English

„Dopadlo to tak, že jsem s prezidentem Zelenským do Prahy letěl já,“ popisuje poradce pro národní bezpečnost Pojar

Deník N

Na palubě českého vládního speciálu letěl s Volodymyrem Zelenským z bulharské Sofie do Prahy poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar. Ukrajinský prezident podle něj přijel do České republiky poděkovat za podporu a jednat o další…

More from Deník N

Jun 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Diskutovali o mírové konferenci ve Švýcarsku nebo nadcházejícím summitu NATO.

Jul 7

Premiér Petr Fiala přijal na Úřadu vlády ukrajinského prezidenta Volodymyra...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala přijal na Úřadu vlády ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Následovat by mělo zhruba hodinové jednání se zástupci vlády.

Jun 1

Premiér Fiala se na summitu EPC setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským,...

Deník N

Premiér Fiala se na summitu EPC setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským, uvedlo Fialovo tiskové oddělení. Premiér má na summitu na programu i další bilaterální schůzky.

Feb 9

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání mluvili o dodávkách přístrojů na výrobu energie na Ukrajinu, tématem jednání byla i účast země v některých unijních programech. (ČTK)

Jan 9

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v telefonátu s premiérem Petrem Fialou poděkoval Česku...

Deník N / Česko

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v telefonátu s premiérem Petrem Fialou poděkoval Česku za dodávky zbraní, očekává jejich navýšení. Ocenil i podporu Ukrajiny za českého předsednictví EU. (ČTK)

Dec 22

Premiér české vlády Petr Fiala věří, že prezident Miloš Zeman...

denikn.cz

Premiér české vlády Petr Fiala věří, že prezident Miloš Zeman předsedu Ústavního soudu před svým odchodem z funkce nejmenuje. „Nebylo by to šťastné. Většina ústavních právníků říká, že by to nebylo v souladu s Ústavou a spíš vedlo k…

Oct 31

Zástupci české vlády přijeli do Kyjeva. S premiérem Petrem Fialou se...

Deník N / Česko

Zástupci české vlády přijeli do Kyjeva. S premiérem Petrem Fialou se schůzky s ukrajinským kabinetem zúčastní tři vicepremiéři a čtyři ministři, uvedla ČT.

Sep 30

Premiér Petr Fiala: Česká republika neuznává referenda o připojení čtyř ukrajinských...

Deník N

Premiér Petr Fiala: Česká republika neuznává referenda o připojení čtyř ukrajinských oblastí k Rusku. Anektování těchto území ze strany Ruska je nepřijatelné a nelegitimní. ČR i nadále považuje tato území za ukrajinská.

Jun 23

Premiér Petr Fiala včera telefonicky hovořil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N

Premiér Petr Fiala včera telefonicky hovořil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Fiala uvedl, že mu Zelenskyj děkoval za podporu Ukrajiny.

Jun 22

Premiér Petr Fiala hovořil po telefonu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala hovořil po telefonu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Ten na Twitteru poděkoval Česku za podporu Ukrajiny při jednáních o přiznání statusu kandidáta na členství v EU. Diskutovali také o českém…

Jun 1

Český premiér Petr Fiala (ODS) se setká s francouzským prezidentem...

Deník N

Český premiér Petr Fiala (ODS) se setká s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, k jednání dojde příští týden v Paříži. Jedním z hlavních témat bude předsednictví v Radě Evropské unie. (Seznam Zprávy)

Apr 9

Britský premiér Boris Johnson se v Kyjevě setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským....

Deník N

Britský premiér Boris Johnson se v Kyjevě setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským. Nečekanou cestou do ukrajinské metropole podle Downing Street vyjádřil solidaritu s tamním lidem. (BBC)

Mar 21

Ukrajinský prezident Zelenskyj označil návštěvu českého, polského a slovinského premiéra v Kyjevě...

Deník N / Svět

Ukrajinský prezident Zelenskyj označil návštěvu českého, polského a slovinského premiéra v Kyjevě za odvážnou. Je rád, že Ukrajinu příjezdem podpořili a nebáli se Ruska. (ČT24)

Mar 15

Premiér Petr Fiala se setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským. Fiala je...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala se setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským. Fiala je na návštěvě Kyjeva spolu s premiéry Polska a Slovinska. Záznam ze setkání zveřejnil prezident Zelenskyj na Telegramu.

Mar 15

Premiér Petr Fiala zveřejnil fotografii z cesty do Kyjeva. Do ukrajinské...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala zveřejnil fotografii z cesty do Kyjeva. Do ukrajinské metropole jede společně s polským premiérem Morawieckim, vicepremiérem Kaczyńským a slovinským předsedou vlády Janšou.

Mar 15

Premiér Petr Fiala dnes jede do Kyjeva, kde se má...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala dnes jede do Kyjeva, kde se má setkat s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a premiérem Šmyhalem. Na návštěvu Fiala (ODS) jede společně s polským premiérem Mateuszem Morawieckým, vicepremiérem Jarosławem…

Mar 13

Český premiér Petr Fiala krátce telefonoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N / Svět

Český premiér Petr Fiala krátce telefonoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Ujistil jsem ho, že dodávky humanitární i vojenské pomoci z České republiky na Ukrajinu budou pokračovat i nadále,“ napsal premiér.

Feb 26

Premiér Petr Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Probrali aktuální...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Probrali aktuální situaci na Ukrajině. Pan premiér ujistil pana prezidenta, ze se Ukrajina může na ČR spolehnout,“ napsal Deníku N mluvčí Smolka.

Feb 24

Premiér Petr Fiala vyzval české občany, aby opustili Ukrajinu. Evropa...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala vyzval české občany, aby opustili Ukrajinu. Evropa se podle něj ocitla v situaci, kterou jsme si nedovedli představit. „Postup ruského prezidenta Putina jednoznačně odsuzuji a nemůže zůstat bez odpovědi,“ řekl premiér.…

Feb 3

Turecký prezident Erdogan jedná v Kyjevě se svým ukrajinským protějškem Zelenským....

denikn.cz

Turecký prezident Erdogan jedná v Kyjevě se svým ukrajinským protějškem Zelenským. Při slavnostním uvítání pozdravil turecký lídr vojáky čestné stráže tradičním ukrajinským „Sláva Ukrajině“. Mimo jiné by měl se Zelenským projednat možnost…