English

Dřív Putin krmil Kima chlebem a solí, dnes od něj chce zbraně. Přijede ale lídr KLDR vůbec?

Deník N / Svět

Kim Čongun se podle New York Times za pár dní vypraví do Vladivostoku na schůzku s Vladimirem Putinem. Dávalo by to smysl: Oba touží po něčem, co má ten druhý. Navíc Kimova poslední známá cesta za hranice vedla před čtyřmi lety právě do…

More from Deník N / Svět

Jun 19

Ruský prezident Vladimir Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-un podepsali dohodu...

Deník N / Svět

Ruský prezident Vladimir Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-un podepsali dohodu o komplexním strategickém partnerství dnes na summitu v severokorejské metropoli Pchjongjangu. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Jednání mezi…

Sep 13

Ruský prezident Putin jednal se severokorejským vůdcem Kim Čongunem o možnosti...

Deník N

Ruský prezident Putin jednal se severokorejským vůdcem Kim Čongunem o možnosti vyslat kosmonauta KLDR do vesmíru, uvedla RIA Novosti. (ČTK)

Sep 4

Severokorejský vůdce Kim Čong-un plánuje tento měsíc navštívit Rusko a setkat...

Deník N

Severokorejský vůdce Kim Čong-un plánuje tento měsíc navštívit Rusko a setkat se tam s prezidentem Vladimirem Putinem. Oba vůdci budou diskutovat o možnosti, že by Severní Korea poskytla Moskvě zbraně na podporu války na Ukrajině. (BBC)

Oct 1

Rusko je velké, Rusko je věčné, tvrdí ruský prezident Putin....

Deník N

Rusko je velké, Rusko je věčné, tvrdí ruský prezident Putin. Teď podle Kremlu ještě větší – vzalo si další kus Ukrajiny. Na bojišti ale zdaleka není atmosféra tak slavnostní jako v Kremlu, kde se podepisovaly Dohody o připojení…

Sep 30

Ukrajina nebude jednat s Ruskem, dokud bude jeho prezidentem Putin....

Deník N

Ukrajina nebude jednat s Ruskem, dokud bude jeho prezidentem Putin. Budeme jednat s novou hlavou státu, uvedl ukrajinský prezident Zelenskyj.

Mar 12

Prezident Ruska Putin v rozhovoru s Macronem a Scholzem obvinil...

Deník N / Svět

Prezident Ruska Putin v rozhovoru s Macronem a Scholzem obvinil Ukrajinu z porušování mezinárodního humanitárního práva tím, že si údajně dělá z civilistů „živý štít“. Tvrzení zcela odporuje zjištění zahraničních novinářů působících na…

Mar 12

Prezident Ruska Putin nyní telefonicky hovoří s francouzským prezidentem Macronem a německým...

denikn.cz

Prezident Ruska Putin nyní telefonicky hovoří s francouzským prezidentem Macronem a německým kancléřem Scholzem. Informaci potvrdil mluvčí Kremlu Peskov. (RBK)

Dec 8

Telemost mezi prezidenty USA a Ruska Bidenem a Putinem sice trval přibližně...

denikn.cz

Telemost mezi prezidenty USA a Ruska Bidenem a Putinem sice trval přibližně dvě hodiny, na veřejnost se z něj ale dostalo jen minimum detailů. Státníci si hrozili, varovali se, ale i vtipkovali. Co o videohovoru víme?

Nov 25

Prezidenti Ruska a Srbska Putin a Vučič se v Soči dohodli, že Srbové...

denikn.cz

Prezidenti Ruska a Srbska Putin a Vučič se v Soči dohodli, že Srbové budou i nadále dostávat ruský plyn za cenu 270 dolarů za tisíc kubíků, zatímco v Evropě se nyní stejné množství nakupuje za cenu kolem 1000 dolarů. Srbsko se také…

Jun 16

Prezidenti USA a Ruska Biden a Putin se setkali před budovou ženevské...

denikn.cz

Prezidenti USA a Ruska Biden a Putin se setkali před budovou ženevské vily La Grange, kde budou jednat o řadě témat. Biden a Putin se osobně setkávají poprvé poté od chvíle, co se prezident USA v lednu ujal funkce. (CNN)

