English

Obrazem: „Milý Volodymyre, rád vás tady vidím.“ Druhý den Zelenského návštěvy v Praze

Deník N / Česko

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se při druhém dni své oficiální návštěvy Česka setkal s předsedou vlády Petrem Fialou (ODS). Ten mu přislíbil dodávky dalších zbraní. Od šéfa českého Senátu obdržel klíč k horní komoře, šéfka…

More from Deník N / Česko

Jun 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Diskutovali o mírové konferenci ve Švýcarsku nebo nadcházejícím summitu NATO.

Apr 30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na síti X poděkoval české vládě...

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na síti X poděkoval české vládě a jejímu předsedovi Petrovi Fialovi za urychlení české iniciativy, jejímž cílem je nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která se už déle než dva roky brání…

Jul 7

Ukrajinský prezident Zelenskyj s premiérem Fialou dojeli na Národní třídu v Praze,...

denikn.cz

Ukrajinský prezident Zelenskyj s premiérem Fialou dojeli na Národní třídu v Praze, kde položili květiny u pamětní desky sametové revoluce. Následně společně zamíří do obou komor parlamentu. Nejdříve navštíví Senát a posléze Poslaneckou…

Jul 7

Premiér Petr Fiala přijal na Úřadu vlády ukrajinského prezidenta Volodymyra...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala přijal na Úřadu vlády ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Následovat by mělo zhruba hodinové jednání se zástupci vlády.

Jul 7

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes pokračuje v dvoudenní návštěvě Česka. Po...

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes pokračuje v dvoudenní návštěvě Česka. Po úvodní ceremonii na nádvoří Pražského hradu včera absolvoval s prezidentem Petrem Pavlem jednání mezi čtyřma očima. Jeho první den na snímcích zachytil…

Feb 9

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na užším jednání mluvili o dodávkách přístrojů na výrobu energie na Ukrajinu, tématem jednání byla i účast země v některých unijních programech. (ČTK)

Jan 28

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj gratuluje Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem....

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj gratuluje Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem. „Oceňuji Vaši podporu Ukrajině a našemu boji proti ruské agresi. Těším se na naši úzkou osobní spolupráci ve prospěch národů Ukrajiny a České…

Jan 9

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v telefonátu s premiérem Petrem Fialou poděkoval Česku...

Deník N / Česko

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v telefonátu s premiérem Petrem Fialou poděkoval Česku za dodávky zbraní, očekává jejich navýšení. Ocenil i podporu Ukrajiny za českého předsednictví EU. (ČTK)

Oct 31

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ocenil příjezd českých ministrů v době ostřelování...

Deník N / Česko

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ocenil příjezd českých ministrů v době ostřelování Kyjeva. Česko podle něj pomáhá likvidovat následky teroru a pomáhá vyvíjet tlak na Rusko.

Sep 30

Premiér Petr Fiala: Česká republika neuznává referenda o připojení čtyř ukrajinských...

Deník N

Premiér Petr Fiala: Česká republika neuznává referenda o připojení čtyř ukrajinských oblastí k Rusku. Anektování těchto území ze strany Ruska je nepřijatelné a nelegitimní. ČR i nadále považuje tato území za ukrajinská.

Jun 23

Premiér Petr Fiala včera telefonicky hovořil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N

Premiér Petr Fiala včera telefonicky hovořil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Fiala uvedl, že mu Zelenskyj děkoval za podporu Ukrajiny.

Jun 22

Premiér Petr Fiala hovořil po telefonu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala hovořil po telefonu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Ten na Twitteru poděkoval Česku za podporu Ukrajiny při jednáních o přiznání statusu kandidáta na členství v EU. Diskutovali také o českém…

Mar 29

Prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval premiérovi Petru Fialovi za podporuju Ukrajiny...

Deník N

Prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval premiérovi Petru Fialovi za podporuju Ukrajiny proti ruské agresi. Na Twitteru ocenil zejména humanitární a bezpečnostní pomoc a výjimečné zacházení s uprchlíky s Ukrajiny.

Mar 25

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se v emotivním projevu obrátil ve videohovoru...

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se v emotivním projevu obrátil ve videohovoru s lídry EU na každou zemi. „Česko je pro nás,“ zmínil s odkazem na členství své země v Unii. Její zástupci však v této věci nepokročili.

Mar 21

Ukrajinský prezident Zelenskyj označil návštěvu českého, polského a slovinského premiéra v Kyjevě...

Deník N / Svět

Ukrajinský prezident Zelenskyj označil návštěvu českého, polského a slovinského premiéra v Kyjevě za odvážnou. Je rád, že Ukrajinu příjezdem podpořili a nebáli se Ruska. (ČT24)

Mar 15

Premiér Petr Fiala se setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským. Fiala je...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala se setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským. Fiala je na návštěvě Kyjeva spolu s premiéry Polska a Slovinska. Záznam ze setkání zveřejnil prezident Zelenskyj na Telegramu.

Mar 13

Český premiér Petr Fiala krátce telefonoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským....

Deník N / Svět

Český premiér Petr Fiala krátce telefonoval s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Ujistil jsem ho, že dodávky humanitární i vojenské pomoci z České republiky na Ukrajinu budou pokračovat i nadále,“ napsal premiér.

Feb 27

Premiér Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem celkem dvakrát. Zelenskyj se na...

Deník N / Svět

Premiér Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem celkem dvakrát. Zelenskyj se na něj obrátil „jako na někoho, kdo mu může pomoci“, popsal Fiala. „Při druhém telefonátu jsem mu mohl přislíbit konkrétní věci,“ řekl předseda vlády s tím, že…

Feb 26

Premiér Petr Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Probrali aktuální...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala mluvil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Probrali aktuální situaci na Ukrajině. Pan premiér ujistil pana prezidenta, ze se Ukrajina může na ČR spolehnout,“ napsal Deníku N mluvčí Smolka.

Aug 24

Prezident Volodymyr Zelenskyj udělil Karlu Schwarzenbergovi jedno z nejvyšších ukrajinských vyznamenání –...

denikn.cz

Prezident Volodymyr Zelenskyj udělil Karlu Schwarzenbergovi jedno z nejvyšších ukrajinských vyznamenání – Řád Jaroslava Moudrého 2. třídy. Na Twitteru o tom informoval ukrajinský velvyslanec v ČR Jevhen Perebyjnis. Kancelář ukrajinského…