English

Prezident Petr Pavel s poradci zhodnotil dosavadní postup při výběru kandidátů...

Deník N / Česko

Prezident Petr Pavel s poradci zhodnotil dosavadní postup při výběru kandidátů na ústavní soudce. Konzultační panel zároveň obdržel úkoly do dalších týdnů a měsíců, sdělil ústavní právník Jan Kysela, který panel vede. Kysela uvedl, že…

More from Deník N / Česko

Jul 20

Nového předsedu Ústavního soudu jmenuje prezident Petr Pavel 4. srpna. Řekl...

Deník N

Nového předsedu Ústavního soudu jmenuje prezident Petr Pavel 4. srpna. Řekl to Deníku. Kdo nahradí končícího šéfa Rychetského, Pavel neuvedl. (Deník, ČTK)

Jun 27

Prezident Petr Pavel jmenuje Marka Výborného ministrem zemědělství ve čtvrtek...

Deník N

Prezident Petr Pavel jmenuje Marka Výborného ministrem zemědělství ve čtvrtek v 10:00, oznámil dnes Hrad. Výborný nahradí Nekulu, který rezignoval.

Jun 15

Prezident Petr Pavel zatím neví, zda se sejde s kandidátem na...

Deník N

Prezident Petr Pavel zatím neví, zda se sejde s kandidátem na ministra zemědělství. „Zatím jsme se nebavili jestli a kdy, ale považoval bych to za užitečné,“ řekl. O výměně na postu se prý dozvěděl včera. Lidovci navrhují, aby Zdeňka…

Jun 2

Prezident Petr Pavel jmenuje v pondělí odpoledne na Hradě tři...

Deník N

Prezident Petr Pavel jmenuje v pondělí odpoledne na Hradě tři nové ústavní soudce. Senát schválil, že novými ústavními soudci budou Josef Baxa, Daniela Zemanová a Jan Wintr. (Hrad)

May 30

Prezident Petr Pavel jmenuje akademiky Fajta a Ošťádala profesory pravděpodobně v červnu,...

denikn.cz

Prezident Petr Pavel jmenuje akademiky Fajta a Ošťádala profesory pravděpodobně v červnu, řekla mluvčí Hradu. Zeman jim titul odmítl udělit. (ČTK)

May 2

Prezident Petr Pavel jmenuje nové ministry tento čtvrtek. Školství povede...

Deník N

Prezident Petr Pavel jmenuje nové ministry tento čtvrtek. Školství povede Mikuláš Bek, ministrem evropských záležitostí bude Martin Dvořák. Premiér Petr Fiala ve čtvrtek oba uvede do funkcí. Ústavní činitelé to oznámili na tiskové…

Apr 17

Pokud prezident Petr Pavel dostane od vlády příslušný návrh, jmenuje...

Deník N / Česko

Pokud prezident Petr Pavel dostane od vlády příslušný návrh, jmenuje ředitele BIS Michala Koudelku generálem. Kabinet návrh projedná ve středu, Miloš Zeman Koudelku jmenovat dlouhodobě odmítal. (ČTK)

Apr 13

Prezident Petr Pavel je připraven jmenovat velvyslance pro Kosovo. Česko...

Deník N

Prezident Petr Pavel je připraven jmenovat velvyslance pro Kosovo. Česko má v zemi velvyslanectví, ale ještě nikdy úřad neřídil český diplomat s plnohodnotným titulem. (Seznam Zprávy)

Mar 31

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na...

Deník N

Prezident Petr Pavel se v pondělí sejde se třemi kandidáty na soudce Ústavního soudu a následně zveřejní jejich jména. Prezident nevylučuje, že by se mezi novými soudci mohli objevit i politici.

Mar 30

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce,...

Deník N

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce, kteří už prošli odborným sítem, sejde 3. dubna, poté zveřejní jejich jména a oznámí Senátu. (ČTK)

Mar 20

Prezident Petr Pavel jmenuje profesory, které odmítl jmenovat jeho předchůdce...

Deník N / Česko

Prezident Petr Pavel jmenuje profesory, které odmítl jmenovat jeho předchůdce Miloš Zeman, pokud dostane potvrzující stanovisko příslušných orgánů vysokých škol. Informoval o tom na pravidelné pondělní tiskové konferenci. (ČTK)

Mar 20

Prezident Petr Pavel ústavní soudce jmenuje ve chvíli, kdy bude...

Deník N

Prezident Petr Pavel ústavní soudce jmenuje ve chvíli, kdy bude na jménech panovat shoda mezi Senátem a jeho konzultačním panelem. S kandidáty plánuje i schůzky. (ČTK)

Mar 20

Prezident Petr Pavel tento týden obešle 23 institucí, aby mu předložily...

Deník N

Prezident Petr Pavel tento týden obešle 23 institucí, aby mu předložily kandidáty na ústavní soudce. Návrh probere konzultační panel, který povede ústavní právník Jan Kysela. Při výběru ústavních soudců se bude panel řídit několika…

Feb 28

Nový prezident Petr Pavel jmenuje Petra Hladíka ministrem životního prostředí...

Deník N

Nový prezident Petr Pavel jmenuje Petra Hladíka ministrem životního prostředí den po inauguraci v pátek 10. března, oznámil předseda vlády Petr Fiala (ODS). (ČTK)

Jan 30

Nově zvolený prezident Petr Pavel při nejbližší příležitosti jmenuje šéfa...

Deník N / Česko

Nově zvolený prezident Petr Pavel při nejbližší příležitosti jmenuje šéfa BIS Michala Koudelku generálem. Potvrdil to České televizi. Současný prezident Miloš Zeman Koudelku povýšit opakovaně odmítl. Pavel se dnes s Koudelkou sešel,…

Jan 19

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na mítink s ním přišly asi tři tisíce lidí, další dva tisíce jej čekaly před hospodou, kde se měl setkat s voliči. Podívejte se na fotoreportáž z prvního dne Pavla v Ostravě.

Jan 17

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem....

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem. Navštíví zdejší zdravotní ústav, kde se setká s místními laborantkami. Na programu má „předání květin a poděkování za obrovské nasazení během covidu“.

Jan 16

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici již přes deset milionů korun, od sečtení prvního kola mu přišlo osm milionů. (ČTK)

Jan 2

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt za vedoucí prezidentské kanceláře vybral Janu Vohralíkovou, současnou vedoucí kanceláře Senátu. Respektu to potvrdila sama Vohralíková.

Dec 18

Kandidát na prezidenta Petr Pavel odmítl slova prezidenta Miloše Zemana...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel odmítl slova prezidenta Miloše Zemana o tom, že nemá politickou zkušenost a nerozumí zahraniční politice. „Miloš Zeman měl zřejmě na mysli tu ‚pořádnou politickou zkušenost‘ se lhaním, rozeštváváním a…