English

„Podporu jsme nevyjednávali.“ Soudce Baxa se před hlasováním v Senátu sešel s Fialou a Blažkem

Deník N / Česko

Ještě než senátoři rozhodli o prezidentových nominacích do Ústavního soudu, proběhla na Úřadu vlády důležitá schůzka. Premiér Petr Fiala a ministr spravedlnosti Pavel Blažek (oba ODS) se setkali s jedním ze tří kandidátů – bývalým…

More from Deník N / Česko

Aug 7

Ústavní soud má nového předsedu. Kdo je Josef Baxa, který...

Deník N

Ústavní soud má nového předsedu. Kdo je Josef Baxa, který po 20 letech nahradí Pavla Rychetského? A co předcházelo jeho jmenování? Hostem Vítka Svobody ve Studiu N je Tobiáš Pospíchal.

Aug 4

Nový předseda Ústavního soudu Josef Baxa podle svých slov chce...

Deník N

Nový předseda Ústavního soudu Josef Baxa podle svých slov chce posílit důvěru veřejnosti v tuto instituci. „Chci svou roli pojmout civilněji. Nepřeju si ale, aby Ústavní soud utíkal od svých kompetencí,“ řekl. Zatím však žádné změny…

Jun 15

Prezident Petr Pavel zatím neví, zda se sejde s kandidátem na...

Deník N

Prezident Petr Pavel zatím neví, zda se sejde s kandidátem na ministra zemědělství. „Zatím jsme se nebavili jestli a kdy, ale považoval bych to za užitečné,“ řekl. O výměně na postu se prý dozvěděl včera. Lidovci navrhují, aby Zdeňka…

May 31

Prezident Petr Pavel chce v Senátu srozumitelně představit trojici kandidátů do...

denikn.cz

Prezident Petr Pavel chce v Senátu srozumitelně představit trojici kandidátů do Ústavního soudu. Na dalších nominacích pracuje průběžně, odmítá jakékoliv kupčení. (ČTK)

May 30

Kandidáti na Ústavní soudce Josef Baxa a Daniela Zemanová jsou právě...

Deník N

Kandidáti na Ústavní soudce Josef Baxa a Daniela Zemanová jsou právě na slyšení senátního výboru pro lidská práva.

Apr 3

Soudce Nejvyššího správního soudu Josef Baxa po schůzce s prezidentem Petrem...

Deník N

Soudce Nejvyššího správního soudu Josef Baxa po schůzce s prezidentem Petrem Pavlem řekl, že adeptů na ústavní soudce je více a že je teprve v širší nominaci. S Pavlem řešili roli Ústavního soudu. (ČTK) Více psal Deník N zde.

Mar 31

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na...

Deník N

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na soudce Ústavního soudu a následně zveřejní jejich jména. Prezident nevylučuje, že by se mezi novými soudci mohli objevit i politici.

Mar 30

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce,...

Deník N

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce, kteří už prošli odborným sítem, sejde 3. dubna, poté zveřejní jejich jména a oznámí Senátu. (ČTK)

Jan 30

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský označil zvolení Petra Pavla „za...

Deník N / Česko

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský označil zvolení Petra Pavla „za vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí“. V rozhovoru s Deníkem N vysvětluje svá veřejná vyjádření na adresu Andreje Babiše a to, jak to jde dohromady se…

Jan 28

Po 17. hodině dorazí do štábu zvoleného prezidenta Petra Pavla předseda...

Deník N / Česko

Po 17. hodině dorazí do štábu zvoleného prezidenta Petra Pavla předseda vlády Petr Fiala. Následovat bude jejich neveřejné jednání.

Jan 28

Do volebního štábu Petra Pavla přišel kandidáta na prezidenta podpořit...

Deník N / Česko

Do volebního štábu Petra Pavla přišel kandidáta na prezidenta podpořit senátor Pavel Fischer. Ten po neúspěchu v prvním kole vyzval své voliče k podpoře Pavla

Jan 26

Kandidát na prezidenta Petr Pavel chce požádat moderátora debaty na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel chce požádat moderátora debaty na Nově Reye Korantenga o možnost pronést krátké prohlášení, řekl při příjezdu do budovy televize. (ČTK)

Jan 19

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na mítink s ním přišly asi tři tisíce lidí, další dva tisíce jej čekaly před hospodou, kde se měl setkat s voliči. Podívejte se na fotoreportáž z prvního dne Pavla v Ostravě.

Jan 17

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem....

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem. Navštíví zdejší zdravotní ústav, kde se setká s místními laborantkami. Na programu má „předání květin a poděkování za obrovské nasazení během covidu“.

Jan 16

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici již přes deset milionů korun, od sečtení prvního kola mu přišlo osm milionů. (ČTK)

Jan 15

Prezident Miloš Zeman označil Petra Pavla za vládního kandidáta. Ocenila...

Deník N

Prezident Miloš Zeman označil Petra Pavla za vládního kandidáta. Ocenila na něm, že rozumí armádě. (Blesk)

Jan 14

Neúspěšný kandidát Pavel Fischer na sociálních sítích podpořil Petra Pavla....

denikn.cz

Neúspěšný kandidát Pavel Fischer na sociálních sítích podpořil Petra Pavla. „Plně podporuji Petra Pavla proti Andreji Babišovi,“ napsal.

Jan 14

Nepostupující kandidát Pavel Fischer podpořil ve druhém kole Petra Pavla....

Deník N / Česko

Nepostupující kandidát Pavel Fischer podpořil ve druhém kole Petra Pavla. „Všechna moje podpora jde k Petru Pavlovi. Za pár okamžiků pojedu za ním,“ řekl. Fischer poděkoval rodině, manželce Kláře a také své matce, která za ním přišla do…

Jan 2

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt za vedoucí prezidentské kanceláře vybral Janu Vohralíkovou, současnou vedoucí kanceláře Senátu. Respektu to potvrdila sama Vohralíková.

Dec 18

Kandidát na prezidenta Petr Pavel odmítl slova prezidenta Miloše Zemana...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel odmítl slova prezidenta Miloše Zemana o tom, že nemá politickou zkušenost a nerozumí zahraniční politice. „Miloš Zeman měl zřejmě na mysli tu ‚pořádnou politickou zkušenost‘ se lhaním, rozeštváváním a…