English

„Má to znát ten, kdo ho navrhl.“ Členové Pavlova panelu vysvětlují, proč neřešili Fremrovy předlistopadové rozsudky

Deník N

Jmenování Roberta Fremra do pozice ústavního soudce dnes prezident Petr Pavel odložil. Důvodem jsou pochybnosti o kandidátově předlistopadové minulosti. Fremr přitom prošel celým nominačním procesem, včetně doporučení prezidentova…

More from Deník N

Jun 25

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě jmenoval Veroniku Křesťanovou místopředsedkyní...

Deník N / Česko

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě jmenoval Veroniku Křesťanovou místopředsedkyní Ústavního soudu. Na postu nahradila Vojtěcha Šimíčka. Zároveň hlava státu jmenovala dva nové soudce ÚS, a to právníka a sociologa Jiřího Přibáně a Tomáše…

May 23

Premiér Petr Fiala (ODS) popřál prezidentu Petru Pavlovi brzké uzdravení....

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) popřál prezidentu Petru Pavlovi brzké uzdravení. Prezident se dnes zranil při jízdě na motorce.

May 9

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský vyjádřil prezidentovi Petru Pavlovi vděčnost za...

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský vyjádřil prezidentovi Petru Pavlovi vděčnost za českou iniciativu, která zajistila munici Ukrajině. „Jeho rychlá realizace bude mít významný dopad na bojiště,“ napsal Zelenskyj.

Aug 16

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) podepsal po prezidentu Petru Pavlovi...

Deník N

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) podepsal po prezidentu Petru Pavlovi Dohodu mezi Českem a USA o spolupráci v oblasti obrany. Schvalovací proces smlouvy známé jako DCA tak byl završen. Přečtěte si analýzu Deníku N, co ve smlouvě je, co ne a…

Aug 14

Prezident Pavel respektuje rozhodnutí Roberta Fremra vzdát se nominace na...

Deník N / Česko

Prezident Pavel respektuje rozhodnutí Roberta Fremra vzdát se nominace na soudce Ústavního soudu. „Oba Ústavní soud považujeme za hlavní pojistku ochrany lidských práv a ústavnosti naší země, to potvrzuje i skutečnost, že naši občané ho…

Aug 7

Prezident Petr Pavel odložil jmenování Roberta Fremra ústavním soudcem. Ten...

Deník N / Česko

Prezident Petr Pavel odložil jmenování Roberta Fremra ústavním soudcem. Ten byl přitom jedním z kandidátů, které prezident sám navrhoval. Důvodem jsou informace, jež se objevily ohledně jeho rozhodování za minulého režimu.

Jun 23

Prezident Petr Pavel navrhl Senátu na ústavní soudkyni Veroniku Křesťanovou,...

Deník N

Prezident Petr Pavel navrhl Senátu na ústavní soudkyni Veroniku Křesťanovou, současnou místopředsedkyni Městského soudu v Praze. (ČTK)

Mar 31

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na...

Deník N

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na soudce Ústavního soudu a následně zveřejní jejich jména. Prezident nevylučuje, že by se mezi novými soudci mohli objevit i politici.

Mar 30

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce,...

Deník N

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce, kteří už prošli odborným sítem, sejde 3. dubna, poté zveřejní jejich jména a oznámí Senátu. (ČTK)

Mar 29

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský sice Petru Pavlovi popřál ke...

Deník N

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský sice Petru Pavlovi popřál ke zvolení prezidentem slovy „pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí“, ale domnívá se, že Pavel vstupem do KSČ morálně selhal.

Jan 28

Polský prezident Andrzej Duda poblahopřál Petru Pavlovi k dnešnímu zvolení prezidentem...

Deník N / Česko

Polský prezident Andrzej Duda poblahopřál Petru Pavlovi k dnešnímu zvolení prezidentem České republiky a pozval ho do Varšavy. Kancelář polského prezidenta potvrdila, že Pavel s Dudou si dnes telefonovali a hovor se nesl v dobré a…

Jan 28

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj gratuluje Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem....

Deník N

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj gratuluje Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem. „Oceňuji Vaši podporu Ukrajině a našemu boji proti ruské agresi. Těším se na naši úzkou osobní spolupráci ve prospěch národů Ukrajiny a České…

Jan 28

Premiér Petr Fiala pogratuloval nově zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi ke...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala pogratuloval nově zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi ke zvolení českým prezidentem. „Jsem hrdý na české občany, děkuji, že využili svého volebního práva a děkuji za jejich volbu,“ řekl premiér na tiskové konferenci.

Jan 19

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na mítink s ním přišly asi tři tisíce lidí, další dva tisíce jej čekaly před hospodou, kde se měl setkat s voliči. Podívejte se na fotoreportáž z prvního dne Pavla v Ostravě.

Jan 17

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem....

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem. Navštíví zdejší zdravotní ústav, kde se setká s místními laborantkami. Na programu má „předání květin a poděkování za obrovské nasazení během covidu“.

Jan 16

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici již přes deset milionů korun, od sečtení prvního kola mu přišlo osm milionů. (ČTK)

Jan 14

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska vyjádřil podporu Petru Pavlovi. "Prezident...

Deník N

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska vyjádřil podporu Petru Pavlovi. „Prezident by měl být někdo s politickými zkušenostmi, ne někdo, kdo je politicky bezradný a nezkušený. Pamatujete si taková slova? Ano, to říkal Fico v roce 2014. Teď…

Jan 2

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt za vedoucí prezidentské kanceláře vybral Janu Vohralíkovou, současnou vedoucí kanceláře Senátu. Respektu to potvrdila sama Vohralíková.

Nov 16

Pavel Beneš řešil zveřejnění svědectví o svém bývalém spolužákovi Petru Pavlovi...

Deník N

Pavel Beneš řešil zveřejnění svědectví o svém bývalém spolužákovi Petru Pavlovi s advokátem, který pracoval pro ruskou ambasádu. A údajně také s bývalým politikem, jehož jméno odmítají prozradit.

May 21

Prezident podle exšéfky Nejvyššího soudu nevybral nejlepšího kandidáta. „Robert Fremr...

denikn.cz

Prezident podle exšéfky Nejvyššího soudu nevybral nejlepšího kandidáta. „Robert Fremr je všeobecně akceptovaná morální osobnost a mezinárodně potvrzená autorita v oblasti trestního práva. Jiné jmenování je signálem o zpolitizování této…