English

Fiala: Polsko s Maďarskem fakticky blokují peníze pro Česko za ukrajinské uprchlíky

Deník N

Premiér Petr Fiala se dnes ráno v Bruselu vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

More from Deník N

May 13

Premiér Petr Fiala chce usilovat pro Česko o eurokomisaře, který nemá...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala chce usilovat pro Česko o eurokomisaře, který nemá ve své oblasti jen koordinační roli. Klíčová část jednání nastane podle Fialy až po volbách. Česko teď v Evropské komisi zastupuje Věra Jourová, v nynější komisi Ursuly…

Dec 13

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu. Je podle něj nutné snažit se najít jednomyslnou shodu i přes výhrady Maďarska. (ČTK)

Oct 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal s novým slovenským předsedou vlády Robertem Ficem. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale i nadstandardně dobré vztahy a my jsme se shodli, že musíme pracovat…

Sep 21

Pomáháme, aby ruská agrese nebyla úspěšná, uvedl premiér Petr Fiala...

Deník N

Pomáháme, aby ruská agrese nebyla úspěšná, uvedl premiér Petr Fiala k pomoci Ukrajině. Možnosti přímé pomoci se snižují, vytváří se ale nové formy. Připustil, že jeho vláda v souvislosti s konsolidačním balíčkem dělá nepopulární kroky.…

Jun 30

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Jun 30

Fiala: Polsko s Maďarskem fakticky blokují peníze pro Česko za ukrajinské uprchlíky

Deník N

Premiér Petr Fiala se dnes ráno v Bruselu vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Jun 30

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů...

Deník N

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů chtěly oba státy dostat, aby se pravidla o azylu a migraci přijímala jednomyslně. Ničeho reálně ale nedosáhly, platí návrh z jednání v Lucemburku.

Apr 12

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání Bezpečnostní rady státu. Pavel po schůzi prohlásil, že se nebude účastnit všech jednání. Dorazí při projednávání témat, které budou vyžadovat jeho účast.

Feb 22

Premiér Petr Fiala z Polska zamíří do Spojených arabských emirátů. „SAE...

Deník N

Premiér Petr Fiala z Polska zamíří do Spojených arabských emirátů. „SAE jsou vedle Izraele zemí, která je naším největším obchodním partnerem na Blízkém východě. Budeme řešit řadu témat včetně energetické bezpečnosti,“ řekl.

Oct 28

Premiéři Česka a Slovenska Petr Fiala a Eduard Heger ve...

Deník N

Premiéři Česka a Slovenska Petr Fiala a Eduard Heger ve společném videu připomínají výročí vzniku Československa. Uvedli, že jsme už třicet let samostatnými státy, spojuje nás ale historie a hodnoty jako demokracie, tolerance a…

Apr 21

Premiér Petr Fiala navštíví 29. dubna Polsko. Ve Varšavě se setká...

Deník N

Premiér Petr Fiala navštíví 29. dubna Polsko. Ve Varšavě se setká se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckým, informoval úřad vlády.

Mar 16

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a Slovinska telefonoval z polského Řešova předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Premiéři Michela informovali o výsledcích mise v Kyjevě. Poté Fiala letecky zamířil do Česka.

Feb 14

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na dnešní odpoledne mimořádné jednání...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na dnešní odpoledne mimořádné jednání Bezpečnostní rady státu. Od 16:00 bude jednat o situaci na Ukrajině, řekl mluvčí kabinetu Václav Smolka. O napjatém stavu jednal dnes dopoledne krizový štáb ministerstva…

Feb 3

Prezident Miloš Zeman probíral s premiérem Petrem Fialou uzavření dohody s Polskem...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman probíral s premiérem Petrem Fialou uzavření dohody s Polskem o Turówu, přípravu rozpočtu a napětí na ukrajinsko-ruské hranici. Pracovní schůzky budou podle Fialy dál pokračovat. „Gratuloval mi k podepsání dohody s…

Jan 28

Premiér Petr Fiala při dnešním jednání s předsedou Českého olympijského...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala při dnešním jednání s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem potvrdil, že na zimní olympijské hry v Pekingu nepojede nikdo z členů vlády. Fiala po schůzce řekl, že českým sportovcům popřál hodně úspěchů.…

Dec 14

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala jel krátce před jednáním s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech na Pražský hrad. Na schůzce, o které Hrad ani nová koalice neinformovaly, hovořil s kancléřem Vratislavem Mynářem.

Dec 12

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem Milošem Zemanem o jmenování vlády v pondělí v podvečer v Praze s lídry dalších koaličních uskupení. Přímo v Lánech s vyjádřením Fiala nevystoupí. (ČTK)

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.

Apr 26

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení...

denikn.cz

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení do výbuchu v roce 2014 a také odsoudili nepřiměřená ruská opatření, přijatá v odvetě za vyhoštění ruských diplomatů z Česka. Uvedla to dnes agentura…

Sep 11

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády...

denikn.cz

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády Mateusze Morawieckého shodli, že v Bělorusku se musí konat svobodné volby. Odsoudili i útok na Navalného. (ČTK)