English

Progresivní Slovensko se nechce vzdát, ale ví, že Pellegrinimu musí dát nabídku, která se neodmítá

Deník N

Pokud chce PS, které skončilo ve slovenských volbách druhé za Směrem Roberta Fica, udržet šanci na sestavení vlády, potřebuje na svou stranu dostat Pellegriniho Hlas i Křesťanskodemokratické hnutí.

More from Deník N

Jun 1

Slovenskou vládní stranu Hlas-SD povede po zvoleném prezidentovi země Pellegrinim...

Deník N

Slovenskou vládní stranu Hlas-SD povede po zvoleném prezidentovi země Pellegrinim její dosavadní generální manažer Šutaj Eštok, rozhodl sněm strany. (ČTK)

Jun 1

Očekávané události: Slovenská vládní strana Hlas-SD bude volit nového předsedu...

Deník N

Očekávané události: Slovenská vládní strana Hlas-SD bude volit nového předsedu za Pellegriniho Starliner se po mnoha odkladech opět pokusí o první let k ISS s posádkou Na Ďáblickém hřbitově si lidé připomenou památku dětských obětí…

Nov 20

Fico mezi řádky: Pohltíme Hlas, po prezidentských volbách se na Slovensku změní politická mapa

Deník N / Svět

Opraveno 21. 11.: Slovenský premiér Robert Fico nemluvil na sněmu své strany Směr - sociální demokracie o přípravě na předčasné parlamentní volby, ale o volbách vedení Směru. Platí, že hovořil o pohlcení konkurenční strany Hlas - sociální…

Oct 11

Robert Fico (Směr-SD) dnes před polednem podepíše memorandum s Peterem Pellegrinim...

Deník N / Svět

Robert Fico (Směr-SD) dnes před polednem podepíše memorandum s Peterem Pellegrinim (Hlas-SD) a Andrejem Dankem (SNS), oznámil Směr-SD. Fico se snaží vytvořit novou vládu. (ČTK)

Oct 3

Slovenská strana Hlas-SD podle svého šéfa Petra Pellegriniho nevylučuje jednání...

Deník N

Slovenská strana Hlas-SD podle svého šéfa Petra Pellegriniho nevylučuje jednání se žádnou z hlavních stran. Postroj strany rozhodne o složení nové vlády. (ČTK)

Oct 1

Uděláme vše pro to, aby Robert Fico na Slovensku nevládl,...

Deník N / Svět

Uděláme vše pro to, aby Robert Fico na Slovensku nevládl, řekl předseda Progresivního Slovenska Michal Šimečka. Podle něj existují dvě možné koalice. Jednu vede Směr a druhá by se skládala z PS a dalších partnerů a měla by více mandátů než…

Oct 1

Předčasné volby vyhrál Fico. Jeho Směr výrazně porazil Progresivní Slovensko...

Deník N

Předčasné volby vyhrál Fico. Jeho Směr výrazně porazil Progresivní Slovensko a může sestavovat vládu. Popisujeme, jaké povolební koalice připadají v úvahu. Matematicky má šanci sestavit kabinet i lídr PS Michal Šimečka, jehož hnutí za…

Oct 1

Progresivní Slovensko se v průběžném sčítání hlasů dostalo na druhé místo,...

Deník N

Progresivní Slovensko se v průběžném sčítání hlasů dostalo na druhé místo, když předběhlo Hlas. Po sečtení 88 procent okrsků má 15,58 procenta hlasů, Hlas má 15,42 procenta. První zůstává Směr s 23,67 procenta.

Sep 30

Férovost a transparentnost předčasných parlamentních voleb na Slovensku je podle premiéra...

Deník N

Férovost a transparentnost předčasných parlamentních voleb na Slovensku je podle premiéra Ľudovíta Ódora zajištěna. O nové vládě by podle něj mohlo být jasno v průběhu října. (Denník N)

Sep 30

Strana Hlas-SD, třetí nejpopulárnější formace na Slovensku, může rozhodnout o podobě...

Deník N

Strana Hlas-SD, třetí nejpopulárnější formace na Slovensku, může rozhodnout o podobě příští vládní koalice v zemi, řekl její předseda Peter Pellegrini. (ČTK)

Sep 30

Na Slovensku začaly předčasné parlamentní volby, v 7 hodin se otevřely volební...

Deník N / Svět

Na Slovensku začaly předčasné parlamentní volby, v 7 hodin se otevřely volební místnosti. Lidé budou hlasovat až do 22 hodin.

Sep 19

Předseda Směru Robert Fico chce na Slovensku tvrdší pravidla vůči...

Deník N

Předseda Směru Robert Fico chce na Slovensku tvrdší pravidla vůči Romům, až potom se podle něj může jejich situace zlepšit. „Jsou Romové, kteří pracují, kteří si plní svoje povinnosti, a ty je nutné vždy oddělit od většiny, která tyto…

Sep 16

Demokracie a Slovensko jsou silnější než Robert Fico, vzkázala prezidentka Zuzana...

Deník N

Demokracie a Slovensko jsou silnější než Robert Fico, vzkázala prezidentka Zuzana Čaputová. Jen se nesmíme vzdát – a to není málo, dodala. Přečtěte si přepis diskuze s prezidentkou v bratislavském divadle.

Jun 9

Na Slovensku začíná kampaň před předčasnými parlamentními volbami. Jejich termín...

Deník N / Svět

Na Slovensku začíná kampaň před předčasnými parlamentními volbami. Jejich termín předseda sněmovny Boris Kollár po rozhodnutí poslanců vyhlásil na 30. září. Podle průzkumů mají největší podporu sociální demokraté (Smer-SD). Kollárovo…

Apr 15

Slovensko čelí reálné šanci, že jej povede Robert Fico. Muž,...

Deník N

Slovensko čelí reálné šanci, že jej povede Robert Fico. Muž, který v zemi otevřel dveře mafii. Co to říká o slovenské společnosti? Čeká ji posun na východ? Hostem podcastu je slovenský sociolog Michal Vašečka.

Apr 14

Slovensko čelí reálné šanci, že jej povede Robert Fico. Muž,...

Deník N

Slovensko čelí reálné šanci, že jej povede Robert Fico. Muž, který v zemi otevřel dveře mafii. Co to říká o slovenské společnosti? Čeká ji posun na východ? Hostem podcastu je slovenský sociolog Michal Vašečka.

Jan 31

Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září. Hlasováním o tom dnes...

denikn.cz

Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září. Hlasováním o tom dnes rozhodl parlament, který už v prosinci vyslovil nedůvěru menšinové vládě premiéra Eduarda Hegera. Část opozice neuspěla s návrhy, aby nové volby byly už v…

Jan 23

Slovenské předčasné parlamentní volby budou 30. září, k moci se může vrátit Fico

Deník N / Svět

Předčasné volby do slovenské Národní rady budou 30. září. Po jednání bývalých koaličních partnerů na úřadu vlády to včera večer oznámil pověřený premiér menšinové vlády v demisi Eduard Heger.

Nov 28

Slovenský expremiér Pellegrini se stal předsedou nové strany Hlas-SD, kterou...

denikn.cz

Slovenský expremiér Pellegrini se stal předsedou nové strany Hlas-SD, kterou založil po odchodu ze Směru-SD. Hlas je již nejpopulárnější stranou. (ČTK)

Sep 11

Slovenské ministerstvo vnitra dnes zaregistrovalo novou stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD),...

denikn.cz

Slovenské ministerstvo vnitra dnes zaregistrovalo novou stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD), kterou po odchodu z bývalé nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) založil expremiér Peter Pellegrini. Vyplývá to z…