English

„Baxu zvolíme, Zemanovou ne.“ Nervózní Senát se chystá na výběr ústavních soudců

Deník N

Už ve středu senátoři rozhodnou o tom, koho z trojice prezidentových kandidátů pošlou na Ústavní soud. Podle zjištění Deníku N není aktuálně vyloučený scénář, že i přes nesouhlas ústavně-právního výboru projde soudce Josef Baxa, soudkyně…

More from Deník N

Feb 21

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek přijme šéfa Ústavního soudu Josefa...

Deník N

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek přijme šéfa Ústavního soudu Josefa Baxu, jenž ho chce informovat o tlaku, který následoval po zamítnutí návrhu na zrušení úpravy valorizace penzí. Více jsme o kritice a vyhrožování ústavním soudcům psali zde…

Aug 4

Petr Pavel jmenoval Josefa Baxu novým předsedou Ústavního soudu. Vystřídá...

Deník N

Petr Pavel jmenoval Josefa Baxu novým předsedou Ústavního soudu. Vystřídá tak Pavla Rychetského, který instituci vedl 20 let, jmenoval také Kateřinu Ronovskou místopředsedkyní ÚS. Petr Pavel poděkoval Pavlu Rychetskému za 20 let vedení…

Jun 5

Josef Baxa se před hlasováním v Senátu sešel s premiérem Petrem Fialou...

Deník N

Josef Baxa se před hlasováním v Senátu sešel s premiérem Petrem Fialou a ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem. Podporu v Senátu prý neprobírali.

May 31

Josef Baxa a Jan Wintr jako adepti na ústavní soudce slíbili...

Deník N

Josef Baxa a Jan Wintr jako adepti na ústavní soudce slíbili ochranu ústavních hodnot a srozumitelnost v rozhodování, Daniela Zemanová zdůraznila odpovědnost a pokoru. (ČTK)

May 30

Kandidáti na Ústavní soudce Josef Baxa a Daniela Zemanová jsou právě...

Deník N

Kandidáti na Ústavní soudce Josef Baxa a Daniela Zemanová jsou právě na slyšení senátního výboru pro lidská práva.

May 24

Ústavně-právní výbor nedoporučil plénu ke schválení Danielu Zemanovou ani Josefa...

Deník N

Ústavně-právní výbor nedoporučil plénu ke schválení Danielu Zemanovou ani Josefa Baxu jako kandidáty na ústavní soudce. Pro Zemanovou hlasovali jen dva senátoři z deseti, Baxa dostal o dva hlasy více. Ostatní senátoři byli proti. Výbor…

May 10

Prezident Pavel udělí vyznamenání Zdeně Mašínové, dceři odbojáře Josefa Mašína....

Deník N

Prezident Pavel udělí vyznamenání Zdeně Mašínové, dceři odbojáře Josefa Mašína. Podle informací Aktuálně.cz zatím váhá, zda ho přijme. (Aktuálně.cz)

Apr 3

Soudce Nejvyššího správního soudu Josef Baxa po schůzce s prezidentem Petrem...

Deník N

Soudce Nejvyššího správního soudu Josef Baxa po schůzce s prezidentem Petrem Pavlem řekl, že adeptů na ústavní soudce je více a že je teprve v širší nominaci. S Pavlem řešili roli Ústavního soudu. (ČTK) Více psal Deník N zde.

Apr 3

Pavel vybírá kandidáty na ústavní soudce, na Hradě jednal se Zemanovou a Baxou

Deník N

Prezident Petr Pavel dnes na Hradě jednal s kandidáty na post ústavních soudců. Sešel se se soudkyní Danielou Zemanovou a soudcem Nejvyššího správního soudu Josefem Baxou. Třetí oznámenou kandidátkou by měla být žena.

Jan 19

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na mítink s ním přišly asi tři tisíce lidí, další dva tisíce jej čekaly před hospodou, kde se měl setkat s voliči. Podívejte se na fotoreportáž z prvního dne Pavla v Ostravě.

Jan 17

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem....

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem. Navštíví zdejší zdravotní ústav, kde se setká s místními laborantkami. Na programu má „předání květin a poděkování za obrovské nasazení během covidu“.

Jan 17

Komentář Josefa Boušky: Pavel má lepší výchozí pozici pro druhé...

Deník N

Komentář Josefa Boušky: Pavel má lepší výchozí pozici pro druhé kolo. Jeho úspěch však záleží na řadě faktorů, které musí jeho tým zohlednit. Babiš svou voličskou základnu výrazně nezvětší. To neznamená, že nemůže ubrat podporu svému…

Jan 16

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici již přes deset milionů korun, od sečtení prvního kola mu přišlo osm milionů. (ČTK)

Jan 15

Petr Pavel odmítl, že by byl vládním kandidátem. „Že jsem...

Deník N

Petr Pavel odmítl, že by byl vládním kandidátem. „Že jsem trojkoalici volil, neznamená, že jsem jí zavázán,“ dodal s tím, že s vládou bude spolupracovat, ale zároveň k ní bude kritický. (ČT24)

Jan 13

Glosa Josefa Boušky: Andrej Babiš a Petr Pavel si z diskusí v komerčních...

denikn.cz

Glosa Josefa Boušky: Andrej Babiš a Petr Pavel si z diskusí v komerčních televizích odnesli to, co chtěli, a jdou do prezidentské volby v roli favoritů. Zejména Pavel však musí k dobrému vystupování přidat pro druhé kolo i něco navíc.…

Jan 2

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt za vedoucí prezidentské kanceláře vybral Janu Vohralíkovou, současnou vedoucí kanceláře Senátu. Respektu to potvrdila sama Vohralíková.

Nov 25

Prezidentskému kandidátovi Josefu Středulovi údajně radí lobbista Jan Slánský, který...

Deník N

Prezidentskému kandidátovi Josefu Středulovi údajně radí lobbista Jan Slánský, který je spojovaný s některými kauzami bývalého hejtmana Haška. (Seznam Zprávy)

Nov 9

V čele týmu prezidentského kandidáta Josefa Středuly skončil dlouholetý hradní protokolář...

Deník N

V čele týmu prezidentského kandidáta Josefa Středuly skončil dlouholetý hradní protokolář Miroslav Sklenář. Se Středulou spolupracoval od května. Upozornil na to server Seznam Zprávy.

Aug 4

Kandidát na prezidenta a bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel považuje...

Deník N

Kandidát na prezidenta a bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel považuje letouny F-35 za příliš drahé, provozoval by stroje Gripen. Cena stíhaček F-35, o jejichž pořízení jedná česká vláda s USA, podle Pavla neklesne, protože je o…

Aug 19

Bývalý šéf Nejvyššího správního soudu a nynější soudce Josef Baxa...

denikn.cz

Bývalý šéf Nejvyššího správního soudu a nynější soudce Josef Baxa vyčetl vládě, že stále vydává opatření s nedostatky a ignoruje důvody, proč je soud ruší. Je si přitom vědoma, že při soudním přezkumu opět neobstojí. (iDNES)