájí český prezident Miloš...

Deník N / Česko

Setkáním se srbským prezidentem Aleksandarem Vučićem zahájí český prezident Miloš Zeman oficiální část své návštěvy Bělehradu. Kromě jednání se srbskou hlavou státu je hlavním bodem programu slavnostní otevření Českého domu, o jehož…

Jan 29

Prezident Miloš Zeman přiletěl na návštěvu Srbska. Na letišti v Bělehradě...

Deník N / Česko

Prezident Miloš Zeman přiletěl na návštěvu Srbska. Na letišti v Bělehradě ho přivítal srbský prezident Aleksandar Vučić. (ČT24)

Jan 24

Prezident Miloš Zeman zahájil návštěvu Náchoda. Po městě se se...

Deník N

Prezident Miloš Zeman zahájil návštěvu Náchoda. Po městě se se starostou Janem Birkem projel v golfovém vozíku. Odpoledne se setká s polským prezidentem Andrzejem Dudou. (ČTK)

Jul 31

Srbský prezident Aleksandar Vučić podle serveru Novosti dorazil do generálního...

Deník N

Srbský prezident Aleksandar Vučić podle serveru Novosti dorazil do generálního štábu. Očekává se reakce na rostoucí napětí na severu Kosova.

Mar 15

Fialova návštěva Ukrajiny má podle Hradu plnou podporu prezidenta Miloše...

denikn.cz

Fialova návštěva Ukrajiny má podle Hradu plnou podporu prezidenta Miloše Zemana. (ČTK)

Dec 17

Česká republika má novou vládu. Prezident Miloš Zeman dnes na...

denikn.cz

Česká republika má novou vládu. Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech jmenoval kabinet Petra Fialy. Ten nastupuje v těžkém období – už dnes ho čeká jednání o nouzovém stavu.

Oct 29

Před deseti lety skončila mise českých vojáků v Kosovu. NATO někdejší...

denikn.cz

Před deseti lety skončila mise českých vojáků v Kosovu. NATO někdejší srbskou provincii převzalo pod mezinárodní dohled, aby ukončilo etnický konflikt (ČT24)

Oct 17

Návštěva předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) v ÚVN u prezidenta Miloše Zemana...

denikn.cz

Návštěva předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) v ÚVN u prezidenta Miloše Zemana se měla připravit velmi pečlivě, což se nestalo, řekl v televizi Prima vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Vondráčkovi však plně důvěřuje.

Jul 12

Dovolená v Kosovu, dovolená snů (fotogalerie)

Deník N / Svět

Rozmarné léto odjel fotograf a reportér Denníku N trávit do státu, jehož existenci jeho země Slovensko neuznává.

Jun 8

Prezident Miloš Zeman pojede zítra na dvoudenní pracovní návštěvu Rakouska....

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman pojede zítra na dvoudenní pracovní návštěvu Rakouska. Zeman se setká s tamním prezidentem, doprovázet ho bude manželka Ivana. (Hrad)

Feb 8

Prezident Miloš Zeman odletěl na pracovní návštěvu Polska, napsal jeho...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman odletěl na pracovní návštěvu Polska, napsal jeho mluvčí. V prezidentské rezidenci na Helské kose se zúčastní dvoudenního prezidentského summitu zemí Visegrádské skupiny. Program návštěvy naleznete zde. (Hrad)

Sep 1

Návštěva předsedy Senátu České republiky Miloše Vystrčila na Tchaj-wanu představuje...

denikn.cz

Návštěva předsedy Senátu České republiky Miloše Vystrčila na Tchaj-wanu představuje překročení červené čáry. Prohlásil to čínský ministr zahraničí Wang I, který v Berlíně jednal se šéfem německé diplomacie Haikem Maasem. Peking považuje…

Aug 26

Pražský hrad odložil zářijovou návštěvu prezidenta Miloše Zemana v Itálii. Hlavním...

denikn.cz

Pražský hrad odložil zářijovou návštěvu prezidenta Miloše Zemana v Itálii. Hlavním důvodem je situace kolem pandemie koronaviru a s ní spojená opatření. Řekl to ředitel hradní diplomacie Rudolf Jindrák. S italskými partnery nyní hledá jiný…

Aug 14

Prezidenti Kosova a Srbska se 2. září sejdou k jednání v Bílém domě, oznámil...

denikn.cz

Prezidenti Kosova a Srbska se 2. září sejdou k jednání v Bílém domě, oznámil zvláštní vyjednavač USA Richard Grennell. Kosovo a Srbsko spolu vedou dlouholetý konflikt a prezident Trump se snaží před volbami vyjednat smír. (Guardian)

Jun 26

Prezident Kosova Hashim Thaçi obvinil zvláštní tribunál v Haagu z „přepisování historie“....

denikn.cz

Prezident Kosova Hashim Thaçi obvinil zvláštní tribunál v Haagu z „přepisování historie“. Reagoval tak na středeční obžalování z válečných zločinů během války z konce 90. let. (AFP)