English

Zástupci opozičních hnutí ANO i SPD už oznámili, že dnešní jednání...

Deník N

Zástupci opozičních hnutí ANO i SPD už oznámili, že dnešní jednání Sněmovny bude dlouhé. Poslanci jednají o změnách ve valorizacích důchodů a o zpřísnění pravidel pro předčasné odchody do penzí. V debatě se chystá vystoupit většina…

More from Deník N

Jun 6

Mimořádná schůze Sněmovny k tématu migrace se neuskuteční. Poslanci hnutí ANO,...

Deník N / Česko

Mimořádná schůze Sněmovny k tématu migrace se neuskuteční. Poslanci hnutí ANO, kteří svolání těsně před volbami iniciovali, vzali nakonec svůj návrh zpět. Důvodem je železniční neštěstí v Pardubicích, kde se srazil noční rychlík s…

Oct 21

Předseda SPD Okamura v týdnu opět vyzval hnutí ANO k bližší spolupráci....

Deník N

Předseda SPD Okamura v týdnu opět vyzval hnutí ANO k bližší spolupráci. V posledních týdnech stále častěji lídři SPD mluví o možném vstupu do budoucí vlády, průběžně představují i nové expertní poradce. Co tím Okamura sleduje?

Sep 5

Podle předsedy poslanců SPD Radima Fialy potrvá aktuální jednání Sněmovny...

Deník N / Česko

Podle předsedy poslanců SPD Radima Fialy potrvá aktuální jednání Sněmovny o konsolidačním balíčku minimálně týden. „Uděláme vše proto, abychom část koalice přesvědčili,“ řekl Fiala s tím, že SPD se balíček nelíbí a podle něj negativně…

Jul 12

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura podal návrh na zamítnutí vládního...

Deník N

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura podal návrh na zamítnutí vládního konsolidačního balíčku. Pokud návrh neprojde, chce Okamura, aby byl návrh vrácen k přepracování. O obou věcech se bude jednat na konci prvního čtení, to začalo dnes krátce…

Jun 27

Schůze Sněmovny pokračuje projevem předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Poslanci...

Deník N / Česko

Schůze Sněmovny pokračuje projevem předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Poslanci mají dnes dle programu projednávat obrannou dohodu s USA, od zahájení schůze ve 14.00 ale zatím ještě nehlasovali o schválení programu jednání. Po zahájení…

Jun 16

Hnutí ANO a SPD zablokovaly další jednání Sněmovny, které si vyžádala...

Deník N

Hnutí ANO a SPD zablokovaly další jednání Sněmovny, které si vyžádala koalice. Protestují tak proti způsobu přijetí návrhu na zpřísnění zákona o střetu zájmů. (ČTK)

Jun 4

Šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová řekla, že nepodpoří žádné...

Deník N

Šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová řekla, že nepodpoří žádné zkrácení lhůt pro projednání úsporného balíčku v dolní komoře. „S žádným procesním přístupem, který by koalici zjednodušil projednání daňového balíčku, určitě nebudu…

Apr 19

Na mimořádném zasedání Sněmovny, které svolalo opoziční hnutí ANO, poslanci...

Deník N

Na mimořádném zasedání Sněmovny, které svolalo opoziční hnutí ANO, poslanci ANO a SPD kritizují postup vlády ohledně České pošty. Podle zástupců opozice je komunikace nejasná a chaotická. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) je…

Feb 9

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se omluvil z dnešního jednání Sněmovny...

Deník N

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se omluvil z dnešního jednání Sněmovny z pracovních důvodů. Ještě včera tvrdil, že do Sněmovny chodit bude. Na dotaz, co má na práci, nereaguje. (Novinky)

Dec 13

Hnutí ANO na klubu neřešilo návrh SPD na svolání jednání...

Deník N

Hnutí ANO na klubu neřešilo návrh SPD na svolání jednání k vyslovení nedůvěry vládě. V tuto chvíli to není na pořadu dne, řekla předsedkyně klubu Alena Schillerová. (ČTK)

May 3

Alena Schillerová (ANO) se vymezila proti návrhu poslance Marka Bendy...

Deník N

Alena Schillerová (ANO) se vymezila proti návrhu poslance Marka Bendy (ODS), který měl umožnit hlasování v nočních hodinách. „Já si nejsem jista, zda nedochází k porušování zákoníku práce, máme tady zaměstnance,“ řekla Schillerová. „Budeme…

Mar 29

Hnutí SPD nebude obstruovat dnešní jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu,...

Deník N

Hnutí SPD nebude obstruovat dnešní jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu, poslanci se ale vyjádří, řekl šéf strany Tomio Okamura. SPD stav nouze nepodporuje. (ČTK)

Feb 15

Hnutí SPD chce podat žalobu kvůli dnešnímu jednání Sněmovny. Podle...

denikn.cz

Hnutí SPD chce podat žalobu kvůli dnešnímu jednání Sněmovny. Podle předsedy Tomia Okamury byl porušen zákon o jednacím řádu.

Feb 15

Hnutí ANO chce na jednání Sněmovny zařadit bod k dohodě mezi...

denikn.cz

Hnutí ANO chce na jednání Sněmovny zařadit bod k dohodě mezi Českem a Polskem o Turówu. Pokud se to nepodaří, má sesbírány podpisy na svolání mimořádné schůze. (ČTK)

Feb 1

Jednání Sněmovny je přerušeno do 22:15. Hnutí SPD si po...

denikn.cz

Jednání Sněmovny je přerušeno do 22:15. Hnutí SPD si po hlasování o legislativní nouzi vzalo přestávku na jednání klubu. Po této pauze bude probíhat jednání vedení sněmovních klubů o dalším postupu.

Jan 11

Poslanci ANO a SPD neprosadili přednostní projednání svých návrhů, aby se...

denikn.cz

Poslanci ANO a SPD neprosadili přednostní projednání svých návrhů, aby se platy vrcholných politiků zmrazily na delší dobu, než navrhla vláda. (ČTK)

Aug 3

Místopředseda Sněmovny a předseda hnutí SPD Tomio Okamura požádal prezidenta Milloše...

denikn.cz

Místopředseda Sněmovny a předseda hnutí SPD Tomio Okamura požádal prezidenta Milloše Zemana o podklady proti pokračování šéfa BIS Michala Koudelky. Dokumenty by podle Okamury měl dostat sněmovní výbor pro bezpečnost. (ČT24)

Dec 22

Hnutí SPD nepodpoří prodloužení nouzového stavu při dnešním jednání Sněmovny....

denikn.cz

Hnutí SPD nepodpoří prodloužení nouzového stavu při dnešním jednání Sněmovny. Ohrožuje to svobodu, demokracii i ekonomiku České republiky, řekl předseda hnutí Tomio Okamura. (ČT24)

Nov 19

Místopředseda Sněmovny Tomio Okamura (SPD) odmítl prodloužení nouzového stavu. Poslanci...

denikn.cz

Místopředseda Sněmovny Tomio Okamura (SPD) odmítl prodloužení nouzového stavu. Poslanci z SPD by zvedli ruku pro, pokud by vláda sdělila nějaké „život zachraňující opatření“.

Jun 2

Poslanci z hnutí Starostové a nezávislí chtějí iniciovat mimořádné jednání Sněmovny k boji...

denikn.cz

Poslanci z hnutí Starostové a nezávislí chtějí iniciovat mimořádné jednání Sněmovny k boji se suchem. Upozorňují, že ve Sněmovně je mnoho zákonů, které mají tento problém řešit, ale ještě se nestihly projednat.