Jun 7

Prezident Vladimir Putin podpisem stvrdil odstoupení Ruska od dohody o otevřeném...

denikn.cz

Prezident Vladimir Putin podpisem stvrdil odstoupení Ruska od dohody o otevřeném nebi, která cizím státům dovolovala pozorovací lety. Od dohody v loňském roce odstoupily Spojené státy. (Reuters)

Apr 21

Během svého projevu před parlamentem prezident Putin zdůraznil, že Rusko...

denikn.cz

Během svého projevu před parlamentem prezident Putin zdůraznil, že Rusko má ve světě své zájmy, a kdo bude s Moskvou hovořit „zvysoka“, bude postaven na místo. Prezident Putin nejprve odsoudil údajné přípravy na puč v Bělorusku a…

Jan 11

V Moskvě se sešli prezidenti Ázerbájdžánu a Ruska, Alijev a Putin, s premiérem Arménie...

denikn.cz

V Moskvě se sešli prezidenti Ázerbájdžánu a Ruska, Alijev a Putin, s premiérem Arménie Pašinjanem. Po čtyř hodinách podepsali prohlášení o rozvoji Karabachu. Otázka jeho statutu ale vyřešena nebyla, stejně jako výměna zajatců. (RiaNovosti)

Dec 10

Prezident Ruska Putin se vyjádřil k případu novináře obviněného ze špionáže...

denikn.cz

Prezident Ruska Putin se vyjádřil k případu novináře obviněného ze špionáže pro ČR. Podle něj vězněný Safronov získával tajné informace v době, kdy pracoval jako poradce šéfa kosmické agentury Roskosmos, nikoliv když působil jako novinář. …

Oct 1

Prezidenti USA, Francie a Ruska, Trump, Macron a Putin, vydali...

denikn.cz

Prezidenti USA, Francie a Ruska, Trump, Macron a Putin, vydali společné prohlášení, ve kterém vyzvali Arménii i Ázerbájdžán k okamžitému zastavení palby a obnovení rozhovorů o Náhorním Karabachu bez jakýchkoliv podmínek. (TASS)

Jun 11

Dvě nejvíce inspirativní osobnosti v Rusku jsou prezident Putin a opoziční lídr...

denikn.cz

Dvě nejvíce inspirativní osobnosti v Rusku jsou prezident Putin a opoziční lídr Navalnyj. Zatímco Putina podle sociologů uctívají především starší lidé, mladí dali přednost Navalnému. (Centrum Levady)

May 26

Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko má vrchol koronavirové epidemie...

denikn.cz

Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko má vrchol koronavirové epidemie za sebou, a nařídil zahájit přípravy k vojenské přehlídce k 75. výročí konce války. Konat se má 24. června. Tradičně se přehlídka koná 9. května, tentokrát však musela…

May 7

Prezident USA Trump jednal po telefonu s ruskou hlavou státu Putinem...

denikn.cz

Prezident USA Trump jednal po telefonu s ruskou hlavou státu Putinem o dohodě o odzbrojení, která má zahrnovat i Čínu. Stávající Nová dohoda Start platí až do února 2021, omezuje počet rozmístěných jaderných hlavic na 1550. (Reuters)

Apr 16

Komentář Petry Procházkové: Rusko je oficiálně na dovolené. Prezident Putin...

denikn.cz

Komentář Petry Procházkové: Rusko je oficiálně na dovolené. Prezident Putin několikrát vystoupil před svým národem, řekl mu, že má vše pod kontrolou, a boj s koronavirem přenechal svým gubernátorům.

Apr 13

Ruský prezident Putin řekl, že ke zvládnutí koronavirové krize v Rusku...

denikn.cz

Ruský prezident Putin řekl, že ke zvládnutí koronavirové krize v Rusku může být nasazeno ministerstvo obrany, tzn. armáda. Podle ruské vicepremiérky Golikovové se situace v Moskvě v příštích 14 dnech zřejmě ještě zhorší. (Reuters)