English

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl Babišovy výzvy k vetu migračních pravidel. Na tiskové konferenci řekl, že jde o demagogii a strašení. „Na Evropské radě se nerozhoduje o migraci v této podobě, nebude se o ní…

More from Deník N / Česko

Jun 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Diskutovali o mírové konferenci ve Švýcarsku nebo nadcházejícím summitu NATO.

Jun 18

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním o českém eurokomisaři či eurokomisařce. Řekl, že se snaží pro něj vytvořit co nejlepší pozici. Fiala dodal, že respektuje rozhodnutí hnutí STAN, které včera…

Dec 13

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu. Je podle něj nutné snažit se najít jednomyslnou shodu i přes výhrady Maďarska. (ČTK)

Oct 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal s novým slovenským předsedou vlády Robertem Ficem. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale i nadstandardně dobré vztahy a my jsme se shodli, že musíme pracovat…

Jun 29

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl Babišovy výzvy k vetu migračních pravidel. Na tiskové konferenci řekl, že jde o demagogii a strašení. „Na Evropské radě se nerozhoduje o migraci v této podobě, nebude se o ní…

Apr 26

Premiér Petr Fiala nepředpokládá, že by se dnes lídři koalice...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala nepředpokládá, že by se dnes lídři koalice dohodli na konečné podobě konsolidačního balíčku. Zopakoval, že chce snížit deficit o 70 miliard. (ČTK)

Apr 12

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání Bezpečnostní rady státu. Pavel po schůzi prohlásil, že se nebude účastnit všech jednání. Dorazí při projednávání témat, které budou vyžadovat jeho účast.

Feb 9

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání mluvili o dodávkách přístrojů na výrobu energie na Ukrajinu, tématem jednání byla i účast země v některých unijních programech. (ČTK)

Oct 7

Lídři EU a premiér Petr Fiala přednesli své projevy po neformálním...

Deník N / Česko

Lídři EU a premiér Petr Fiala přednesli své projevy po neformálním jednání evropských špiček v Praze. „Jsme mnohem lépe připraveni na zimu než kdy dříve,“ prohlásila například předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. „Otevřeně…

Jul 19

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání o dalších krocích Albánie a Severní Makedonie v přístupovém procesu do Evropské unie. (Úřad vlády)

Jun 24

Lídři EU požádali premiéra Petra Fialu, aby ČR uspořádala summit...

Deník N / Česko

Lídři EU požádali premiéra Petra Fialu, aby ČR uspořádala summit na téma širší evropské spolupráce s nečlenskými státy. Tématem by byla i Ukrajina, řekl Fiala. (ČTK)

Feb 24

Premiér Petr Fiala přijel do budovy Evropské rady v Bruselu, kde...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala přijel do budovy Evropské rady v Bruselu, kde za dvacet minut začne mimořádný summit lídrů k ruské invazi na Ukrajinu. Lídři sedmadvacítky by se měly dohodnout na druhém balíčku sankcí vůči Rusku, který by měl být…

Feb 24

Premiér Petr Fiala se dnes večer v Bruselu před mimořádným summitem...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se dnes večer v Bruselu před mimořádným summitem Evropské rady setká i se svými protějšky z V4. Bude to jeho první účast na jednání V4. Deníku N to potvrdil Úřad vlády.

Feb 18

Premiér Petr Fiala se vrátil ze svého prvního summitu v Bruselu....

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se vrátil ze svého prvního summitu v Bruselu. Změnil v jeho průběhu plány, a byť to byla jeho první Evropská rada, odletěl o den dřív. Přinášíme reportáž z cesty.

Feb 17

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během summitu EU–Africká unie...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během summitu EU–Africká unie krátce setkal s nigerijským prezidentem Buharim. Nigérie je pro ČR druhým největším partnerem v Africe.

Feb 17

Premiér Petr Fiala odletí ze summitu EU–Afrika z Bruselu už...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala odletí ze summitu EU–Afrika z Bruselu už v noci. Potvrdil to Úřad vlády. Summit trvá až do zítřka, kdy se měl premiér účastnit mimo jiné setkání s partnery z V4. Odjíždí, aby mohl být u projednávání rozpočtu.

Feb 17

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setká s předsedkyní Evropské komise s Ursulou...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setká s předsedkyní Evropské komise s Ursulou von der Leyenovou a rakouským kancléřem Karlem Nehammerem. Na polovinu března Fiala plánuje oficiální návštěvu německého kancléře Olafa Scholze. V Bruselu…

Dec 14

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech na Pražský hrad. Na schůzce, o které Hrad ani nová koalice neinformovaly, hovořil s kancléřem Vratislavem Mynářem.

Dec 12

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem Milošem Zemanem o jmenování vlády v pondělí v podvečer v Praze s lídry dalších koaličních uskupení. Přímo v Lánech s vyjádřením Fiala nevystoupí. (ČTK)

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.