English

Rusko v OSN trollí, kydají kýble špíny, říká Lipavský. Velvyslance v Moskvě podle něj Česko potřebuje

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v rozhovoru se zvláštní zpravodajkou Deníku N v New Yorku hodnotí cestu do OSN, na níž doprovázel prezidenta Petra Pavla, mluví o možné reformě světové organizace a vysvětluje, proč je podle něj…

More from Deník N

May 30

Česko a USA podepsalo rukou ministrů zahraničních věcí Jana Lipavského a Antonyho...

Deník N

Česko a USA podepsalo rukou ministrů zahraničních věcí Jana Lipavského a Antonyho Blinkena v Praze memorandum o společném boji proti dezinformacím. Lipavský řekl, že Kreml jimi útočí na demokracie na celém světě, Blinken je označil za jed.

Apr 15

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) předvolal íránského velvyslance kvůli útoku...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) předvolal íránského velvyslance kvůli útoku na Izrael. Íránský režim podle něj cíleně ohrožuje bezpečnostní situaci v regionu. Napsal Lipavský na síti X.

Feb 21

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes kvůli úmrtí Alexeje Navalného předvolal...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes kvůli úmrtí Alexeje Navalného předvolal na úřad ruského velvyslance v ČR Alexandra Zmejevského. Zmejevskij jednal s náměstkem Eduardem Huliciusem, schůzka trvala asi 10 minut. (Blesk.cz)

Jan 22

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český...

Deník N / Česko

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český návrh omezit pohyb ruských diplomatů v Schengenu. Česko ho chce prosadit do balíku sankcí proti Rusku. (ČTK)

Nov 16

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru vysvětluje, proč Česko zmrazilo ruský...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru vysvětluje, proč Česko zmrazilo ruský majetek a jestli jsme připraveni na odvetu. „Pokud bude někdo nadále chtít, aby nájemníci platili v hotovosti, a kdyby to někdo skutečně dělal, šlo by v obou…

Oct 9

Ministr zahraničí Jan Lipavský je v kontaktu s ministryní obrany Janou Černochovou,...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský je v kontaktu s ministryní obrany Janou Černochovou, s variantou samostatného repatriačního letu z Izraele do Česka počítají jako se záložní, sdělil mluvčí ministerstva zahraničí. ČTK)

Oct 6

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení...

Deník N / Svět

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení Ukrajiny a Moldavska členství v Evropské unii. Na výsledku se bude muset shodnout celá Unie, podle Lipavského je však rozšíření v zájmu České republiky. Česko bude…

Sep 22

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru hodnotí cestu do OSN, na...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru hodnotí cestu do OSN, na níž doprovázel prezidenta Petra Pavla, mluví o možné reformě světové organizace a vysvětluje, proč je podle něj potřebné mít v Rusku velvyslance.

Jun 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra „Za zásluhy o diplomacii“. Ambasadorka Ayesha Rekhi v létě Prahu opustí po čtyřech letech, Lipavský ocenil její diplomatickou práci. Ministr ocenění…

Jun 24

Ministr zahraničí Jan Lipavský otevřeně mluví o tom, že v Rusku už...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský otevřeně mluví o tom, že v Rusku už dochází k občanské válce. „Pustili se tam do sebe dva zločinci,“ říká v rozhovoru. Vysvětluje také, co současná situace znamená pro Česko i Ukrajinu.

Jun 24

Česko pozorně sleduje situaci v Rusku, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský....

Deník N

Česko pozorně sleduje situaci v Rusku, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský. S ohledem na invazi na Ukrajině a bezpečnost v zemi dál platí varování před cestami do Ruska. (ČTK)

May 24

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum v Rijádu, zdůraznil příležitosti pro budoucí spolupráci. (ČTK)

May 3

Ministr zahraničí Jan Lipavský v USA podepsal dohodu Artemis. Česko se...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský v USA podepsal dohodu Artemis. Česko se tím připojilo k iniciativě USA pro spolupráci při průzkumu Měsíce, Marsu a dalších vesmírných těles. Šéf české diplomacie o tom informoval na Twitteru.

Apr 2

Radu bezpečnosti OSN je podle ministra zahraničí Jana Lipavského potřeba...

Deník N / Svět

Radu bezpečnosti OSN je podle ministra zahraničí Jana Lipavského potřeba reformovat. „Posledním důkazem je skutečnost, že instituci, která má zajišťovat mír, začal předsedat stát, který porušuje Chartu OSN a svým barbarským chováním…

Feb 24

Ministr zahraničí Jan Lipavský v projevu k Radě bezpečnosti Organizace spojených národů...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský v projevu k Radě bezpečnosti Organizace spojených národů vyzval ke společné obraně Charty OSN. „Musíme společně zastavit Rusko před tím, aby nás zatáhlo do hororů podobných těm, které si pamatujeme ve…

Dec 3

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými protějšky z Rakouska a Slovenska. S Rastislavem Káčerem a Alexanderem Schallenbergem mluvil na jižním Slovensku o podpoře Ukrajiny a českém předsednictví v Radě EU.

Oct 3

Ministr zahraničí Jan Lipavský si předvolal ruského velvyslance v ČR kvůli...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský si předvolal ruského velvyslance v ČR kvůli porušování mezinárodního práva a ilegální anexi ukrajinských oblastí. Uvedl to na Twitteru.

Sep 22

Ministr zahraničí Jan Lipavský v Radě bezpečnosti OSN přirovnal napadení Ukrajiny...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský v Radě bezpečnosti OSN přirovnal napadení Ukrajiny k srpnu 1968 v Československu. „Potlačení Pražského jara udělalo z mé země okupovanou kolonii,“ řekl. Vyzval také ke zřízení mezinárodního tribunálu pro…

May 31

Ministr zahraničí Jan Lipavský si předvolal ruského velvyslance kvůli nezákonným...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský si předvolal ruského velvyslance kvůli nezákonným pronájmům diplomatických nemovitostí v Česku. „Diplomatické mise musí na území cizího státu respektovat nejen Vídeňskou úmluvu o diplomatických stycích, ale i…

Apr 22

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké země jako Německo dělaly více pro vyzbrojení Ukrajiny. Řekl to v rozhovoru se CNN. (ČTK)