English

Islámský stát nacvičuje invazi? Podívejte se na nové VIDEO

Radikálové z Islámského státu zveřejnili další mrazivá videa. Na jednom popravují devět špionů, na druhém ukazují výcvikové metody svých speciálních jednotek.

More from eurozpravy.cz

Jun 28

Část islamistů z Boko Haram se připojila k Islámskému státu

Skupina bojovníků nigerijské islamistické skupiny Boko Haram přísahala věrnost dosud znepřátelené africké odnoži Islámského státu. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na video zachycující přísahu. Zda tím končí nepřátelství mezi…

Sep 29

Při dvou amerických náletech v Libyi byli zabiti radikálové z IS

Tripolis - Spojené státy v Libyi tento týden podnikly dva nálety, při kterých zemřelo několik teroristů z takzvaného Islámského státu (IS). S odkazem na dnešní sdělení amerického vojenského velitelství pro Afriku (AFRICOM) o tom…

Apr 11

Egyptská policie zastřelila sedm islamistů, plánovali další útok na křesťany

Káhira - Egyptská policie po nedělních teroristických útocích na kostely pronásleduje islamisty. V přestřelce zabila sedm lidí, kteří byli zřejmě členy Islámského státu (IS) a připravovali další atentát na egyptské křesťany.

Jan 19

USA bombardovaly vojenské tábory IS v Libyi, zemřely desítky islamistů

Tripolis – Na vojenské tábory takzvaného Islámského státu (IS) v Libyi ve středu večer zaútočily americké letouny. Pozice džihádistů bombardovaly ve snaze zneškodnit extremisty, kteří prchli ze své bývalé bašty v Syrtě. Při náletech přišlo…

Jan 19

USA bombardovaly stanoviště Islámského státu v Libyi

Tripolis - Spojené státy ve středu večer bombardovaly vojenské tábory takzvaného Islámského státu (IS) v Libyi ve snaze zneškodnit extremisty, kteří prchli ze své bývalé bašty v Syrtě.

Jun 12

Irácká armáda bojuje s Islámským státem u Mosulu, radikálové se zabarikádovali v Syrtě

Bagdád/Damašek - Irácké jednotky dnes zaútočily na pozice radikálů z Islámského státu (IS) jižně od Mosulu. Radikálové z organizace Islámský stát se také zabarikádovali v hustě obydleném centru libyjského města Syrta a připravují se na…

Apr 6

Nálety spojenců decimují Islámský stát, radikálové omezují těžbu a export ropy

Bagdád - Podle francouzských expertů nyní činí denní produkce Islámského státu 10.000 až 30.000 barelů ropy, zatímco v létě 2014 to byl dvojnásobek. Je to prý důkaz, že jsou nálety proti radikálům účinné.

Mar 22

Tajné VIDEO z nitra Islámského státu: Takhle žijí radikálové

Rakka - Syrské město Rakka už takřka tři roky okupují radikálové z hnutí Islámský stát, kteří si v něm vybudovali svou základnu. Ačkoli je přísně zakázáno pořizovat z centra města jakékoliv záběry, dvěma Syřankám se to povedlo a svět se…

Mar 13

Velká ztráta pro Islámský stát: Radikálové se stáhli z iráckého města Rutba

Bagdád - Islámský stát (IS) se stáhl z města Rutba, které leží na západě Iráku v provincii Anbár. Tu džihádisté obsadili v roce 2014.

Mar 5

Před rokem byl Islámským státem v Libyi unesen český občan

Tripolis/Praha - Před rokem, 6. března 2015, unesli radikálové z organizace Islámský stát (IS) při útoku na ropné pole Ghaní v Libyi českého občana Pavla Hrůzu.

Feb 26

Rána pro Islámský stát: Radikálové přišli o tohoto muže

Benghází - Libyjské bezpečnostní síly zadržely vůdce militantních skupin napojených na radikální organizaci Islámský stát Muhammada Saada Altajouriho. Informovala o tom agentura AP.

Feb 17

Islámský stát končí? Radikálové mají vážný problém

Rakka - Radikálové z hnutí Islámský stát jsou bez peněz. Velitelé džihádistům drasticky snížili platy a nařídili obyvatelům islamistické bašty Rakky, aby účty platili v amerických dolarech. Ještě nedávno se přitom samozvaný chalífát…

Dec 7

USA potvrdily zabití velitele Islámského státu v Libyi

Washington - Spojené státy dnes potvrdily úmrtí velitele hnutí Islámský stát (IS) v Libyi známého jako abú Nabíl.

Nov 14

USA zřejmě zabily velitele Islámského státu v Libyi

Tripolis/Washington - Při leteckém úderu americké armády byl zřejmě zabit velitel radikální skupiny Islámský stát (IS) v Libyi. Uvedli to dnes činitelé amerického ministerstva obrany, které citoval list The Washington Post. Podle agentury…

Nov 7

Islámský stát propustil 37 zajatých křesťanů

Damašek – Islámský stát propustil část křesťanů, které bojovníci zajali letos v únoru. Agentura Reuters s odvoláním na syrské obhájce lidských práv uvedla, že se jedná skupinu 37 postarších lidí.

Aug 15

Zvěrstva v Libyi: Radikálové IS usekli odpůrcům hlavy. To ale nestačilo

EuroZprávy.cz

Tripolis - Boj o libyjskou Syrtu se mění ve skutečnou válku a zvěrstva nabírají na síle. Radikálové z Islámského státu (IS) usekli hlavu 12 obráncům města a pak je pověsili na kříž. To jim ale nestačilo.

Aug 10

Radikálové An-Nusra se stahují. Území nechají Islámskému státu

Damašek - Ozbrojenci z fronty An-Nusra, která se hlásí k Al-Káidě, oznámili, že se stahují ze svých pozic v bojích s Islámským státem (IS) u syrsko-turecké hranice.

Jun 12

Teror v Libyi: Radikálové IS stříleli do demonstrantů, sedm mrtvých +VIDEO

EuroZprávy.cz

Tripolis - V přístavu Derna na východě Libye se dnes konala demonstrace proti Islámskému státu (IS), radikálové ji utopili v krvi. Začali střílet do davu, zemřelo sedm lidí.

May 31

Islámský stát postupuje. Radikálové dobyli další syrské město

Damašek - Bojovníci radikálního hnutí Islámský stát (IS) dnes po střetech s protivládními povstalci dobyli na severu Sýrie další oblast poblíž turecké hranice, město Sauran a okolní vesnice.

Feb 15

Islámský stát zveřejnil video s hromadnou popravou 21 egyptských křesťanů

Káhira - Radikálové z Islámského státu (IS) dnes zveřejnili na internetu video, na němž je podle jejich tvrzení zachyceno stětí skupiny mužů označených za egyptské křesťany nedávno unesené v Libyi.