English

Politická Pointa N: Fiala napravuje naši reputaci, v migraci jde proti Polsku a Maďarsku

Deník N

Do české politické debaty se po několika letech vrátili migranti z muslimských zemí, a to v souvislosti s evropskou dohodou o migraci, s níž vláda souhlasí, ovšem opozice ji líčí jako zradu národních zájmů. Dohoda nás sice nenutí jakékoliv…

More from Deník N

Jul 16

Ukrajinský premiér Šmyhal po jednání s Fialou oznámil, že na...

Deník N

Ukrajinský premiér Šmyhal po jednání s Fialou oznámil, že na Ukrajině vznikne nový závod na výrobu munice ve spolupráci s českou společností Sellier & Bellot. Půjde nejen o munici, ale také o opušky Bren 2 České zbrojovky. (iDnes)

Dec 20

Maďarsko rozhodně odmítá dohodu o nových migračních pravidlech v Evropské unii, řekl...

Deník N

Maďarsko rozhodně odmítá dohodu o nových migračních pravidlech v Evropské unii, řekl ministr zahraničí Péter Szijjártó. „Nikoho dovnitř nepustíme proti naší vůli, nikdo z Bruselu ani odjinud nám nemůže říct, koho můžeme pustit dovnitř,“…

Dec 13

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu. Je podle něj nutné snažit se najít jednomyslnou shodu i přes výhrady Maďarska. (ČTK)

Oct 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal s novým slovenským předsedou vlády Robertem Ficem. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale i nadstandardně dobré vztahy a my jsme se shodli, že musíme pracovat…

Sep 21

Pomáháme, aby ruská agrese nebyla úspěšná, uvedl premiér Petr Fiala...

Deník N

Pomáháme, aby ruská agrese nebyla úspěšná, uvedl premiér Petr Fiala k pomoci Ukrajině. Možnosti přímé pomoci se snižují, vytváří se ale nové formy. Připustil, že jeho vláda v souvislosti s konsolidačním balíčkem dělá nepopulární kroky.…

Jul 4

Slovenského premiéra Ódora přijal po jednání s premiérem Fialou v...

Deník N

Slovenského premiéra Ódora přijal po jednání s premiérem Fialou v Kramářově vile na Hradě i prezident Pavel. Hovořit budou pravděpodobně o obraně či summitu NATO.

Jun 30

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Jun 30

Fiala: Polsko s Maďarskem fakticky blokují peníze pro Česko za ukrajinské uprchlíky

Deník N

Premiér Petr Fiala se dnes ráno v Bruselu vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Jun 30

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů...

Deník N

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů chtěly oba státy dostat, aby se pravidla o azylu a migraci přijímala jednomyslně. Ničeho reálně ale nedosáhly, platí návrh z jednání v Lucemburku.

Mar 25

Premiér Petr Fiala označil dohodu Německa s Evropskou komisí, která se...

Deník N

Premiér Petr Fiala označil dohodu Německa s Evropskou komisí, která se týká zachování aut se spalovacími motory i po roce 2035, za naplnění jednoho z výsledků českého předsednictví EU. Předseda ANO Andrej Babiš naopak řekl, že takovým…

Dec 15

Premiér Fiala je na svém prvním jednání frakce ECR před...

denikn.cz

Premiér Fiala je na svém prvním jednání frakce ECR před zasedáním Evropské rady. S italskou premiérkou Meloniovou a polským premiérem Morawieckým debatují o ruské agresi na Ukrajině a energetické problematice.

Aug 27

Česko a Polsko uzavřely dohodu se Slovenskem o ochraně vzdušného...

Deník N

Česko a Polsko uzavřely dohodu se Slovenskem o ochraně vzdušného prostoru. Dohodu o tzv. air policingu dnes podepsali ministři obrany Jana Černochová, slovenský ministr Jaroslav Naď, a polský šéf rezortu Mariusz Blaszczak na letecké…

Mar 18

Polsko uprchlíkům usnadní výměnu hotovosti, rodí se i evropský plán. Česko takovou pomoc nechystá

Deník N

Kurz ukrajinské měny kvůli válce padá. Tuzemské banky a směnárny proto hřivny téměř nevykupují. Váleční uprchlíci se musí spolehnout jen na platební karty nebo finanční pomoc českého státu.

Mar 16

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a Slovinska telefonoval z polského Řešova předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Premiéři Michela informovali o výsledcích mise v Kyjevě. Poté Fiala letecky zamířil do Česka.

Mar 15

Premiéři Česka, Polska a Slovinska vyrazili na jednání do Kyjeva vlakem...

Deník N / Svět

Premiéři Česka, Polska a Slovinska vyrazili na jednání do Kyjeva vlakem z Polska. Podle Varšavy vlak přejel polsko-ukrajinské hranice kolem 08.30. (ČTK)

Mar 13

Premiér Fiala by se chtěl vyhnout systému evropských kvót na...

denikn.cz

Premiér Fiala by se chtěl vyhnout systému evropských kvót na uprchlíky z Ukrajiny. „Nežádáme žádné přerozdělování nebo kvóty,“ řekl Fiala v CNN Prima News. Vláda podle něj nyní řeší, jak podpořit občany, kteří ubytovali uprchlíci u sebe.…

Feb 17

Premiér Fiala je na prvním osobním setkání s předsedkyní Evropské komise...

denikn.cz

Premiér Fiala je na prvním osobním setkání s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou. Přijel informovat o přípravách na české předsednictví v EU a o prioritách českého zdravotnictví.

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.

Apr 26

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení...

denikn.cz

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení do výbuchu v roce 2014 a také odsoudili nepřiměřená ruská opatření, přijatá v odvetě za vyhoštění ruských diplomatů z Česka. Uvedla to dnes agentura…

Sep 11

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády...

denikn.cz

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády Mateusze Morawieckého shodli, že v Bělorusku se musí konat svobodné volby. Odsoudili i útok na Navalného. (ČTK)